Mammas födelsedagsfest

Så har jag firat mammas födelsedag. Hon fyllde år förra veckan men snövädret stoppade firandet då.

På hemvägen svängde jag in på Ica Maxi och köpte en bok på deras bokrea.

Mamma poserar med presenterna jag hade med mig till henne.

Mamma poserar med presenterna jag hade med mig till henne.

Skitväder!

Som det inte räckte med snö igår fortsatte det att snöa under natten. Så det skottande jag hade hjälpt pappa med under gårdagen blev helt ogjort. Det var bara att börja om idag igen och vräka undan en massa snö. Men nu börjar det bli problematiskt att få undan snön. Det är så mycket och gatan rymmer bara en passerande bil i taget. Pappas hus börjar försvinna bakom de växande snödrivorna.

Snötyngd häck
En häck som tyngs av snön.

Hus i snö
Vitt hus i vit snö.

Snöröjning vid Simhallen
Svenne röjer snö vid simhallen.

Pappas hus i snön
Pappas hus bakom de växande drivorna

Pappa i snön framför huset
Pappa hämtar andan från snöskottningen och passar på att posera framför huset.

Andra bloggar om: , , , ,

Onödigt mycket snö

Det blev en snövit dag. Pappa ringde och väckte mig  på morgonen (nåja, tidig förmiddag) och ställde in vår planerade shopping. Det var inte så konstigt med tanke på hur mycket snö det kommit under natten.

Sedan upptäckte jag att e-posten inte fungerade som den skulle på jobbet och inte lyckades jag lösa det utan fick pulsa ner till jobbet genom snön som bitvis var knädjup. Blåste kallt gjorde det också.
Det löste sig mig e-posten så jag kunde pulsa och halka mig hem igen.

Jag gick genom staden hem och kunde konstatera att snöröjningen en sådan här dag består i att slå upp ett körfält mitt i gatan där bilar och gångare får samsas. Och det går riktigt bra.

Fast jag har lite svårt att förstå att folk sätter sig i sin bil, slirar ner till staden med risken att fastna i en stor driva eller krocka bara för att köpa en kvällstidning.

Hovsgatan
Parkerade bilar insnöade i drivor. Snöplogen har lyckats klämma sig mellan de parkerade bilarna och huset.

Balkong
Min balkong med en massa snö.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Det är jobbigt med snö

Så har det snöat igen. En massa jobbig nysnö att puls igenom när man ska ta sig fram. Och det är inte bara vi gångare som har tröttnat på snön. På vägen till jobbet tog jag bilden nedan. Tydligen har en av snöröjarna fått nog och slängt av plogen i en snödriva.

Snöplog
(Bilden togs med en mobilkamera så kvalitén är inte så bra)

Andra bloggar om: , , ,

Sakta men säkert…

Det pratas parkeringsplatser i lilla hemstaden, vilket det alltid gör. Som vanligt finns det inte tillräckligt med platser.

När jag jobbade som parkarbetare i början av 90-talet föreslog jag min dåvarande chef att man kunde anlägga några parkeringsplatser på bakgården av apoteket ner mot Sjögatan. Den chefen och några av mina dåvarande arbetskamrater tyckte det var en urdum idé.

Nu går det att läsa i lokalbladet att Fritids- och tekniska nämnden är inne på samma tankebana som jag hade då.

Lyckobringare

Jag har fått en kinesisk lyckobringar av en vän. Och eftersom jag tillbringar större delen  av mitt liv på jobbet har jag hängt upp den i dörröppningen till mitt kontor.

Den består av en karp. Fisken karp är populär i Kina då ordet för karp och överflöd liknar varandra i uttalet.  Jag hoppas den ska bringa lycka framgång och överflöd till mig på jobbet.

Lyckokarp

Andra bloggar om: , , ,