När de hemska som inte ska ske ändå sker

En ung kvinna har stuckits till döds i Örebro. Hon var en utbytesstudent från Kina och kanske jag kände henne via mitt medlemskap i Kinaklubben, eller så känner jag hennes baneman även han en utbytesstudent från Kina.

Nu har ett ungt liv gått förlorat. En ung människa som var precis i början av sitt liv. Även hennes familj har förlorat stort. Ett barn är borta, och med Kinas enbarnspolitik finns det en stor risk att det är det enda barnet. Det barn som var familjens ögonsten, det barn som skulle var ålderdomens trygghet.

Jag har haft kontakt med chockade vänner i Örebro. Hur jag än försöker hittar jag inga ord att trösta med.

Andra bloggar om: , , , , ,

Det snöade i Stockholm

Jag tog mig till Stockholm idag för att delta på ett seminarium. Det var ett eländigt väder när jag anlände snön vräkte ner. Men förutom vädret var det en trevlig dag.

Jag tryckte i mig en massa pizza på Pizza Hut som lunch. De tar 89 kronor för en lunchbuffé. Helt i min smak. Fast det är lite spännande att gå dit. Man betalar i entrén men har inte en aning om det finns lediga sittplatser.

Hemresan gick i god SJ tradition, tåget var försenat redan innan det kom fram till plattformen på centralstationen.

Snö i Stockholm

Snö i Stockholm

Andra bloggar om: , , ,

He’s back

Den förrymda servitören tröttnade tydligen på Malmö och återvände till restaurangen i Vadstena. Och det är bra för oss kunder för nu får man in den mat man beställt.

Annars sken solen lika härligt idag. Och jag lyckades ta en promenad i solskenet. Men jag fick ont i halsen.

Andra bloggar om: ,

Stilla lördag

Det här blev en stilla lördag. Efter att veckohandlat med min gamla pappa gjorde jag inte mycket mer.

Samtidigt i andra delar av världen äter man jodtabletter mot strålningsskador, eller går till jobbet som innebär att man utsätter sig för dödlig strålning i en förtvivlad kamp mot katastrofen. Och på andra håll slåss man för sitt liv mot en helt galen diktator.

Jag inser vilken tur jag har.

Japan, Japan, Japan

Hur mycket elände kan drabba ett land?

Jag följer nyhetsrapporteringarna från  Japan och ser människor gå runt i förödelsen efter det som för inte så många dagar sedan var ett framgångsrikt land. Nu letar de i spillrorna av det som en gång var deras liv, men de litar inte efter ägodelar utan kvarlevorna efter familjemedlemmar som försvann i samband med den stora vågen.

Samtidigt håller kärnkraftverk på att förvandlas till rena domedagsvapen. Ska ytterligare tusentals människor få sätta livet till?

Andra bloggar om: ,