Intels nya processorgeneration

Jag for till huvudstaden idag för att delta i Intels releas av deras nya processorgeneration. Det var intressant även om det till största delen bestod av säljarsnack.
Jag delade dagen med en kille som jobbade med HPC:s, så han hade en helt annan infallsvinkel på snabba processorer än mig. Eventet avslutades med lite bjudmat och dryck.
Release av Intels nya processor

Resan hem gav åter prov på SJ:s höga kundservice. Först fick vi besked att det inte gick att betala med kort i bistron på grund av ett tekniskt fel. När jag sedan stod i kön för att köpa en macka kunde kassapersonalen inte öppna växelkassan. Det hjälpte inte ur mycket hon än vickade med sin nyckel.
Det kanske skulle bli bättre i Linköping för då skulle de byta personal.
Jag gick tillbaka till min plats utan min smörgås.

Jag hatar måndagar!

Som vanligt hade jag fruktansvärt svårt att vakna på måndagsmorgonen.

På jobbet fixade jag till ett sigill så vi kan fortsätta betala räkningar via bankgirot. Säkert uppskattat av alla leverantörer.

Vår backup har krånglat med vår månadsbackup ett tag men nu verkar vi ha fått ordning på den. Det är alltid lite tryggare att veta om man har en chans att återläsa data om något händer.

My precious

Min bärbara Asus är inlämnad för reparation. Det trådlösa nätverkskortet har gett upp.
Det ska ta två till tre veckor innan den kommer tillbaka. Förtvivlan.

Långa lördagar

Mina lördagar är långa dagar. Jag går upp vid halv sex för att hinna äta frukost och packa ner mina saker innan bussen går till Motala tio över sju. Sedan får jag vänta nästan en timma innan tåget till Örebro kommer.

I Örebro pluggar jag kinesiska. Det är jätteroligt men väldigt svårt. Efteråt blir det ofta så att jag gör några ärenden på staden i Örebro för allt är stängt när jag väl kommer hem, och ofta äter jag lite med några kompisar innan hemfärden.

Hemfärden går med tåg till Motala och sedan blir det att vänta i minst en timma igen innan bussen kommer. Jag brukar vara lagom mör i kroppen när jag väl är hemma.

Och när jag kommer hem brukar jag repetera vad vi gick igenom på dagens lektion när jag fortfarande kommer ihåg lite av vad som sades på lektionen.
Men jag har roligt!

Bluetooth på tåget

Tåg i Bergslagen, Motala station

Tåg i Bergslagen, Motala station

Sitter på tåget och ska hämta en bild från mobilkameran till datorn. Upptäcker då att det finns två telefonenheter i vagnen som har bluetooth påslaget utan att vara skyddade.
En del gillar att leva farligt.

Lundby-Wedin

Som gammal kommunalare har jag ett särskilt öga till Wanja Lundby-Wedin. Jag har strejkat för att de lägst avlönade skulle få en lön som låg över existensminimum efter skatt. Och jag och mina fackanslutna likar har hotat att gå ut i strejk om inte brandmän som utan tvekan riskerar sitt egna liv för att rädda andras liv skulle få en bättre lön. Vid varje tillfälle har Wanja dykt upp i pressen och härjat om att vi kommunalare ska veta vår plats och inte kräva högre lön, det är skadligt för vårt land. De enda som ska ha högre lön är de som jobbar inom exportindustrin. Så nu undrar jag Wanja Lundby-Wedin, jobbar Christer Elmehagen inom exportindustrin? Och hur är det med dig själv?

Att en VD försöker att förse sig så mycket som går är kanske inte så mycket att förvåna sig över. Även om summorna är svindlande så är det ändå ett problem som finns i hela den ekonomiska sektorn. Men att en styrelseordförande inte har koll på vilka beslut han eller i det här fallet hon deltar i är rent för jäkligt.

Mina pengar i AMF ska bort därifrån, styrelsen har visat sig vara helt inkompetent. Sedan får jag fundera på hur jag ska göra med mitt fackliga medlemskap. Kommunal envisas med att vara en del av LO och mitt förtroende för LO är försvunnet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4752282.ab