Mors dag

Min syster och jag bjöd vår mamma på middag idag för att fira mors dag. Och för att slippa krångla med barnvagnen i en restaurang och för att slippa laga mat själva hämtade vi några goda rätter från Chill Out i Motala.

Det var min mamma helt nöjd med, för då fick hon sitta med barnbarnet i sitt knä under större delen av middagen. Även om Fabian var på ett grinigt humör.

Eftersom butiker i Motala har haft rabatter på blöjor så har hela familjen handlat blöjor i omgångar så nu har Fabian hundratals blöjor att fylla. Syrran har dock lite problem med att få rum med alla blöjpaket.

Blöjor i mängder

Alla dessa blöjor som Fabian ska fylla

Lille Fabian

Fabian fick stå ut med att morbror Janne fotade honom från alla vinklar

Fabian och mormor Brittis

När morbror Janne hade fotat kollade Fabian och mormor Brittis resultatet

Medicinen gör nytta

Den medicin jag började använda igår har redan börjat göra nytta. Visst hostar jag fortfarande men det är lättare att hosta nu och jag hostar inte lika ofta. Hurra för vetenskapen.

Och eftersom hallucinationer är en känd biverkning har jag under dagen förklarat för användare som bett om hjälp att de bara är hallucinationer framkallade av min medicin. Och självklart har jag ignorerat dessa hallucinationer. Det frigör faktiskt en hel del arbetstid. Återstår bara att lista ut hur jag ska förklara alla klagomål för chefen.

Nu ska hostan besegras

Efter ett telefonsamtal till Vårdcentralen har jag nu utrustats med en hostmedicin som ska intas under en vecka. Förhoppningsvis tar det äntligen knäcken på den envisa hostan som har förföljt mig de senaste veckorna.

Det blir även lite spännande att se vilka bieffekter som jag drabbas av. Bipacksedeln är verkligen underhållande när man ska börja använda medicinen. Under rubriken bieffekter kan man läsa följande.

Vanliga (fler än 1 person av 100 drabbas)
Yrsel, huvudvärk, hjärtklappning, darrningar och oro.
Nässelfeber och hudutslag. Svårigheter att kissa.

Mindre vanliga (färre än 1 person av hundra drabbas, fler än 1 person av 1000 drabbas)
Illamående, diarré, kräkningar och sömnlöshet.

Sällsynta (färre än 1 person av 1000 drabbas)
Hallucinationer, förvirring, aggressivitet, övergående förhöjningar av vissa levervärden, Muntorrhet. Kramp i luftrörens muskulatur, vilket kan ge andningssvårigheter(bronkospasm).

Det låter som en spännande vecka föröver. Tar inte medicinen död på hostan låter det som den kan ta död på mig. Och då slutar jag ju hosta.

Hostmedicin

Nu ska hostan besegras

Andra bloggar om: , , ,

Skönt i solen

Det var en härlig söndag med skönt solsken. Jag passade på att vara ute och promenerade en hel del. Jag tog även med mig kameran för att kunna ta några bilder. Men framförallt njöt jag av solskenet.

Jag har fortfarande kvar min envisa hosta så jag får försöka få en läkartid nästa vecka.

Veteranbil

Snygga bilar kommer fram i solskenet

Kastanjblomma

Kastanjerna i staden blommar

Maskros

Maskrosorna blommar för fullt (som vanligt)

Andra bloggar om: , , ,

Envis hosta

Jag har fortfarande en envis hosta efter min förkylning. Ibland hostar jag så jag blir yr, men det värsta är att hostan håller mig vaken om nätterna. Att inte sova är verkligen förödande för immunförsvar och humör.
Nu har jag hostmedicin så jag hoppas det ska bli bättre inom några dagar.

Annars dricker jag te kokt på ingefära nu. Efter ett tips från en kompis när jag var som sämst och hade feber började jag koka riktigt starkt te på ingefära. Det är så starkt att jag behöver ett glas vatten för att eftersläcka i halsen efter några klunkar av mitt te.
Men det gjorde en fantastisk nytta för jag började svettas kraftigt och bara efter två dagar vek sig febern helt och hållet och har inte kommit tillbaka.

Nu fortsätter jag med mitt ingefärste och hoppas att det ska ge fortsatta positiva resultat för min hälsa, även om det inte har lyckats knäcka min envisa hosta.

Andra bloggar om: , , ,

Offentliga toaletter

Jag har beklagat mig tidigare över mina erfarenheter av offentliga toaletter. Och idag blev ytterligare en obehaglig upplevelse.

Under ett besök i Örebro behöver jag använda en toalett och hittar en betaltoalett i en av stadens shoppinggallerior. Precis när jag släpper min femkrona i låset ser jag att det sitter ett konstigt mynt i returfacket. Jag hinner precis tänka att nu var den femman förlorad när jag släpper mitt mynt. Nu hade jag turen att det konstiga myntet inte hade förstört låset utan jag kan öppna dörren.
Och möts av ett skitigt golv och en sönderslagen hållare för toapapperet. Nu var mitt behov rätt trängande så jag fick gilla läget. Det gick att få ut papper ur den trasiga hållaren förutsatt att man drog ut papperet tätt mot väggen och bakåt bort från stolen. En mycket intressant gymnastisk manöver för en lagom ovig man som mig. Framförallt om man tänker på att hållaren satt på vänster sida av stolen. Det var på gränsen vad som var fysiskt möjligt att genomföra.
Men efter ett par gymnastiska övningar och några kramanfall i ryggen var jag klar med mitt besök.

På utvägen granskade jag det mynt som satt fast i låset. Det var ett utländskt mynt något större än vår femkrona. Vad som hade hänt var att det större myntet gick igenom springan i myntinkastet, men underkändes av låset och skickades ut i myntutkastet. Men här blir det problem. För vid myntutkastet finns en liten “läpp” som ska hindra myntet att trilla ut på golvet. Denna konstruktion gjorde att det större myntet fastnade och inte gick att lirka loss. Det handlade endast om två till tre millimeter, men mynt är hårda och ger inte med sig så det satt effektivt fastkilat.

På vägen ut stötte jag på en av vakterna som finns på plats när galleriorna stänger och jag påpekade felen på toaletten för honom. Då drog han en djup suck och sa “här i staden har toaletterna två lägen, antingen är de nerpissade eller sönderslagna”.

Så jag får väl vara glad för att jag fick tag på en sönderslagen, för jag tar hellre några spasmer i ryggen än pissfläckar på mina kläder.

Andra bloggar om: , , ,