Olycksdrabbad helg

Jag hade en mycket stökig lördag. Planen var att resa till Örebro och delat i Kinaklubbens karaoketävling. Fast mitt deltagande var planerat att begränsas till att i formen som klubbens ordförande välkomna deltagarna och sedan hålla mig ut vägen.

Nu blev dagen inte som planerat. Jag började med att tappa frukostgröten över hela köksgolvet. När jag sedan ger mig iväg glömmer jag att packa elsladden till min dator. På järnvägsstationen i Motala är biljettautomaten trasig så jag får betala fullpris för biljetten på tåget. Väl framme i Örebro hör jag ett väsande ljud från min resväska. det var en av de flaskor som jag fraktade i min resväska som sprungit läck. Jag hade helt plötsligt cirka en liter Cola över all min packning.
Därefter ställdes kvällen karaoke in på grund av dåligt deltagande och tekniska problem. Sur och besviken beslutade jag mig för att åka hem igen. På tåget sitter en förkyld tonåring och sparkar i ryggen på mitt säte under hela resan. När jag är tillbaka i Motala regnar det.

Det var ingen rolig dag, och eftersom det var en lördag känns det extra tungt. Hade det varit en vanlig vardag med jobb och annat elände hade alla problem försvunnit in i all annan röra, men nu förstördes en ledig dag för mig.

Väl hemma var det bara att bädda ner sig och hoppas att nästa dag skulle bli bättre.

Andra bloggar om: , , ,

Mina resor är tryggade

Läser i lokalblaskan att Tågkompaniet ska fortsätta köra tåg i bergslagen. Och eftersom jag reser mycket till Örebro och gärna tar tåget glädjer jag mig.

Jag har under flera år rest med Tågkompaniet mellan Motala och Örebro och jag är verkligen nöjd med deras service. Det har sällan inträffat några förseningar eller inställda tåg när jag har rest. Och tågen är fräscha och bekväma. Personalen är trevliga och kaffet är nybryggt.

Andra bloggar om: , ,

Dubbelt arbete ger dubbel lön?

Bilden nedan kommer från min arbetsplats idag. Jag har två datorer igång samtidigt och försöker jobba på båda samtidigt som jag försöker hinna med att svara i min telefon. Det är lite stressigt.

Så nu är frågan, får man dubbel lön om man jobbar med dubbla arbetsuppgifter, eller jämnas det ut av att man gör dubbelt så mycket fel?

Två datorer

Två datorer igång samtidigt på min arbetsplats. Och ett överfullt skrivbord.

Andra bloggar om: , ,

Höstdepp

Det regnar ute, och det regnar mycket. Det är riktigt surt och eländigt.

Jobbet är inte ett dugg bättre, jag har problem med nya Windows 7 i vår nätverksmiljö, jag har problem med äldre e-postklienter som inte går att uppgradera och jag drunknar i administrativt arbete med användarkonton. Jag försöker att hålla dataavdelningen igång ensam. Och så har jag ont i halsen.

Hösten är verkligen här.

Andra bloggar om: , ,

Igår var bättre än idag

Gårdagen tillbringade jag med några vänner. Det är helt klart trevligare att tillbringa en söndag med några glada vänner än en måndag på jobbet. Nu var det lite av en bitterljuv dag då vi hade en liten avskedsmiddag för vår vän Caroline som åker till Taiwan för att studera kinesiska i ett år.

Vi fick god mat och tillbringade eftermiddagen och kvällen tillsammans med lite spel och en massa prat.

Sedan är det lätt att köra cirka elva mil hem sent på kvällen.

Hela gänget samlat

Här är hela gänget samlat för en avskedsmiddag

Chokladmousse

Vi fick bland annat god chokladmousse att äta

Caroline - snart på andra sidan jordklotet

Caroline - snart på andra sidan jordklotet

Jag

Till slut tog Carro min kamera och tog en bild av mig.

Andra bloggar om: , ,

Vardagen är tillbaka

Den här måndagen återvände vardagen till mitt arbete. Nästan alla har slutat sin semester så nu börjar vardagslunken med alla möten igen. Och säljarna har börjat ringa igen.

Vädret gör ingen glad heller, det är grått och tråkigt och ibland regnar det.

För att verkligen göra det här till en tung måndag fick jag en räkning i posten på lite över 23000 kronor. Men det var inte till mig personligen utan till bostadsrättsföreningen, men räkningen var feladresserad. Gissa om jag kommer att ringa och protestera imorgon.

Andra bloggar om: , ,