Blir man någonsin fri?

Jag läser i en av lokaltidningarna att den så kallade barnflickan Sara Svensson börjar närma sig slutet på sin vår i rättspsykiatrins omsorg. Med det ska hon slussas ut i samhället och bli fri.

Nu undrar jag om man någonsin blir fri när man har döda en annan människa. Det är något man måste leva med varje dag man vaknar och ser sig i spegeln och drömma om varje natt när man sover.

Är det så lätt att man är fri bara för att man skrivs ut från en vårdenhet eller lämnar ett fängelse?

Shopping i Linköping

Det blev en dag med shopping i Linköping idag. Tillsammans med lilla mamma. Jag lyckades bränna iväg pengar på både en handsfree till mobilen och en ny resväska.

Godisutdelning
Några lustiga djur vandrade runt på staden och delade ut godis till barnen.

Mamma med koppar
Mamma hittade porslin med kinesiskt motiv. Vi kände igen motivet.

Närbild kopp
Närbild på motivet.

Mamma med statyer
Mamma i Peking med samma motiv.

Tom tallrik
Sedan blev det lunch på Väderstad centralkrog. Efter fem minuter såg min tallrik ut så här. Så ni förstår att det var gott.

Läge att pruta?

Jag har ett svagt minne av en gammal reklam som sa “prutat och klart”. Men skoaffären i Vadstena har en annan inställning, där uppmanar man folk att förhandla om priset på vintervaror eftersom det är vår.

Så det är bara att börja pruta. En kinesisk vän har förklarat hur man ska göra.

Börja med att fråga om varans pris.

Så fort du hör priset frågar du efter det bästa priset försäljaren kan ge dig.

Sedan ber du om ett lite lägre pris.

Den summan du nu får delar du med tio, då har du det pris som du ska betala. Erbjud dig att betala den summan. Får du nej vänder du dig bara om och går. Blir du stoppad av säljaren får du varan till det rätta priset. Annars är det bara att leta efter varan hos en annan försäljare och göra om samma procedur.

Behöver inte jag ett par nya vinterskor?

Prutmån

Andra bloggar om: , , , , ,