På min tid…

För länge sedan, när jag var ung, jobbade jag på kommunens parkavdelning här i staden. I mitt jobb ingick då att åka runt och tömma papperskorgar och hålla rent i staden. Då hade jag strikta arbetsorder att det var totalt affischeringsförbud i busskurerna. Jag skulle plocka bort alla affischer och klistermärken direkt. Och var det möjligt att ta reda på vem som satte upp dem eller vem som hade beställt uppsättningen skulle det rapporteras till min chef.

Det var inte så populärt att jag plockade ner affischer för ungdomsdiskon och annat lokalt. Vi ett tillfälle var det en kvinna som slängde något efter mig och skrek “du förstör för ungdomarna”.
Samtidigt blev det ett stort hallå den dag ett politisk ungdomsförbund tapetserade staden med sina affischer inför ett val. Då var man förbannad på att vi inte åkte ut en söndag och rensade hela staden.

Nåja, jag kan i alla fall konstatera varje gång jag tar bussen från Vadstena att mina strikta arbetsorder inte gäller längre eller så prioriterar man annat nu.

Busskur vid brandstationen

Man är inte längre lika strikt i Vadstena när det gäller affischering i busskurer

Cirkus i stan

Det är en cirkus på besök i lilla Vadstena. De väckte mig på morgonen när de satte upp sitt stora tält. Och nu några timmar senare river de tältet för fullt och kommer snart att vara borta igen.

Cirkus Olympia på besök i Vadstena

Andra bloggar om: , ,

Stressig dag

Det var lite besvärligt på jobbet idag. Vår internetförbindelse slogs ut på morgonen. Så våra kommunikationsvägar in och ut dök samtidigt som hänvisningssystemet för telefonerna försvann.

Man är inte lite beroende av internet. Jag skulle skicka ut ett pressmeddelande om problemen och satte mig vid datorn för att slå upp faxnummer. Det gick självklart inte när internet var borta. Jag fick gå till en kollega som hade en telefonkatalog.

På eftermiddagen kom saker och ting igång igen. Lagom till att jag stämplade ut tidigt för att åka till Örebro.

Jag hade ett styrelsemöte med Kinaklubben i Örebro på kvällen så jag lånade pappas bil och gav mig ut på vägarna i lagom tid för pendeltrafiken att komma igång. Och jag kan inte annat än förvånas över hur illa en del kör bil. Jag hamnade bakom en galning med dragkärra som varje gång någon försökte köra om ökade farten till långt över hundra samtidigt som baklemmen hängde lös och såg ut att vara på väg att lossa vilken sekund som helst.

Hur som helst kom jag fram till Örebro och vandrade rakt in i en fotosession. Några uppklädda tjejer fotades precis när jag gick förbi. De var riktigt snygga.

Mötet gick bra. Snabbt och effektivt fick vi sommaren och höstens aktiviteter planerade. Och som avslutning fick jag hjälpa till att blåsa ballonger till en födelsedagsfest som skulle starta direkt efter vårt möte.

Jag tog mig hem till lilla Vadstena igen utan missöden. Men det regnade en hel del.

Fotografering i Örebro

Fotosession i Örebro vid Södra stationen

Andra bloggar om: , , , , , , ,