Snobbar som jobbar -1

Tony Curtis har gått bort. Mina första minnen av denna stora skådespelaren är just från tv-serien “Snobbar som jobbar”. Den gick på tv under mina barndomsår och jag tyckte Tony Curtis och Roger More var urhäftiga. De körde häftiga bilar och gjorde häftiga actionscener.

Tiden går inte att stoppa och med tiden kommer vi alla att dö.

Andra bloggar om: , , , ,

Open Horizons Nordic Summit 2010

Jag har tillbringat två fantastiska dagar på konferenshotellet Lökeberg. Jag deltog nämligen i Open Horizons Nordic Summit, en användarträff för oss som använder Novells produkter.

Lökeberg ligger mitt ute på landet så det fanns inga distraktioner som störde oss. Och maten var fantastisk och baren välfylld.

Dagarna var fyllda med genomgångar och egna labbar med de olika systemen. Ett som verkligen imponerade på mig var nästa generation av Novell Teaming, kodnamn Durango. Men ZENworks Application Virtualization imponerade även det stort.

Det blir en lite speciell stämning när man sammanför ett femtiotal nördar på ett och samma ställe. Det blir flera givande samtal och man får många nya insikter om hur man kan hantera sin IT-miljö. Nu fick jag veta saker om vårt e-postsystem som jag varit lyckligt ovetande om, men som är en allvarlig brist som måste åtgärdas snabbt. Så nästa veckas jobb är redan bokat.

Lökebergs konferenshotell

Lökebergs konferenshotell

Soluppgång över Lökeberg

Soluppgång över Lökeberg

Den godaste soppa jag ätit

Det här är den godaste soppa jag någonsin ätit

Baren

Lökeberg hade en välfylld bar med humana priser

Labb med ZENworks Asset Management

Jag labbar med ZENworks Asset Management

Fulltecknad dag

Dagarna var fulltecknade med aktiviteter

Så här implementerar man Asset Management

Så här implementerar man Asset Management, glasklart eller hur?

Tracy Smith, Product Manager, Novell Teaming

Tracy Smith, Product Manager för Novell Teaming, chillar innan han ger sitt Key Note tal

IT in Action

Klockan fem tog jag mig ur sängen för att komma iväg till IT in Action i Göteborg. Jag åkte tillsammans med chefen i en hyrd Toyota AYGO. Det var en intressant upplevelse då ljudet från motor på högt varv och vindljud effektivt dödade alla försök till samtal. Det gick inte att höra vad som sades eller spelades på radion heller.

Själva evenemangen som var i Läppstiftet i Göteborg var intressant och givande. Visserligen blir det lite mycket korstoppning när en massa system ska visas på en begränsad tid. Och som vanligt går Power Point varm en sådan här dag.

Hyrbilen

Hyrbilen som säkert har gett mig hörselskador

Läppstiftet

Byggnaden Läppstiftet är stor och imponerande

Göta Älvbron

Göta Älvbron passerar precis förbi

Open Horizons

Dagen inleddes med en presentation av Open Horizons

Andra bloggar om: , , ,

Aktiv söndag

Idag var det val i Sverige, men jag förtidsröstade så det var en vanlig söndag för mig.

Det blev en riktigt aktiv söndag för mig. Jag var chaufför åt min mamma och körde henne till Mantorp för lite shopping. Av bara farten shoppade jag själv och köpte en ny väckarklocka för att ersätta en av mina gamla väckarklockor som har börjat krångla. Och ja, jag har mer än en väckarklocka.

Jag har nu två väckarklockor och en klockradio men lik förbaskat är det ett stort under om jag lyckat stämpla in före åtta på jobbet, tack och lov för flextid!

Av bara farten fick jag mitt hår klippt idag. På Mobilia hade en frisör öppet med dropp in på söndagen. Det var visserligen elevklippning men det blev bra och billigt var det.

Det blev även en lunch på Sjögesta Motell. Hemgkord pannbiff med lök. Det var helt fantastiskt gott.

Nu är det valvakan som gäller under kvällen.

Sjögetad Motells skylt

Skylten till Sjögestad motell ser lite sliten ut

Sjögestads motells restaurang

Men restaurangbyggnaden är helt ok.

Likheter med Bates Hotel

Fast boendet bakom huvudbyggnaden ger lite vibbar från Bates Hotel.

En cool väckarklocka

Min nya väckarklocka.

Månfestival med Kinaklubben

Jag tog med min mamma till Örebro för att delta i Kinaklubbens firande av månfestivalen. Vi var inte så många deltagare men vi hade mycket god mat.

Jag hade lyckats laga goda piroger. Visserligen ser mitt kök ut som en krigsskådeplats nu men det var det värt.

Bron över hammarsundet

För att ta sig till Örebro från lilla Vadstena åker man över en lång bro. Fast vi gjorde en kisspaus innan så jag hade tid att ta den här bilden.

Gott

Jag vet inte vad dessa kallas men de är fruktansvärt goda, fyllningen är söt som godis.

Månkakor

Och så avslutades måltiden med månkakor.

Söndag med val

En bra söndag börjar med att man sover länge. Det är så skönt att känna att man inte har en massa krav på sig en dag i veckan.

Jag beslutade mig för att förtidsrösta idag. Det passade med en promenad efter att jag vaknat och ätit frukost, och förtidsröstningen var öppen mitt på dagen. Så jag slank in och röstade i alla valen.

Tyvärr blev det en sväng förbi jobbet då en av våra huvudservrar krånglade. Jobbet bör man undvika på lediga dagar men det blev tyvärr ett krisläge som måste lösas.

Valsedlar

Valsedlar

Stämpelklockan på jobbet

Stämpelklockan på jobbet, något som jag gärna slipper se på min lediga dag

Andra bloggar om: , , ,