En intressant artikel

Jag hittade en intressant artikel i Expressen. Det handlar om en tjej som har gått ner 44 kilo på ett år. Artikeln intresserar mig då hon har gjort den viktresa som jag är mitt i just nu.

För cirka ett halvår sedan insåg jag att det liv jag levde med en stadig viktökning inte var hälsosam. Eller rättare sagt människor runt omkring mig tvingade mig att inse det. Och med hjälp av en vän ändrades mina kostvanor och jag började promenera varje dag. Och det har gett resultat!

Samtidigt som halvårsstrecket närmar sig närmar sig min viktnedgång 20 kilo. Så om jag har samma viktutveckling som tjejen i artikeln kommer även jag lyckas gå ner runt 40 kilo. Och allt det här utan konstiga dieter.

Varje dag går jag minst en timma efter jobbet, undantaget är de dagar jag jobbar som potatisplockare. Ibland är jag duktig och går stavgång i en halvtimma på morgonen innan frukosten, men det sker mer sporadiskt.
Jag undviker socker, både i maten och dryck. Jag har alltid älskat att sätta i mig fikabröd och kakor, men det undviker jag nu. Och söta drycker som Cola är helt bannlysta, och så dricker jag mindre öl. Jag undviker fet mat och sätter i mig mycket grönsaker vid varje måltid. Och så dricker jag mycket vatten och grönt te.

Jag väger mig på söndagsmorgonen. Och förutom enstaka veckor är det en stadig viktnedgång. Samtidigt händer konstiga saker, som att en vecka gick jag upp ett kilo men var tvungen att dra åt svångremmen ytterligare ett hål. Det är inte helt rätt att hänga med i skallen vad som händer med kroppen. Gamla kläder långt in i garderoben börjar passa igen samtidigt som de kläder jag har på mig passar allt sämre. Men jag vill inte köpa nya för jag vet inte hur länge de passar. Det är faktiskt lite stressande.

Andra bloggar om: , , ,

Potatis, potatis och mera potatis

Jag har sålt mängder med potatis den här helgen, och idag plockade jag cirka 12 ton potatis. Eller rättare sagt så plockade maskinen potatisen och jag sorterade bort stenen som följde med upp.

Jag gillar att jobba på gården. Dels får jag prata en massa strunt med kunderna som kommer för att köpa potatis, och dels gillar jag kroppsarbetet med att plocka potatisen. IT i all ära, men att sitta vid ett skrivbord hela dagen ger inte den rätta känslan av trötthet när arbetsdagen är slut.

Andra bloggar om: , ,

Potatis i mängder

Jag har tillbringat dagen på gården Gripenberg utanför Skänninge och hjälpt till att sälja potatis i ett evenemang kallat ”plock i låda”. Det går ut på att kunderna själva får fylla sina säckar med potatis. Och en 25 kilos säck rymmer cirka 27 kilo om man fyller den rejält, så det är ett populärt tillfälle för den ekonomiske att plocka sin egna potatis. Och en annan fördel är att man själv plockar den storlek man gillar.

Efter dagen kan jag lugnt säga att kungen bland potatisen är King Edward. Den var efterfrågad hela dagen och jag hade fullt upp med att serva kunder som ville plocka den sorten.

Förutom att sälja potatis fick jag prata en massa med kunderna. En del var riktigt pratsjuka andra var bara där för att snabbt plocka sin potatis och försvinna.

Imorgon fortsätter potatisförsäljningen och efteråt ska vi plocka potatis. Jag blir själv på sorteringen så det blir full fart hela tiden.

Det händer saker

Efter att ha ändrat livsstil för några månader sedan har kilo efter kilo trillat av och idag beslutade jag mig för att testa byxor med mindre midja än vad jag bukar. Så sagt och gjort letade jag rätt på ett par jeans en storlek mindre, och de passade perfekt. Tyvärr upptäckte jag att de var så slitna i baken att det gått hål på dem.
Så då testade jag ytterligare ett par, de var två storlekar mindre. Och jodå, jag kan ha dem men de sitter inte helt bekvämt så jag behöver tappa lite mer i vikt innan de sitter perfekt.