It-mässa i Göteborg

Jag och en kollega drog till Göteborg över dagen och besökte en IT-mässa. Tyvärr blir mässan mindre och mindre de senaste åren. Jag mötte upp med några intressanta produktleverantörer och så fick jag kollegan att se en visning av publiceringsverktyget Drupal. Min kamp för öppen källkodsprodukter vilar aldrig ;).

Vi lyssnade även på ett föredrag om sociala medier. Det var intressant och kanske skapar det några nya idéer för oss.

Lunchen intogs på en restaurang Mandarin, där jag kunde konstatera att positioneringsverktygen i min Nokia-telefon verkligen suger.

Innan vi lämnade Göteborg fick jag stå utanför en garnaffär en sund. Det är lustigt hur lite mitt arbetsliv skiljer sig från mitt privata liv. Jag finner mig ofta stående utanför en garnaffär och väntar.

IT-mässa i Göteborg

IT-Mässa i Göteborg

Föreläsning på IT-mässan i Göteborg

Föreläsning på IT-mässan i Göteborg

Garnaffär i Göteborg

Garnaffär i Göteborg

Andra bloggar om: , , , ,

Farlig information sprids på Internet!

Internet är en fantastisk informationsbärare som har gjort många människors liv bättre. Runt om i världen avslöjas obehagliga sanningar, diktaturer faller, falska marknadsförningar avslöjas. Människor kan införskaffa ny kunskap om ämnen som som de aldrig haft en chans att lära sig om under sin skolutbildning.

Visst låter det fantastiskt och jag är säker på att Internet kommer att fortsätta att förbättra världen vi lever i på många olika sätt.

Tyvärr finns det även mörka sidor av Internet. Mörka och hemska sidor. Här frodas falska sanningar som kan göra en mörkrädd. Här finns mötesplattformar för människor med idéer om andras människors låga värde. Här samlas kunskap om hur man kan göra andra människor illa på värsta tänkbara sätt.

Fast det finns än värre information som flödar runt på nätet. Sådan information som kan skada framtiden för hela mänskligheten. Jag vill inte skriva om det i text så att det blir sökbart via en sökmotor på Internet. Istället lägger jag ut en bild nedanför texten så du kan se vad jag menar.

Farliga avslöjanden

Andra bloggar om: , , ,

En trevlig överraskning

Jag åt lunch på den lokala kinarestaurangen idag. Och plötsligt kommer servitören ut med en liten överraskning från kocken. Det var en typ av baozi, men den var stekt inte ångkokt. Den var mycket god med en fyllning av kött och grönsaker.

Jag försökte ännu en gång övertala personalen att införa en mer kinesisk meny med jiaozi och baozi. Men de är tveksamma till att den svenska kundkretsen  skulle uppskatta en sådan meny.

Baozi

Baozi

Mer snö

Jag har verkligen tröttnat på vinter och snö. Jag fick ta svängen förbi pappa igen och skotta åt honom framför postlådan.
Och eftersom vi tidigare hade töväder ligger det nu en tjockt lager med is under snön som man hela tiden halkar på.

Hemma håller jag på att rensa bland mina gamla datadisketter, CD-skivor och VHS-filmer. Och jag hittade ingen information om hur jag ska källsortera dem så jag skickade ett mail till kommunens avfallsenhet.

Det är otroligt vad mycket gammal skit man hittar när man börjar riva i hyllor och lådor.

Is och slask

Jag var iväg en sväng till Örebro under dagen och fick uppleva lite olika vägunderlag på resan.

Här hemma i Vadstena var det isgata, på landsvägen var det blöt asfalt och väl i Örebro var det så moddigt att underredet på bilen ofta skrapade i.

När jag såg gatorna i Örebro undrade jag om de överhuvudtaget har haft någon snöröjning efter det senaste snöfallet. Det såg riktigt spännande ut när bussarna slirade sig fram i modden. Och gångare åkte kana över övergångsställena.

Andra bloggar om: , , ,

lubuntu, en trevlig bekantskap

Min pappa “lånar” en gammal bärbar dator av sin bror och han “lånar” även mitt mobila bredband. Han har en längre tid klagat på att det går dåligt att surfa för han får ofta felmeddelande om att sidan inte kan visas.

Så jag installerade Linuxdistributionen lubuntu på en gammal dator i samma skick som den pappa använder. Det var en enkel installation, men då lubuntu ska vara resurssnålt installeras inte alla paket man tar för givet i Ubuntu så jag fick slänga på ett litet program som heter usb-modeswitch för att få igång det mobila bredbandet.

Min pappa vill ha låg upplösning för att se bra och lubuntu envisades att hela tiden välja den högsta upplösningen datorn klarar. Så jag fick pilla lite för att upplösningen skulle bli rätt. Men nu fungerar det som det ska.

Nu har han använt datorn i några dagar och är nöjd. Nu kan han besöka sina favoritsidor utan problem. Datorn är inte särskilt hårt belastad utan att han för den delen har fått ge avkall på ett väl fungerande grafiskt gränssnitt.

För min pappa som nöjer sig med att surfa på en gammal dator är lubuntu en utmärkt lösning.

Är du nyfiken på Ubuntu och de olika utgåvorna av Ubuntu kan du besöka Ubuntu Sverige.

Andra bloggar om: , , ,