Ljuspromenad

Jag inledde nyårsfirandet med att gå ljuspromenaden i Motala med min mamma. Det var inte så farligt kallt och det fanns gratis julglögg och kaffe utmed hela promenaden.

Ljus på gata
Marschaller utmed gatan.

Kungsgatan
Mer marschaller.

Glöggservering
Glöggservering på Stora torget.

Motala kyrka
Motala kyrka.

Ljus utanför kyrkan
Mängder med marschaller utanför kyrkan.

Altare
Inne i kyrkan.

Ljus i kyrkan
Brinnande ljus inne i kyrkan.

Platenhuset
Platens hus.

Ryttare
Häst och ryttare i kvällskylan. Hästen har ljusdekorationer i sin man.

Sångare
Sångare på scenen på Stora torget.

Plötsligt händer det

Visserligen var det inte rätt sorts lott för att använda det uttrycket. Men jag lyckades skrapa fram 200 spänn. Så ska ett år avslutas!

Visst frestade det att köpa 20 nya lotter för vinsten bara för att se vad det skulle ge, men för en gångs skull försökte jag vara lite förståndig och tog ut vinsten i pengar.

Andra bloggar om: , , ,

SMS-floden har börjat

Klockan 11.30 inkommer den första nyårshälsningen via SMS. En kompis har insett att telefonnätet brukar bli överlastat runt tolvslaget och beslutat sig för att vara ute i god tid.

Det ska bli spännande och se hur nätet står pall i natt. Förra året gick mina SMS-hälsningar iväg vid halv ett. För jag är självklar en av dem som inte lär mig utan försöker skicka SMS:en på tolvslaget.

Andra bloggar om: , , ,

Explosiv last

Vi har alla sett dem vi något tillfälle, kalsongerna med skämttexten “explosiv last” på fronten. Nu har en nigerian tagit texten på fullaste allvar och laddat sina kalsonger med ett explosivt ämne som heter PETN.

Om man nu är självmordsbombare är man med all säkerhet galen, men om man smugglar sprängämnen i kallingarna är man mer än galen.

Tänk om det inte blir en stor smäll, bara en liten? Då sitter man där och tittar på det som en gång var sina egna pungkulor utsmetade på ryggstödet framför.

Eller om det inte smäller bara brinner? Snacka om grillad korv.

Och vad händer med oss andra resenärer efter det här? Utökad säkerhetskontroll skrivs det om i pressen. Vad innebär det? Att man efter metalldetektorn får dra ner byxor och kalsonger, böja sig fram och sära på skinkorna?

Det är kanske dags att planera en cykelsemester i gamla Sverige kommande sommar?

Return to sender?

I Aftonbladet kan man läsa om ett amerikanskt par som har gett upp hoppet om sitt adoptivbarn och vill återlämna det.

Själva hävdar de att de älskar sitt barn men inte klarar av honom längre beroende på hans psykiska problem. Men om de fött honom själva, hade de då kommit på samma tanke, att försöka återlämna honom.

Hittills har staten vägrat följa deras begäran med kommentaren, en förälder är en förälder oavsett var barnet kommer ifrån. Det låter sunt tycker jag.

Andra bloggar om: , , ,