A walk in Old Town

We spend most of our days at home now when Sweden is in a semi lockdown. I have my work space in a corner of the living room. So the walls sometimes close in on you. So today we drove to Stockholm Old Town and walked around in the small alleys and narrow streets.

The shops are open but we have restrictions on how much space you need for every customer, so many of the small shops have signs telling you that only one customer is allowed inside. But it is nice to be able to walk around and just look at things and people.

We found a coffee with good space between the tables so we went inside and had a “fika”.

En liten dotter

Sedan en vecka tillbaka är jag pappa till en liten flicka.

Det är en spännande förändring i livet. Jag kör tvättmaskinen konstant för att tvätta allt som är nerkissat, nerspytt eller nerbajsat. Men det gör mig inget Rizk casino och bonus. Jag njuter av varje stund med den lilla tjejen.

Min lilla dotter

Min lilla dotter

Planer inför framtiden

För någon dag sedan fick jag frågan av chefen om jag har tänkt att vara föräldraledig nu när jag ska bli pappa. Den frågan satte igång en massa funderingar kring vad man har möjlighet att göra nu när man ska bli pappa.

Eftersom jag kommer att vara ledig några månader i slutet av året om allt går som planerat behöver jag något att sysselsätta mig med. Det kommer troligtvis en massa timmar som jag måste döda under tiden vårt barn sover. Så varför inte skaffa en spelkonsol? Spel är ju både underhållande och lärorikt.

Jag har ju erfarenhet av datorspel sedan barnsben då jag satt timmar framför en Commandore VIC-20 ansluten till vår TV och spelade spel efter spel. Då var inte grafiken så avancerad men i jämförelse med allt annat var det fruktansvärt häftigt.
Senare i livet hade jag råd att skaffa en PC och då köpte jag ett flygsimulatorspel. Där skulle man göra vissa övningar och bli godkänd innan man fick flyga riktiga uppdrag. Första övningen var att landa på ett hangarfartyg. Jag genomförde den övningen 200 gånger och dog varenda gång.

Men med en modern spelkonsol kan jag kanske nå framgångar i Fifa 15. Jag är ju en gammal högerback. Och med ett trasigt knä är nog en spelkonsol det närmsta jag kan komma en proffskarriär som fotbollsspelare.

Andra bloggar om: , , , ,

CSAM

Rubriken på det här inlägget är kanske inte det självklara för de flesta bloggläsarna. Men det är en förkortning för det certifikat jag nu har. Sedan i söndags är jag Certified Software Asset Manager. Jag var iväg till Stockholm förra veckan och gick en tvådagarskurs. Sedan blev det hemstudier i några dagar innan jag avlade provet.

Provet gjorde jag på söndagsmorgonen, eller rättare sagt jag startade på morgonen och var klar fram på förmiddagen. Själva provet tog mig cirka tre timmar att genomföra. Det var lite svettigt för provet var på engelska och några frågor var jag osäker på om jag förstod rätt. Så när jag väl klickade på slutför och slutresultatet visades skrek jag rätt ut i glädje.

Jag har även slitet med ett annat projekt. Jag har skruvat ihop en garderob. Det var ett fruktansvärt slit. Jag föll för lockpriset på Jysk och handlade där. Det slutade med att jag fick dra på mig en läderhandske för att kunna skruva med deras lilla ynkliga verktyg utan att skava bort allt skinn på min hand. Men tjurskallig som jag kan vara stod jag hela kvällen och skruvade som en galning. Varför kan man inte använda gamla hederliga stjärnspår så kunder kan använda sina egna mejslar istället för miniverktyget som är medskickat.

Fasansfullt kallt

Temperaturen har två dagar i rad varit nere runt minus 19 grader på kvällarna. Det är lite väl kallt för mig. Men Charmaine tycker det är roligt, hon fryser lika mycket oavsett om det är en minusgrad eller tjugo, så hon blir road av att jag också fryser.
Det har snöat och snön tillsammans med rimfrost gör att hela omgivningen ser ut som ett enda stort julkort.

Vi har överlevt julen och all dess mat. Förutom att fira julafton hemma hos min mamma med min syster och hennes familj har vi varit på filippinsk julfest och ätit helstek spädgris. All denna mat har varit god men den har inte gjort gott åt min mage och midjemått.

Nu blir det två dagar med vardagsliv innan nyåret slår till. Det är nästan så jag ser fram mot att gå till jobbet. Även om jag räknar med att det kommer vara svårt att komma upp på morgonen.

Andra bloggar om: , ,