Snöstorm i Vadstena

Jag har ingen större koll på vad det är för väder ute för mina fönster är täckta på grund av en fasadrenovering. Så jag hör att det blåser men det är allt. Idag var en typisk dag där jag här vindar men det är först när jag kommer halvvägs ner i trappen som jag har ett fönster jag kan se ut genom.

Så idag var det bara att vända tillbaka till lägenheten och klä på mig mer när jag såg vädret. Inte nog med att det blåste, det snöade ymnigt också. Men jag passade även på att ta med mig kameran för att få lite vinterbilder.

Skänningegatan

Skänningegatan

Vid Rådhustorget

Kamp mot snön vid Rådhustorget

Krabbegatan

Parkerade bilar vid Krabbegatan

Stora torget

Stora torget

Översnöade varor

Översnöade varor på Storgatan

Storgatan

Storgatan

Lykta

En lykta utanför en butik

Andra bloggar om: ,

En underbar liten restaurang

Jag brukar äta söndagsmiddag på min favoritrestaurang i Vadstena, China Garden. De har god mat och trevlig personal. Och så får jag ibland smaka på mat som inte står på menyn för att de vet att jag gillar kinesisk mat.

Idag var en sådan dag. Samtidigt som jag fick in min varmrätt hade servitören med sig ett fat med dumplings. Han frågade om det skulle smaka med lite dumplings. Och det gjorde det verkligen.

Jag fick nio stycken som vanligen brukar vara en portion på restauranger. Och med dessa nio och min egna varmrätt blev jag mer än mätt.

Det visade sig att kocken som hade gjort mina dumplings kommer från Tianjin, och där var ju jag i somras.

Dumplings

Goda dumplings

Andra bloggar om: , ,

Det är mycket nu…

Jag har legat sjuk större delen av veckan och då händer det mycket runt om i världen.

Tydligen har det varit snöstorm i hemtrakterna. Det märkte jag inte mycket av. På grund av fasadrenoveringen är mina fönster täckta av plats och nu har man täckt hela fasaden med något sorts tält, troligtvis för att göra det möjligt att värma fasaden när man putsar fasaden och målar.

Så jag tar mig ut från min lägenhet i slutet av veckan bara för att upptäcka att hela staden ligger under ett snötäcke. Och eftersom jag inte hade koll på vädret trampade jag runt i vanliga skor och blev blöt om fötterna. Hemma igen blev det till att leta reda på mina vinterskor. Bara för att upptäcka att de var så slitna att de knappt gick att knyta längre.

Då det var lönedag idag blev det en tur till ortens skohandlare för att köpa nya vinterskor. Det blev ett par bekväma Eccos som säkert kommer att hålla lika länge som mina gamla vinterskor som var inköpta på samma ställe.

Så nu är jag redo för kung Bore.

Mina nya vinterskor

Mina nya vinterskor

Andra bloggar om: , ,

Luo Chuan ett år äldre

Idag fyller min vän Luo Chuan år!

Jag besökte honom och gav honom lite roliga födelsedagspresenter. Dels fick han lite fudge att äta och så hade jag köpte en “festflaska”. Det är en flaska med alkoholfri dryck, en tillhörande ishink att kyla drycken i och den innehåller även någon form av överraskning. Jag väntar med spänning på en rapport från Chuan om vad som faktiskt ingår.

Så hur mycket fyller Chuan idag då? Ja det skriver jag inte. Inte för att jag tror han är känslig för sin ålder, men jag känner mig så förbaskat gammal när jag jämför våra åldrar.

Vi åt gott på Saigon och fortsatte med gott kaffe på Vasa.

Luo Chuan på sin födelsedag

Luo Chuan på sin födelsedag

Andra bloggar om: ,

Lego

Jag upptäckte att i Örebro har det öppnat en LEGO-butik, kallad Brixit, i Krämaren. LEGO var en stor del av min uppväxt så jag var tvungen att gå in  i butiken och titta på utbudet.

Det fanns flera äldre modeller uppställda på hyllorna sida vid sida med stora kartonger av dagens LEGO. Fast de gick under namnet “vintage”. Det var hur som helst roligt att se all LEGO. Jag hoppas att det går bra för butiken.

Legobutiken i Krämaren

LEGO-butiken i Krämaren

Andra bloggar om: , , ,

Till Örebro i snöyra

Jag startade tidigt idag för att ta mig till Örebro och fira en väns födelsedag.
Jag fick börja med att skrapa rutorna på bilen. Och när jag lämnat Motala bakom mig möttes jag av snöfall. Inte så att det vräkte ner men tillräckligt för att jag ska vara tvungen att använda vindrutetorkarna hela tiden. Tyvärr var de i dåligt skick så de rörde mest runt  bland smutsen på rutan.

Hemresan var än värre för då yrde snön i mörkret. Och flera bilister var helt klart ovana vid det moddiga väglaget. De antingen körde som galningar i modden eller kröp fram som sköldpaddor.

Men det värsta var sista sträckan hem för där sprang tre rådjur över vägen. Jag upptäckte dem i tid men man sitter verkligen på helspänn hela tiden och försöker se in i mörkret vid vägrenen.

Cyklar i snön

Cyklar i snö, vintern hade kommit till Örebro

En snögubbe mitt i Örebro

Någon hade tagit sig tid att göra en snögubbe mitt i Örebro

Andra bloggar om: , , , ,