Händelserik helg

Det har hänt en hel del i helgen. Förutom den klassiska veckohandeln med min pappa på lördagen fick jag ett infall och gick till kinakrogen och åt lunch. Det var tur för servitören gick runt och tog adjö av sina stamkunder. Han har fått jobb i Malmö och lämnade Vadstena i lördags kväll.

Därefter mutade jag Fabians föräldrar med bakelser så jag tillbringade en timma i Fabians sällskap. Jag planerar att han ska vara van vid att jag finns i närheten när han blir stor nog att utsättas för mitt dåliga inflytande.

Söndagen tillbringades i Örebro där det var årsmöte med Kinaklubben. Och efteråt fick jag låtsas förstå mig på hemmabiosystem då jag skulle hjälpa en klubbmedlem med att få den nyinköpta TV:n att fungera med dennes hemmabio. Efter att jag planlöst kopplat runt en massa sladdar dånade både DVD-spelaren och Karaokespelaren ut på hemmabions högtalare. Hur fasen man får TV-ljudet att spelas upp i hemmabion lyckades jag aldrig lösa.

Det gick vägen!

Jag måste erkänna att jag var lite nervös inför dagen. Vi hade planerat en större säkerhetsuppgradering av vår största och viktigaste databasserver på jobbet. Och det är alltid lite för spännande att ge sig in på ett sådant projekt.

Nu gick det helt lysande tack vare konsulten som utförde jobbet och vi blev klara långt före den planerade tiden. Det gick så bra att jag fick kommentarer om hur snabbt det gått.

Det är skönt när saker faktiskt fungerar.

Födelsedagsfest

Jag tog mig till Motala idag för att fira min mammas födelsedag. På vägen hem till mamma stannade jag på Chill Out och åt lunch.

Jag beställde ett pitabröd med grillad kyckling och tzatziki. In kom ett jättebröd fyllt till bredden med kyckling, lite sallad och en massa tzatziki. Och tallriken var full med pommes frites. Jag gick därifrån mycket mätt och belåten.

Hemma hos mamma blev det kaffe med kakor, tårta och lite gullande med systersonen. Även om han sov större delen av besöket.

Middagen på kvällen hämtade jag på China Garden och där fick jag en lyckokaka med maten. Jag gillar tydligen att ge mig själv och andra presenter och för det ska jag belönas. Vi får väl se hur det går med det.

Chill Out i Motala

Det var inte trångt på Chill Out i Motala

Kyckling i stora lass

En mycket god kycklingrätt

Dox

Har du missat SVT:s fantastiska serie med dokumentärer kallad Dox har du missta något fantastiskt.

Men som tur är går det att se avsnitten på internet via hemsidan. Gå till Dox på svt och se en av de fantastiska dokumentärer som har sänts i serien.

Andra bloggar om: , ,

Gårdagen tillbringades i Örebro

Jag behövde klippa mig och lyckades fixa det på lördagsmorgonen innan jag jagade iväg till Örebro för att delta på ett styrelsemöte.

I Örebro fick jag lite tid över och strosade runt i staden i det härliga soliga vintervädret. Jag hade med mig kameran och lyckades ta några bilder. Jag fick även i mig en sushi på min favoritrestaurang Akane.
Styrelsemötet gick bra och sedan styrde jag mot Motala.

Jag fick möta min lilla systerson Fabian, knappt två veckor gammal. Så liten han är och vilka små fingrar och tår han har!
Han fick min lilla present men jag tror det tar ett tag innan han är stor nog att passa i den. Och jag som var orolig för att kläderna jag köpte var för små.

Örebro slott

Örebro slott

Bro i Örebro

Bro i Örebro

Karolinska skolan i Örebro

Karolinska "Karro" skolan i Örebro

Udda butik

Udda butik i Örebro

Skridskobana på Järntorget

I Örebro har man fixat en skridskobana mitt på Järntorget i centrum

Andra bloggar om: , , , ,

Jag vann en bok

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Biblioteket i min hemstad hade en liten tävling på sin blogg och jag hade turen att vinna en bok.

Det är boken “Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Det ska bli spännande att läsa den då den har fått många goda recensioner.