Äntligen en svensk

Marcus-Ericsson-profile-photo-gp2-2013-dams-39

Marcus Ericsson. Bildkälla www.marcusericsson.com.

Efter årtionden utan en svensk förare i F1 har nu Marcus Ericsson från Kumla får ett förarkontrakt hos Caterham F1 Team. Senast vi hade en svensk i F1 cirkusen var 1991 när Lill-Lövis körde.

Nu är det alltså dags igen, vilket innebär att jag måste skaffa någon form av betalabonnemang för att kunna följa sändningarna från F1. Det var länge sedan den pengahungriga sporten F1 gick att följa på en gratiskanal.

Det finns mer att läsa på Aftonbladet, NA, Expressen, Jan-Erik Berggren på Expressen.

Otrolig förödelse

Vi sitter här på Filippinerna och tittar på nyheter om hur illa landet har träffats av tyfonen Yolanda , eller Haiyan som den kallas i Svenska medier. TV:n förmedlar hemska bilder. Människor som på led lämnar totalförstörda byar. Bilder på döda människor i kollapsade  hus. Byggnader och träd som har slitits i bitar av de starka vindarna.

Här jobbar media annorlunda mot Sverige. Här hjälper reportern människor bära ut sina döda släktingar på gatan innan han intervjuar dem. TV:n kablar ut bilder på döda kroppar på ett sätt som jag aldrig har sett i Sverige. Och mitt upp i allt börjar nyhetskanalen en pengainsamling till de drabbade.

Filippinerna är ett fattigt land och även om de gör allt de kan på plats kommer de säkert att behöva hjälp utifrån. Och som vanligt är Röda Korset en av de första organisationerna på plats. Om du har möjlighet så stöd gärna Röda Korset.

112 Aina

Ok, jag har vid något tidigare tillfälle uttryckt min beundran för tv-serien 112 Aina. Den är enkel och rå och tilltalar mig.

Nu är det dags för en ny säsong, men tydligen gillar inte polisen serien, Att driva med korrupta poliser är tydligen väldigt svårt.

Ett citat från webben ”Jag har ju sett trailers, och fått manus till en del program. Jag tycker att vi som myndighet inte ska delta i det här. Jag tror att de yngre tittarna inte alltid förstår att det här bara är humor.”

Jo jag är säker på att att de yngre tittarna inser att det bara är humor, men torftiga poliser gör att en extrem humorserie helt plötsligt kanske speglar verkligheten.

Men jag gillar 112 Aina.

Var är länken?

Jag hittade en artikel på Aftonbladet om ett annorlunda boende i Tentipi på Kallernäs gård. Det är en liten trevlig artikel men den saknar en rätt så viktig detalj enligt mig.
Blir man sugen att testa detta boende måste man själv ge sig ut och söka på nätet. Artikeln innehåller nämligen ingen länk eller annan kontaktinformation.

Jag tycker nog att Aftonbladet borde ha gjort sig besväret att infoga en länk till Kallernäs gård som artikeln handlar om, fram för allt då deras hemsida har ett litet annorlunda namn än vad man gissar när man läser artikeln. Deras hemsida finns på Live in nature.

[tags]aftonbladet, länk, artikel[tags]

Hur mycket bloggportal är Bloggportalen?

Bloggportalen är en webbplats där bloggare kan länka sin blogg till så andra kan hitta till bloggen antingen vi listningen av de senaste bloggposterna eller en geografisk indelning eller via olika kategorier. I grunden är det en smått genial tjänst för att ge en överblick och sökfunktion över mängder av bloggar i Sverige.

Men jag blir mer och mer besviken över innehållet i Bloggportalen. Mängder av de inlägg som listas där från bloggar är återpubliceringar av andra publiceringar. Det går nämligen att läsa in flöden från olika bloggar och nyhetssajter och återpublicera dem på sin egna blogg. Och allt fler väljer att göra så för att få många publiceringar på sin blogg vilket leder till många träffar på Bloggportalen och indexerar upp bloggen i Googles sökmotor vilket båda leder till mer trafik till bloggen som i sin tur ger reklamen på bloggen ett högre värde när någon klickar på den.

Det handlar allt alltså krasst om rent ekonomiskt intresse. Och det flödar internet med en massa tråkiga återpubliceringar vilket gör hela webben tråkigare. Och det gör Bloggportalen dödstråkig!

Varje gång man går inte på Bloggportalens startsida där de senaste publicerade inläggen finns, där man förr hittade nya spännande bloggar, ser man nu istället en massa återpublicerade nyhetsinlägg.

Twitter exploderar

Jag använder Twitter för att följa en massa IT-nyheter och folk inom öppen källkod. Och vanligtvis kommer det några uppdateringar per dag om nya projekt eller nya program.

Men idag hände något annorlunda. Helt plötsligt fylls min Twitter med kommentarer om Boston. Hashtaggen #prayersforboston finns med i nästan alla inlägg. Det uppmanas att man inte ska använda mobiltelefon i Boston, man ska istället skicka SMS eller tweets i sina kommunikationer. Och så efterfrågas det blodgivare i Boston.

Jag sitter där helt förvirrad och undrar vad som hänt, men efter en stund kommer det information om explosioner under Boston maraton och svenska medier börjar rapportera. Människor är döda och många är skadade, mitt under ett maraton.

Sedan kommer det en massa tweets om flera bomber runt om i Boston, och sedan stängs mobilnätet av för att förhindra fjärrutlösning av fler bomber.

Den här veckan kunde ha börjat bättre.