På besök hos Mr F

Vi besökte Mr F i helgen och firade hans 1-års dag. Den lilla livliga knatten börjar bli stor.
Han fick fler högljudda ljudleksaker, som på fyllnad till de han fick i julas.

Mr F, 1 år

Mr F på sin födelsedag.

Och så firade vi hans föräldrars födelsedagar också, men det märktes inte lika mycket.

Andra bloggar om: , ,

Det finns goda människor

Ibland blir en gammal cyniker som jag överbevisad om att det fortfarande finns goda människor.

Min sambo tappade sitt busskort i onsdags, någonstans mellan skolan i Motala och bussen hem till Vadstena försvann kortet. Ett nytt periodkort med nästan hela 30 dagar kvar. Ett kort med ett värde på 695 kronor. Jag behöver knappast påpeka att det inte var några glada miner hemma hos oss den dagen.

Vi pratade lite fram och tillbaka om var kortet kunde ha försvunnit och kom fram till att det antingen tappades på lokalbussen eller på promenaden mellan lokalbuss och landsvägsbussen. Så Östgötatrafiken tipsade oss att ringa till entreprenörens bussgarage och fråga om kortet fanns på deras hittegodsavdelning.

Så jag ringde igår. Inte det minsta optimistisk. Men så fort jag berättat vilket kortnummer vårt kort har säger mannen i andra luren att, jovisst kortet ligger här.

Så någon god och ärlig människa har hittat kortet på bussen, gått fram till chauffören och lämna in det upphittade kortet.

Det är nästan så jag börjar tro på mänskligheten igen.

Andra bloggar om: , , , ,

Nostalgi från källaren

Jag jobbar för fullt med att rensa mitt källarförråd. Och det dyker upp både det ena och det andra i lådorna.

Idag hittade jag en bok om problemlösning med Comal. Det programmeringsspråket som fanns i skoldatorerna Compis. Det är så länge sedan att jag inte minns Comal. Jag kommer ihåg datorerna från skolan och hur eländigt tråkiga de var att jobba med.

Problemlösning med Comal

Problemlösning med Comal, en gammal skolbok som dök upp i källaren.

En annan rolig sak jag hittat är ett gammalt nummer av Sparbankens tidning Lyckoslanten från 1981. I tidningen finns en artikel om barn i Kina. Den var jag så klart tvungen att visa min sambo. Hon blev måttligt imponerad av de gamla bilderna.

Bildtexterna är lite roliga att läsa nu. Bland annat finns uppgifter om hur stort Shanghai är, 12 miljoner invånare anges det i texten. Nu står det i Wikipedia att det är över 18 miljoner. Fast det handlar då om de kineser som har sin hukou i Shanghai. Det egentliga antalet invånare är betydligt högre. Tiden går och världen förändras.

Lyckoslanten från 1981

En gammal Lyckoslanten från 1981 med ett reportage om barn i Kina.

Besök på ICTexpo i Göteborg

En tom mässhall på Svenska Mässan i Göteborg

Det var lite ödsligt på Svenska Mässan i Göteborg inledningsvis

Livehack

Men det blev fart under demonstrationen av hur man hackar en webbplats

Jag steg upp tidigt idag för att ta mig till Göteborg och Svenska Mässan för att besöka ICTexpo 2012. Det är otäckt att åka iväg klockan sex på morgonen så jag är glad att det inte är en vanlig morgonrutin för mig. Fast det är inte trångt på vägarna så dags på dygnet.

Väl på plats fick jag inledningsvis problem med logistiken på mässan. Och jag var tydligen inte ensam om det förstod jag senare. För inledningsvis hade alla svårt att hitta toaletterna. Skyltningen saknades. Och när man väl fått direktiv var det fortfarande lite svårt att hitta dit. Man skulle hitta en dörr som ledde ut från utställningsområdet, vandra genom en stor tom sal för att hitta toaletterna. Senare på dagen dök det upp skyltar över hela mässhallen som informerade om toaletterna så arrangörerna reagerade snabbt.

Jag träffade några utställande företag som Secunia och Kerfi och drog runt för att försöka förse mig med pennor och annat roligt hos andra utställare, tyvärr hade de flesta utställare bara godis att dela ut. Och eftersom jag undviker att äta mycket socker blev inte mitt byte så stort. Jag hittade några intressanta lösningar och tjänsteleverantörer bland utställarna så vi får se vad det leder till i framtiden.

Bland de kostnadsfria seminarierna var de olika ”livehacken” utföra av Atea och FRA det som drog flest åhörare. Men vad jag kunde se var de flesta seminarierna välbesökta. Jag satt med och lyssnade på några oplanerat i väntan på att mina planerade seminarier skulle börja. Det är lite roligt att sitta och lyssna på ämnen som man inte kan så mycket om. Man märker snabbt om det är en bra talare som håller i seminariet och får en att intresserat lyssna även om man inte brinner för ämnet, lika väl som man snabbt börjar dagdrömma om talaren är dålig. Så av bara farten fick jag en del SEO-tips från MediaAnalys och en medryckande produktinformation om mobilt CRM-stöd av Infocube.
Jag hade siktat in mig på att lyssna på Radpoints seminarium om produkten Zenprise. Och jag riktigt imponerad av det jag fick se.

På det hela taget är jag nöjd med dagen även om jag tycker det är hutlöst dyrt att behöva betala 21 kronor för en kopp kaffe som smakar som ett gammalt återuppvärmt pulverkaffe.

Andra bloggar om: , , ,

På banan igen

Efter att jag haft problem med ett knä under en vecka är jag äntligen igång igen med mina promenader. Det är skönt att rutinerna kan komma igång igen.

Jag försökte stötta en student i skrivandet av en inlämningsuppgift idag. Det gick inte så bra, jag insåg att min lilla hjärna inte direkt är van vida sådana saker. Men efter en stund av frenetiskt läsande av uppgifter och exempel började polletten trilla ner.

Det blev även ett bak av lite matbröd på kvällen. Ett bak räcker ungefär en vecka åt oss. Och nu har vi skämt bort oss så köpebröd är inget alternativ längre.

Andra bloggar om: , , , , ,