Återvinning

Jag tog mig en promenad till den närmsta återvinningsstationen för att göra mig av med lite glas och annat skräp.

Det som mötte mig var överfyllda containrar med skräp liggande i drivor på eller runt om. Så visst har Vadstenaborna varit duktiga på att återvinna under påskhelgen, men varför slänga allt som inte ryms in containern på marken bredvid? Det kan knappast vara roligt att vara granne med en återvinningsstation med allt detta skräp som flyger runt så fort det blir lite vindar.

Container för pappersförpackningar

Container för pappersförpackningar

Plastförpackningar

Överfullt med plastförpackningar

Tangentbord

Tangentbord helt felplacerat

Andra bloggar om: , ,

Stegvis frammåt

Efter att ha levt med stegräknaren i några dagar kan jag bittert konstatera att en vanlig arbetsdag innebär knappt 4000 steg. Då kvarstår minst 6000 steg för att jag ska komma upp i de rekommenderade 10000 stegen om dagen. Så jag måste komma på ett smartare sätt att öka antalet steg under arbetsdagen för att det ska bli lite lättare att komma upp i antalet.

Nu under påskhelgen har jag gett mig ut på promenader för att hålla igång. Det tog mig ungefär två timmar under gårdagen att trampa ihop 10000 steg. Det blev ytterligare några extra steg på kvällen. Men det har känts i fötter och ben idag. Så dagens antal steg blir bara cirka 8000 steg.

Andra bloggar om: , , ,

Mitt i steget

Det är lite bekymrande med att se verkligheten. Jag har enligt min stegräknare trampat cirka 3600 steg under dagen. Sedan passade jag på att ta en extra promenad bara för att vädret var så skönt. Då tog jag cirka 3800 steg. Så jag lyckades alltså ta cirka 7400 steg idag. Och då tog jag en extra promenad vilket jag inte vanligtvis gör.

Imorgon ska jag skippa cykeln och gå till jobbet och se vilket resultat jag får då. Men i vilket fall är det lite bekymrande att jag inte får ihop mer steg i vardagen. Jag behöver alltså gå riktigt långa promenader varje dag för att komma upp i det rekommenderade antalet på 10000 steg. Hur håller man ut och gör det varje dag när det regnar och är kallt? Eller när man har haft en tung dag på jobbet?

Jag börjar undra om det var så smart att skaffa en stegräknare.

Andra bloggar om: , ,

Stega in i framtiden

Jag har funderat på att försöka skaffa en lite bättre livsstil. Nu tror jag inte att jag kan svänga om hela mitt liv och sluta äta och dricka gott, men jag kanske kan lägga till en god vana bland alla mina dåliga vanor.

Så idag skaffade jag en stegräknare. Jag har tänkt att börja promenera lite försiktigt. Fast det är lite avskräckande när jag läser att man bör gå 10.000 steg varje dag. Jag misstänker att jag knappt kommer upp i hälften en vanlig dag.
Jag tänkte börja med att gå som vanligt i två eller tre dagar för att få en uppfattning om hur många steg jag går. Och sedan öka varje vecka. Kanske lägga på tusen steg varje vecka tills jag har nått över det rekommenderade antal steg per dag. Sedan gäller det att hålla nivån uppe.

Andra bloggar om: ,

Så har ytterligare ett år gått

Idag blev jag 39 år gammal. Jag kan inte påstår att det känns någon större skillnad mot gårdagen när jag bara var 38 år. Ska jag vara helt ärlig känns det bara bra att bli äldre. Jag lär mig mer för var dag jag lever, och jag blir bättre och bättre på att leva med mina misstag för dem fortsätter jag att göra hela tiden.

Dagen har annars varit rätt lugn. Jag åt nudlar till lunch för att få ett långt liv. Och var sedan på fika med tårta innan jag avslutade dagen med att fritera en massa minivårrullar. Jag hittade dem under gårdagens shopping i Linköping och klippte en kartong utan att tänka längre än att det är gott med vårrullar. Problemet är att paketet innehöll 900 gram vårrullar. Det är väl mycket att äta upp själv. Men jag friterade nästan alla men gav upp när jag hade ett berg med vårrullar på tallriken och inte fick plats med fler.

Jag åt tills jag inte orkade mer och det syntes knappast på tallriken. Gott var det, men jag måste nog planera mina inköp bättre i framtiden.

Andra bloggar om: , , ,

Tjoho dumplings

Jag har upptäckt att en av Kinabutikerna i Linköping har frysta dumplings som man lagar till själv. Helt fantastiskt. Nu kan jag smälla i mig en mängd dumplings när det passar mig utan att behöva lära mig göra dem från grunden. Och nu kan jag köpa hem basvarorna så jag kan tillverka såsen att doppa dem i, fast de är så goda att det fungerar utan såsen.

Jag fick även tag på små vårrullar och olika sorters nudlar. Det ska bli gott att smaka av dem imorgon.