Piratpartiet – politiska Sveriges största rövslickare?

Piratpartiet växer hos väljarna, fram för allt hos unga manliga väljare. Så mycket att de kan ta plats i Europaparlamentet. Enligt folk som förstår sig på det beror det på de senaste uppmärksammade frågorna om Pirate Bay, IPred och FRA.

Tittar man på deras politiska partiprogram har de inte mycket åsikter. Det som nämns är självklart ett fritt internet, upphävning förändring av upphovsrättslagen och individens frihet. Men vad står de för förutom det?

Inte mycket av vad man kan läsa på deras hemsida. De lovar att rösta med makten bara de får vad de frågar efter. Så du vet tydligen inte vad du röstar på när du röstar på Piratpartiet.

Tittar man på deras partiprogram har jag svårt att tolka det på ett annat sätt än att Piratpartiets röster är till salu mot att deras fåtal punkter uppfylls.

Så låt oss då leka med tanken att majoriteten ger Piratpartiet vad de önskar kommer på Piratpartiet rösta med i majoriteten om den:

  • beslutar att höra skatten till 80%
  • öka miljöskatten på bensin så en liter bensin kostar 25 kr
  • begränsa a-kassan till 40% av den tidigare inkomsten
  • införa 10 karensdagar
  • förbjuda fackföreningar
  • hårdbeskatta privata förmögenheter

Ingen vet, för Piratpartiet varken vill eller kan inte berätta. Så det kan sluta med att du som röstar på Piratpartiet får uppleva ett samhälle som du hatar bara för att du vid valet var enögd och bara tänkte på några få frågor och missade helheten.

Läs mer på:

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det är inte alltid lätt att vara chef

Volvos koncernchef Leif Johansson åkte för att träffa personalen då de planerade en protestmarsch till huvudkontoret. Han möttes av burop och upprörda känslor.

Men det var ett annorlunda grepp. De flesta koncernchefer skulle nog låsa dörren till huvudkontoret istället. Om mötet verkligen ger något hållbart för de inblandade vet inte jag, men det var roligt att lösa om lite nya grepp i Volvo.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Panik eller inte?

Läser i Aftonbladet att WHO bekräftar 114 fall av Svininfluensan och av dessa har 8 avlidit. Sedan finns det olika uppgifter från andra organ men WHO är den stora organisationen som samordnar undersökningar och internationella insatser.

Ser man på de senaste dagarnas svarta rubriker måste man nästan tro att media har slagit samman samtliga siffror från alla organisationer för att få fram underlag för sina rubriker.

Och alla som har smittats har varit på besök i Mexiko. Och under deras hemresa har inte alla på flygplanet smittats. Det låter inte riktigt som en pandemi.

Visst ska man ha respekt för smittsamma sjukdomar men den hysteriska stämning som har varit de senaste dagarna börjar kännas lite väl överdriven.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

MP tror inte på valseger?

Nu böjar det tydligen dra kalla vinder runt vänsteralliansen. Språkröret Peter Eriksson flaggar helt plötsligt för samarbete med mittpartier om den inte blir en tydlig blockseger i nästa val.

De enda han inte kan tänka sig samarbete med är moderaterna och sverigedemokraterna. Men annars är han tydligen villig att sälja sig till vem som helst för att komma till makten.

Det måste vara lagom roligt att jobba som valstrateg i socialdemokraterna nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Vad är Tele 2:s motiv?

Så nu har Tele 2 beslutat sig för att radera kunduppgifter för att försvåra för eftersökningar enligt Ipredlagen.
Frågan jag ställer mig direkt är om de gör det för att de verkligen är bekymrade för sina kunders integritet eller om det är ett smart marknadsföringsdrag?

Alla de företag som nu går ut i media och säger att de ska radera kunduppgifter för att motverka Ipred får direkt uppmärksamhet i media och självklart i bloggosfären. Då det idag inte finns någon lag som tvingar operatörer att samla in någon information är det ingen större risk operatören tar. Risken består nog i huvudsak för att man kan få neggativ publicetet den dag polisen behöver få ut användaruppgifter för att gripa en mördare eller fånga en pedofil. Har man då raderat alla uppgifter och inte kan hjälpa polisen kommer säkert den positiva uppmärksamheten vändas till något negativt snabbt.

Men just nu ser marknaden ut att delas i två delar, operatörer som sparar uppgifter och de som inte gör det. Men de som sparar uppgifterna har enligt de själva inga planer på att lämna ut dem utan tänker bestrida det kravet så långt de kan.

Det blir verkligen intressant den dag Ipred ska provas i en domstol. Vilka kommer stå fast vid sin tuffa attityd de har idag? Och väljer man att jaga kunder hos de leverantörer som fortfarande sparar uppgifter, och på så sätt ger användare hos övriga leverantörer en frist. Vilket säker är något Tele 2 funderade på innan de tog beslutet att sluta spara kunduppgifterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,