Jag tillhör världseliten

Genom ren talang, utan specialdräkt som riskerar att spricka, hormoner, dopning eller träning har jag lyckats nå världseliten i att…

göra absolut inget!

Under min semester har hjärnaktiviteten sakta men säkert börjat närma sig nollnivån.

I dag har jag lyckats ta mig upp från sängen för att direkt efter frukost sätta mig i fåtöljen. Där har jag sedan tillbringat dagen i någon form av vegetativt tillstånd. Ingen aktivitet, klockan går utan att jag bryr mig, jag har ingen koll på vad det är för väder ute. Jag är totalt avslappnad.

Jag har semester, semester, semes, sem, sssssss……………..*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Förstaklassare

Jag sitter på tåget mot Stockholm och då jag råkar ha tillgång till ett sommarerbjudande från SJ åker jag första klass. Inte illa alls, min ben ryms faktiskt i min plats utan att mina knän tycks upp i njurtrakterna på personen framför mig.

För er som inte är vana med SJ:s första klass kan jag meddela att de bjuder på kaffe, te, vatten och juice. Det låter trevlig, men har vissa nackdelar. För är det gratis måste man som svensk självklart förse sig. Jag sitter i slutet av vagnen där den fria drycken finns så alla törstande ska ta sig förbi mig för att nå drycken.  Och tåget envisas med att gunga så på väg mot drycken dundrar folk in i min stol varje gång tåget kränger till lite. Sedan ska de tillbaka till sin plats med händerna fulla av muggar. Självklart har de då än mer problem med balansen och jag får rena hockeytacklingar av en del personer.

När så större delen av vagnen försett sig borde det lugna ner sig så jag kan få skriva i fred, men icke. Då har alla hällt i sig sitt kaffe och blivit kissnödiga och börjar springa runt i vagnen i jakt på toaletten. Fortfarande helt oförstående till att tåget gungar. Bank, bank och bank in i min stol.

Sedan är det dags för påtår och så börjar hela vagnen om igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Slappardagar

De senaste dagarna har jag bara slappat och återhämtat mig från min intensiva resa till Peking. Jag har börjat gå igenom bilderna från resan, det är 421 stycken så det dröjer ett tag innan jag har gått igenom alla.

Minnena flödar varje gång jag sitter och tittar på bilderna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Hemma igen

Så har jag då återvänt från min resa till Peking. Trött och sliten men väldigt lycklig. Resan har varit helt underbar och jag är överfull av upplevelser som jag inte riktigt vet hur jag ska förmedla. Kameran är full av hundratals bilder.

Det får nog bli en hel sida om resan.

De sista förberedelserna

Då är det inte långt kvar till avresan. Frukosten är avklarad och packningen genomgången en extra gång. Mamma jagar runt och vattnar sina blommor.

Vädret är ingen höjdare, grått och lite kallt, hoppas det blir bättre längre fram på dagen. I Peking är det 25 grader med lätt regn just nu, och imorgon ska det bli gassande sol med 31 graders värme. Hurra, jag gillar värme.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Sista natten i Sverige

Sista natten i Sverige, det låter stort och mäktigt. Visserligen ska jag bara vara bort en vecka men det känns så mycket större just nu.

Alla förberedelser är klara. Nu är det bara väntan kvar innan jag börjar resan imorgon. Om mindre än ett dygn är jag i ett annat land i en annan kultur där jag inte förstår språket så bra eller landets vanor. Jag har sett fram mot den här kinaresan länge och nu är det äntligen dags.

Men det ska nog gå bra. Fast nu börjar det kittla lite i magen. Undras om jag får sova något i natt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,