Bye bye Frost

Så nu har jag sett det sista avsnittet av ”Ett fall för Frost” eller ”A Touch of Frost” som serien heter på ITV där den skapades.

I 15 säsonger har man kunnat följa den buttre men effektive inspektören William Edward ”Jack” Frost när han löser brott i Denton. Jag började följa serien på SVT en gång i tiden, men den senaste tiden har serien gått på Kanal 9. Och som tur är har jag fått den kanalen sedan i våras. Men jag undrar hur stor del av Sveriges tv-tittare tittar på Kanal 9. Når de upp till fem procent?

Det skapades två alternativa slut på serien och på Kanal 9 kan man se dessa. Jag tycker att det alternativ man valde var rätt men var och en kan välja sitt egna slut.

Se de olika sluten på Kanal 9 Play.

Mer information om tv-serien på Wikipedia.

Andra bloggar om: , , ,

Höstens gravarbete

Jag har ordnat med liggare till familjens gravar så nu är jag redo för den kommande Alla helgon nästa vecka. Jag har bara att placera ut ljus och lykta den kommande helgen.

Jag hade även bunkrat upp med lite godis ifall någon tittade förbi för att tigga Halloweengodis, men den påsen får jag tydligen trycka i mig själv.

Trädet vid farmor och farfars grav

Det träd som står vid farmor och farfars grav i vackra höstfärger

Den äldre graven

Den ädre graven med pappas farfar och andra släktingar

Farmor och farfars grav

Farmor och farfars grav

Andra bloggar om: , ,

Nära döden

Innan jag gick hem från jobbet i fredags hörde jag en hög smäll från min stol. Jag tänkte inte mer på det just då för inget hände. Den sista timmen jobbade jag stående och sänkte inte skrivbordet när jag gick hem.

Idag kom jag till jobbet och fick ett telefonsamtal direkt när jag kom in på rummet. Så jag satte mig på stolen och skulle sänka ner skrivbordet. Då knäppte det till i stolen och den förvandlades till rena James Bond katapulten. Men istället för att skjutas uppåt for jag mot skrivbordet och mitt ansikte var i höjd med med skrivbordskanten.

Nu klarade jag mig, på något sätt fick jag stopp på det som höll på att hända innan mitt ansikte smackade in i skrivbordskanten. Men min stol blir aldrig normal igen. Den tippar nu åt helt fel håll så man åker av om man försöker sitta i den. Så nu måste jag övertyga chefen att jag ska få köpa en ny stol annars får jag tillbringa min kvarvarande arbetsår stående.

Andra bloggar om: , , ,

Förbannade munsår

Jag får ett rejält munsår varje höst och vår och har genom åren behandlat det med Vectavir. Men de senaste gångerna har jag upplevt att effekten är sämre. Så i år köpte jag Anti och kan bara konstatera att det är precis lika dåligt.

Efter ett tips av en arbetskamrat inhandlade jag idag munsårsplåster från Compeed. Det finns två modeller, en för dagtid och en för natt.
Eftersom jag är hårt drabbad satsade jag på båda modellerna. Varje paket innehåller 15 plåster som ska vara lagom för en behandling. Och de är inte billiga, 106 kronor för ett paket, det blir cirka 7 kronor per plåster.

Enligt anvisningarna håller ett plåster en hel dag. Fast det fungerade inte för mig. Efter några timmar och två måltider trillade det första av. Men under tiden det satt på plats sprack inte min läpp upp i ett blödande sår som den brukar göra, så någon nytta har det gjort.

Jag får göra en hel kur och se vad det ger.

Tyvärr har jag även en blåsa på insidan av läppen och där fungerar varken salvor eller plåster.

Andra bloggar om: , , , ,

En lördag i Örebro

Jag hade föreningsärenden i Örebro idag och för att hinna dit behövde jag komma med en buss klockan tio över sju på morgonen. Jag behövde med andra ord vakna tidigare än vad jag gör en arbetsdag. Nu gick det bra även om det tog emot rejält.

I Örebro passade jag på att sitta med på en Kinalektion med några barn. De var fruktansvärt duktiga och skrev tecken i en rasande takt. Med tanke på hur långsamt jag tar mig fram i mina egna språkstudier blir man lite avundsjuk när man ser ungarna och deras framgång.

Efter som jag var på besök i en storstad passade jag på att besöka en sushirestaurang. Så innan tåget skulle avgå smet jag in på Akane och smällde i mig 14 bitar sushi. Det var gott som bara den.

Sushi

En tallrik sushi på Akane