Äntligen semester

Idag stämplade jag ut lite tidigare och började njuta av min semester. Jag har promenerat en extra sväng bara för att njuta av den lediga tiden. Och inte bryr jag mig att vädret är regnigt. Jag är ledig från jobbet i fyra veckor och det är allt som betyder något idag.

Andra bloggar om: ,

Dataavdelningen to the rescue

För två veckor sedan blev jag indragen i något som jag inte borde bli indragen i, kommunens nya infartsskyltar.
Efter månader av förseningar var det dags för leverans och eftersom delar av skylten är digital tyckte leverantören att dataavdelningen var en bra mottagare av skylten. Inledningsvis värjde jag mig och hänvisade till planeringschefen som beställare och informatören som mottagare. Men förra veckan var katastrofen ett faktum och på grund av semestrar hamnade allt i knät på mig.

Så jag har fixat kommunikationslänkar, bönat och bett en elektriker att avbryta sin semester för att koppla skyltarna, konfigurerat skyltar, och listat ut hur man får texter att visas. Det stora problemet har varit att säljaren aldrig har sålt den här modellen förut så han har bara kunnat hänvisa till en handbok, och den har inte varit helt fullständig.

Men med en massa envishet och en del erfarenhet har jag lyckats. Nu lyser skyltarna äntligen. Tyvärr hann jag bara skapa en slinga på den ena skylten så den andra visar bara samma text hela tiden. Men det ska med säljarens hjälp bättras under morgondagen.

Infartsskylt med den första statiska texten

Infartsskylt med den första statiska texten

Infartsskylt med textslinga

Infartsskylten med en av texterna i slingan med olika texter

Andra bloggar om: , ,

Sista måndagen

Idag var sista måndagen innan min semester. Jag var fortfarande lite seg i kroppen efter helgens flyttande. Men varefter dagen gick piggnade jag till.

Efter jobbet gick jag ut till Lankabron och tittade på skylten som en elektriker och jag ska försöka få igång imorgon. Solen sken och det var en skön promenad ut, men efteråt insåg jag att myggen hade fått ett skrovmål på mig. Jag har kliande bett på baksidan av vaderna och ett mitt i ena knävecket.

Tre och en halv dag kvar till semestern (japp jag tänker smita tidigt på fredagen).

Andra bloggar om: , ,

Storstädning på jobbet

Efter att ha jobbat hård med papperstuggen och varit stenhård i utgallringen av vad som behövde vara kvar har jag nu hittat mitt skrivbord igen.
Inte så att det har varit helt försvunnit. Men det har inte synts under alla papper, CD-skivor, kartonger, anteckningsblock och allt vad som nu fanns i högarna.

Även golvytan har börjat komma tillbaka nu när kartongerna har flyttas till de lager där de ska stå.

Kvar är bokhyllan som bågnar under allt som finns där. Men det får bli en annan arbetsdag.

Mitt nystädade skrivbord

Mitt nystädade skrivbord

Andra bloggar om: , ,

En rask promenad

Efter att jag gjort några ärenden i Linköping efter jobbet beslutade jag mig för att ta en promenad när jag kom hem för att hålla tempot uppe. Då det hade kommit några regnstänk när jag satt på bussen hem förberedde jag mig på regn och klädde mig i regnställ.

Självklart kom det inte ett enda regnstänk på mig under hela min promenad. Men jag svettades rejält i mitt regnställ så det gjorde säkert nytta. Och så fick jag hem mina lunchlådor som jag glömt på jobbet.

En ny era har inträtt i mitt liv. Jag har med mig matlåda till jobbet. Det har jag inte haft på minst 12 år. Och det är verkligen ovant. Nu måste jag tänka på att fixa mat till nästa dag kvällen innan eller helst ännu tidigare. Och så ska jag komma ihåg att ta med lådan och ta med den tomma lådan hem. Och det sista steget misslyckades jag alltså med idag. Vi får se hur det går imorgon.

Andra bloggar om: , , , ,

Till Hagebyhöga och tillbaka

Jag gick på en lång promenad idag. Jag gick till Hagebyhöga kyrka och tillbaka. Och på tillbakavägen tog jag vägen över Tycklinge. Så det blev en rejäl promenad.

Jag insåg att polisen skulle få jackpott om de gjorde en hastighetskontroll på vägen ut till Hagebyhöga för hastigheten är hög. Den enda som tog det lite lugnt var en tjej på en häst.

Förutom min långpromenad ställde jag mig på vågen och insåg att jag tappat ytterligare två kilo. Det går åt rätt håll.

Hagebyhöga kyrka

Hagebyhöga kyrka

Andra bloggar om: ,