Nässelsoppa

Jag fick den stora äran att äta nässelsoppa hemma hos pappa idag. Det var precis så gott som jag mindes det. Jag lagar inte till soppan själv så jag blir så glad de gånger pappa bjuder mig.

Det är konstigt att växter som är så obehagliga smakar så gott när de förvälls och kokas ihop med lite gräslök och buljong. Den serveras med ägghalvor som höjer smakupplevelsen.

Som lite grädde på moset skänkte pappa 50 kronor till min insamling i Mustaschkampen.

Mitt humör blev inte sämre av att vädret efter en blöt morgon övergick till en solig och varm dag. Jag var bara tvungen att ta en promenad genom staden och njuta av vädret.

Nya pengar

Det blev lite framgångar idag, ytterligare femtio kronor har trillat in till min insamling från RJ. Jag tror mig veta vem det är men ska väl inte avslöja namnet.

Den totala insamlingen har nu passerat en million kronor tack vare företagspaketen. Så många företag har ställt upp. Och i Mustaschkampen leder nu Robert af Jochnick med över 100000 kronor insamlat. Lite mer än vad jag har kan man säga.

En söndag med affischering och långpromenad

Jag har tillverkat ett antal affischer och gav mig ut på staden för att sätta upp dem på de få affischeringsplatser som finns. Jag är inte så villig att sätta upp dem på trädstammar och lyktstolpar då jag tidigare i livet jobbat med att rensa bort sådant.

Det finns ett antal anslagstavlor i butiker och liknande så jag besökte nästan alla av dem. Jag skippade Östenssons för det kändes så långt att gå ända till andra sidan staden, jag tyckte det räckte med den slinga genom staden jag ändå gick. Snabbt kan man konstatera att anslagstavlorna rensas inte så ofta. Det fanns anslag om evenemang från vintern förra året. Jag hittade i alla fall plats för mina planscher så vi får se om någon läser dem.

Efter att ha odlat mustasch i en vecka kan jag konstatera att ett antal små svinborst har börjat att växa under näsan. Det kliar och är inte alls bekvämt trots att tillväxten är svag.

Mina små svinborts till mustasch

Mina små svinborts till mustasch

Kallt och blött

Jag trotsade det blöta och kalla vädret för att ge mig ner till staden och dela ut flygblad med information om min insamling. De jag träffade var positiva även om alla frös och tyckte vädret var deprimerande.

Jag har börjat ha med mig ett antal flygblad i fickan och i varje butik jag handlar lämnar jag ifrån mig ett flygblad samtidigt som jag betalar.

Det som slår mig när jag håller på med min insamling är att många jag träffar vill ge mig en tjuga eller liknande till min insamling, något som jag inte kan ta emot eftersom jag inte har en plomberad insamlingsbössa. Hade jag haft det hade min insamling innehållit mycket mer pengar nu.