Minusgrader

Ok, det har varit kallt idag. Riktigt kallt! När jag och min pappa åkt och handlade på förmiddagen visade termometern -26 grader som värst. Det var riktigt kallt.

Under vår shopping hittade jag ett par sandaler mitt i vintern. Jag behöver dem som inneskor på jobbet. Jag hittade ett utmärkt par på Överskottsbolaget i Skänninge för bara 50 kronor.

Larmet går!

Jag sitter ensam kvar i min korridor nu på fredagskvällen och avslutar veckan. Helt plötsligt hör jag ett tjutande larm som får mig att rycka till. Första instinkten är att det har blivit något fel med serverhallen men det är fel varningsljud. Jag försöker identifiera vad det är som larmar. Det kan inte vara inbrottslarmet som varnar för det låter mycket värre. Och inte stämmer det med ett billarm utanför heller då det mer låter som en siren som tjuter.

Efter en stund inser jag vad det är. Chefen har ett program som övervakar nätverkets funktioner på sin dator. När det blir något fel larmar programmet med ett tjut som påminner om luftförsvarslarmet, hesa Fredrik. Vanligtvis hör jag det inte men nu när det är helt tyst i korridoren når ljudet in till mig.

Själv är han inte på plats och hör larmet.

Andra bloggar om: , , ,

Det har snöat

Så har det åter snöat här i min lilla hemstad. Jag vaknade på morgonen av att grannarna skottade sig fram till sina garage under min lägenhet.

Sedan blev det att pulsa fram i snön till jobbet. Men flera av de trottoarer jag gick på var faktiskt röjda. Väldigt imponerande.

Väl framme på jobbet tog jag en kopp kaffe och tittade på när vaktmästaren och kommunen röjde snö utanför.

Snöröjning

Andra bloggar om: , , , ,

Dagens onödiga information

Runt om kring oss finns det en massa skyltar och information. Men en del tycker jag verkligen är helt onödiga.

Den här informationen finns på en maskin för att panta burkar på Östenssons i Vadstena.
Varningsinformation

Jag är nästan säker på att alla förstår att brinnande föremål kan orsaka brand. Utan att man måste varna för det på en maskin.

Helgtradition

Det är lite av en helgtradition att pappa och jag veckohandlar tillsammans. Det är en chans att träffas och få reda på vad som hänt under veckan i våra liv. Och det ger mig en orsak att komma upp ur sängen i vettig tid. Risken är annars att jag sover bort större delen av min lediga tid.

Pappa
Pappa hittar späck i kötthyllan så han kan göra grevar till blodpuddingen. Själv ryser jag av bara tanken på att äta blodpudding.