Slut på semestern

Så har jag återvänt till jobbet efter några härliga semesterveckor.

Det var inte helt lätt att vakna på morgonen, det regnade och var mörkt. Och att ta sig till jobbet var inte så roligt i regnet. Och jag kunde snabbt konstatera att jag glömt en massa rutiner på jobbet, som hur man hanterar telefonen och en massa lösenord.
Men efter att timmarna tickade förbi insåg jag att dagen skulle ta slut och det kändes inte så farligt längre.

Och tänk att arbetsdagen tog slut så jag kunde gå hem och gå ut på en promenad och sedan laga mat. Och på kvällen blev jag inbjuden till en restauranginvigning på torsdag och då kändes det inte så tungt längre.

Jag är nog snart tillbaks till de vanliga rutinerna.

Andra bloggar om: , ,

Ytterligare en idol har gått bort

Det är ett elände att bli gammal, ens idoler försvinner en efter en. Fast i just det här fallet var han inte gammal. Det är Warrants sångare Jani Lane som har gått bort, 47 år gammal.

Aftonbladets hemsida beskrivs han som skaparen av låten ”Cherry Pie”, ett epitet som Jani själv kanske inte skulle älska.

Det finns en inspelad intervju med Jani där han uttrycker sitt förakt för hur den berömda låten ”Cherry Pie” kom till. Plattan låg klar för att mixas med ledmotivet ”Uncle Tom’s cabin” när skivbolaget beslutade att den låten inte var tillräckligt ”Radio” eller ”MTV” och krävde en annan låt som ledmotiv och första singel. Så låten ”Cherry Pie” skapades över en natt för att tillfredsställa skivbolagsbossarna.

Personligen tycker jag att både ”Cherry Pie” och ”Oncle Tom’s cabin” är bra låter även om de är väldigt olika varandra. Och hela den LP:n (japp, jag har den som LP, inte som CD) är full med bra låter, precis som CD:n Dog Eat Dog.

Jag kan bara säga R.I.P Jani, du gjorde stora avtryck i mitt liv.

Det finns lite godbitar på Youtube för den som vill höra mera Warrant

En promenad till Nässja och hem igen

Efter att ha legat nerbäddad förkyld och eländig i några dagar fick jag nog och bestämde mig för att ta en promenad i det härliga sommarvädret.
Jag packade ryggsäcken med en liten matsäck, rejält med dryck och kameran och gav mig av mot Nässja kyrka.

Solen sken och det var härligt varmt. Tyvärr fanns det inte mycket att fotografera för alla gärden såg ungefär likadana ut hela dagen. Det enda som bröt av lite var de skördetröskor som var ute och skördade.

Det var lite tyngre att gå ut till Nässja kyrka än vad jag hade räknat med. Så jag övergav snabbt min ursprungsplan att fortsätta mot Örberga och sedan gena tillbaka över åkermarken via en liten grusväg mellan Örberga och Ullevi gård.

När jag passerade Nässja domarring fick jag plötsligt ett följe bestående av en massa flugor. Troligtvis kom de från de kor som betade runt domarringen. Dessa flugor följde mig under min fikapaus vid kyrkan och större delen av vägen hem. De var väldigt irriterande och flög runt mina öron hela tiden.

När jag hade fikat färdigt vid kyrkan tog jag vägen från Nässja förbi Järnberga för att slippa gå precis samma väg hem. Det var trevlig för fötterna att byta underlag från asfalt till grus en stund. Och det var nog en kortare väg tillbaka. Det behövde jag för när jag väl var tillbaka vid Lanakbron på hemvägen var jag tvungen att sätta mig en stund för att vila benen innan jag fortsatte den sista sträckan tillbaka till Vadstena.

Totalt tog mig promenaden med raster cirka fyra timmar. Och nu på kvällen känner jag av sträckan i både ben och fötter. Men jag har varit duktig och stretchat ordentligt så det blir nog inte så illa imorgon.

På det hela var det roligt och jag planerar redan andra längre promenader på några timmar senare under min semester. Fast imorgon blir det nog vilodag.

Skördetider

Skörd nedanför Nässja

Gravsten

Jag intog min matsäck på en bänk intill mina släktingars gravsten

Andra bloggar om: , , ,