Promenera i regn

Jag behövde röra på mig efter helgens svullande så jag beslutade mig för att ta en lång promenad efter jobbet oavsett väder. Självklart blev vädret utanför mitt arbetsfönster sämre för varje timma närmare arbetsdagens slut.

Väl hemma drog jag på mig regnkläder utifall det skulle börja regna och gav mig ut. Inledningsvis var vädret riktigt bra och det såg ut som om regnvädret skulle passera. Men efter en stund började det droppa lite försiktigt. Skönt tänkte jag, nu fick jag lite nytta av mitt regnställ. Fem minuter senare ösregnar det samtidigt som det blixtrar och åskar.

När åskvädret var som värst gick jag på en cykelbana utmed en åker med några höga träd på andra sidan av cykelbanan. Perfekt läge i ett åskväder, antingen slår blixten ner i mig eller ett träd och då blir jag perforerad av träsplitter tänkte jag.
Men det var bara att öka stegen i regnet för att komma vidare, och åskan gick snabbt över. Regnet höll i sig tills jag kom hem.

Det känns skönt att jag tog mig ut oavsett väder, jag rör på mig alldeles för lite så jag kan inte smita undan bara för vädret blir lite dåligt.

Andra bloggar om: , , ,

Mat och konstig konst i Örebro

Jag och några vänner besökte en ny Kinesisk restaurang i Örebro idag. De hade god mat tillagad på kinesiskt vis utan en massa anpassningar till svensk smak.
Och under vårt besök välde det in en busslast kinesiska turister från Shanghai. Så kocken fick fullt upp, det tur att vi redan hade fått vår mat.

Sedan blev det en tur i staden och stadsparken för att titta på en massa konstverk som ingår i OpenArt. En del är snygga, andra fyndiga och några förstod vi inte alls.

God mat

God mat i mängder

En stolt kock

En stolt kock pratar med sina kunder från Shanghai

Träkanin

En träkanin på rygg på stortorget

Sittande staty

En sittande staty, ingår i en serie av vita statyer

Knäckebrödssäng

Alexander fotograferar en säng tillverkad i knäckebröd

Vattensäng

Om en säng flyter på vattnet är det väl en vattensäng

En stenad buss

En helt stenad buss

Skeppsvrak

Tinny kollar efter en förklarande text på skeppsvraket

Alien med tre armar

Är det en trearmad alien eller vad?

Grönt vatten

Någon hade lyckats färga vattnet i fontänen på stortoget helt grönt

Andra bloggar om: , , ,

Invigning av medborgarsalen

För ovanlighetens skull gick jag på ett kommunfullmäktigemöte idag. Det var nämligen invigning av kommunens nya medborgarsal.

Det är verkligen ett lyft för kommunfullmäktige. Nu lämnar man en matsal på ett ålderdomshem och flyttar in i en nyrenoverad modern lokal med riktig ljus och ljusanläggning. Om det lockar några fler att besöka fullmäktigesammanträdena får väl framtiden utvisa.

Det är en trevlig lokal och än är den inte helt färdig, vilket märktes på dagens möte då det stundom blev lite förvirrat om hur mikrofonerna fungerade.

Medborgarsalen kommer att vara tillgänglig för andra verksamheter än kommunfullmäktige efter sommaren och den har förutsättningar för att bli en populär lokal att utnyttja.

Presidiet sett från entrédörren

Presidiet sett från entrédörren

Sten Mattssson (Mp) i den belysta talarstolen

Sten Mattssson (Mp) i den belysta talarstolen

Ledarmöten under sammanträde

Ledarmöten under sammanträde

Det låter utanför fönstret

Hela dagen har det varit ett väldigt liv utanför mitt arbetsfönster. Det är alla små fåglar som sitter i busken och kvittrar för fullt.

Normalt är det väl ett trevligt ljud, men nu börjar det bli lite irriterande. Framförallt när jag ska prata i telefon.
Men det går över och snart har både fåglar och blad försvunnit från busken och vintern är här igen.

En liten fågel utanför mitt fönster

En liten fågel utanför mitt fönster

Andra bloggar om: , ,

IT in Action 2011 i Stockholm

Gårdagen tillbringades i Stockholm med ett gäng glada nördar. Det var IT in Action 2011 på Elite Palace Hotel arrangerat av Open-Horizons och Novell.
Så dagen var fylld med föreläsningar om kommande produkter och andra nyheter.

Resorna mellan hemstaden och Stockholm var inga trevliga upplevelser. På uppvägen gick resan med X2000 där det tillköpta Internet ombord inte fungerade. Hemresan skedde med ett regionaltåg där den enda ventilationen som fanns bestod i att passagerarna öppnade fönstren med den otrevliga påföljden att man fick hålla för öronen för allt oljud som skapas av tåget.

En del av sträckan reste jag med Tågkompaniet, och det är en betydlig klasskillnad jämfört med SJ AB. Synd att de inte trafikerar sträckan hela vägen till Stockholm.

Erno de Korte

Erno de Korte öppnar IT in Action 2011 i Stockholm