Jag har börjat odla en mustasch

Prostatacancer är som alla andra cancer en otäck fiende. Forskning är vårt vapen och forskning kostar pengar. Därför har jag liksom många andra valt att starta en insamling i Mustaschkampen som drivs av Cancerfonden och beskyddas av prins Carl Philip.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform. Cirka 9 000 män får diagnosen varje år.

Jag kommer att informera om kampanjen här på min blogg och samla in pengar vid varje tillfälle jag får.
Jag har även börjat odla en mustasch. Tyvärr har jag sporadisk skäggväxt, som dessutom är rödblond så den syns knappt. Men jag tvekar inte när jag säger att den säker är Vadstenas fulaste mustasch!

Den 1 maj drar insamlingen igång!

Utan TV

Jaha, så sitter man här utan fungerande TV. Ingen signal på TV-antennen.
Jag brukar inte titta på TV så mycket, men nu när jag inte har något val saknar jag den.

Våren är här

Småfåglar letar föde i döda stockarDet har varit en lång, kall och snöig vinter så nu när solen äntligen har börjat värma är det otroligt skönt.

Jag gick genom hamnparken där man har sågat ner en massa ruttna träd och lagt upp dödvirket vi hamnparkeringen. Det ser inte så snyggt nu innan det transporteras bort men en massa småfåglar gillar läget då de söker föra i de ruttna stockarna.

Än har inte staden fyllts av turister utan man kan stilla strosa för sig själv i vårvärmen men det lär ändras snart. Klassresorna borde var på väg snart och sedan rullar det på med bussresor och husbilar.

Det blev även en tur till biblioteket för att hämta en bok jag hade beställt. En stor och tjock bok.

Virke i hamnparken vid slottet

Virke i hamnparken

Andra bloggar om: , , , , ,

Dator nummer fem

Inbäddad långt in i organisationen fanns ytterligare en dator som drabbats av McAfees bugg. Det gör att det totala antalet i min verksamhet nu är uppe i fem datorer. Med tanke på att jag har 200 klienter som automatiskt uppdateras får jag väl vara glad att det inte är värre.

Dålig matematikundervisning?

Läser i lokalbladet att Vadstena ska få 2 067 000 kronor från skolverket för att höja kvaliteten i matematikundervisningen. Den större kommunen Motala erhåller “bara” 570 000. Är det här en form av underbetyg för Vadstenas nuvarande matematikundervisning?
Ska man bli glad för pengarna eller bekymrad för de elever som får den undermåttliga utbildningen som behöver så mycket stöd?