Gratis serietidningar

Jag har samlat på mig en stor mängd serietidningar genom åren, det handlar om Larsson, Ernie och Pondus från 1997 och framåt.

Nu behöver jag mer utrymme i hemmet och serietidningssamlingen måste ut för att göra plats för annat. Jag avskyr tanken på att slänga tidningar i pappersinsamlingen så jag ger med varm hand bort samtliga tidningar till den som vill ha dem. Och de är självklart gratis.

Är du intresserad eller vet om någon som är intresserad är det bara att skicka ett mail till mig på jan@janfriberg.nu.

Dags för en ny karriär

Den lokala kinarestaurangen är till salu för en billig penning. Det kanske är dags att byta karriär?

Fast min sambo påpekar för mig att jag är bättre på att äta kinesisk mat än att laga den. Men jag kan helt klart se mig i rollen som manager, planera veckans evenemang, ta emot bokningar och planera reklam för restaurangen.

Men jag ska nog hålla mig till IT, så jag vet vad jag sysslar med.

Andra bloggar om: , , , ,

Nespresso, what else?

Det kom en tidig julklapp till oss idag. Jag fick helt oväntat ett sms att det fanns ett paket att hämta på OKQ8, så jag knallade dit med en ryggsäck för att hämta ut det. Nu räckte inte ryggsäcken till på länga vägar utan jag fick bära hem paketet.

Väl hemma öppnade jag och sambon paketet med spänning, och där i hittade vi en kaffemaskin av modellen Nespresso Citiz.

Jag har redan provat maskinen och den gör mycket gott kaffe. Nu ska jag bara lösa in erbjudandet och få 500 kronor att beställa mer kaffe för via deras kundsidor.

Vi bugar och tackar Wang Yue.

Lite coolt är det att George Clooney och jag sörplar samma kaffe.

Kaffemaskinen Nespresso Citiz

Kaffemaskinen Nespresso Citiz, röd och fin.

Andra bloggar om: , ,

Den här bloggposten innehåller nötkräm

Normalt är min blogg min egna lilla egotripp.  Men det här inlägget upplåter jag åt UNICEF för en god sak.

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Nötkräm, foto UNICEF/Pelle Bergström

Foto: UNICEF/Pelle Bergström

Andra bloggar om: , , ,

Jag har bakat

Eftersom min sambo har blivit så förtjust i svenskt saffransbröd beslutade jag mig för att försöka mig på att baka lite.

Jag hittade ett recept på nätet som jag trodde jag skulle klara av att göra och gav mig i väg på en snabb inköpsrunda för att få tag på de ingredienser som inte fanns hemma.

Östenssons hade allt men tjejen i kassan förvirrade mig lite när jag bad om saffran. Hon frågade vilken sort jag ville ha, och jag frågade lite förvirrat om det fanns olika sorters saffran. Det visade sig handla om två olika leverantörer. Den ena kostade 10 kronor kuvertet den andra 2 för 30 kronor. Jag valde att köpa två för tjugo kronor. Varför den andra leverantören har ett högre pris på sin saffran vet jag inte, kanske är det olika kvaliteter på saffran?

Väl hemma rörde jag ihop degen. Det blev mängder av deg. Och enligt receptet skulle den jäsa till sin dubbla storlek så jag delade på den färdiga degen i två bunkar för att få plats med allt.

Enligt receptet skulle jag få ut cirka 30 bullar av degen men jag fick lite över fyrtio stycken vackra lussekatter. Och de blev riktigt goda!

Lussekatter

Mina goda lussekatter

Glad sambo

Min glada sambo som nu har en hel hög med saffransbröd att äta

Stolt bagare

En stolt och något självgod bagare

Andra bloggar om: , , , ,