Våren är på väg (hoppas jag)

Det har varit en skön helg med mycket solsken. Jag har passat på att vara ute och njutit av solen så mycket som möjligt.

Men det har även blivit lite mat. Den här helgen har vi levt rena lyxlivet med restaurangbesök två dagar i rad. På lördagen intogs lunchen på China Garden där vi fick olika sorters bröd, tofu och kryddstark köttfärs. Och på söndagen gick vi till Valven och njöt av deras helgbuffé. Det var fantastiskt gott och skönt att inte behöva fixa med maten själv när man var ledig.

På söndagen åkte vi förbi Gripenberg för fika och lite fotograferande. Lucy fick agera lite fotomodell. På hemvägen hittade jag två intressanta böcker på bokrean. Så nu har jag att göra i några kvällar framöver.

Det är skönt att sitta i soffan på söndagskvällen och känna att man har haft en trevlig helg och känna sig redo för den kommande veckans utmaningar.

Solnedgång vid hamnen

Solnedgång i Vadstenas hamn. Isen ligger kvar men kommer snart att vara borta.

Andra bloggar om: , , , ,

En liten knodd

Nyheterna är lite ensidiga idag eftersom en liten prinsessa är född. Men det kan väl vara ok även för republikaner eftersom barn alltid är välkomna.

Nyheten har även startat en diskussion här hemma eftersom kronprinsessan åkte hem samma dag som födelsen. Min sambo är i smärre chock. I Kina ligger man kvar på sjukhuset i minst en vecka, och när man kommer hem ligger man till sängs i en månad medan man blir uppassad av familjemedlemmar.

Så Lucy har strikta order från sin mamma, blir hon med barn måste hon föda i Kina. De svenska barbarerna ska inte få påverka hennes barn och barnbarn.

Andra bloggar om: , , ,

Vinäger på allt

Jag fick ett litet logistiskt problem med matsäcken på vägen till jobbet idag. Jag hade lite kinesisk vinäger i en liten behållare som inta var tät visade det sig.

Visst var det tråkigt att jag hade dåligt med vinäger att doppa mina baozi i, och visst luktade det lite konstigt om påsen jag bar maten i. Men värst av allt var nog att mina äpplen som jag äter som mellanmål om dagarna smakade vinäger. Det hjälpte inte att jag sköljde av dem innan jag åt.

Andra bloggar om: , ,

Stillsam söndag

Det blev en skön och avslappnad söndag. Efter en sovmorgon gav jag mig ut på en längre promenad. Tyvärr så kom det en massa blöt snö när jag var ute, men jag stod ut i en och en halv timma. Lägg sedan till att jag och min sambo gick en promenad på kvällen genom staden så blir det en bra sträcka avklarad. Och då det var riktigt halt ute på kvällen och jag spände mig hela tiden slutade dagen med lätt träningsvärk i benen.

Annars har det bara varit en stilla dag med en massa slösurfande vid datorn. Vi avslutar veckan med en film och lite glass.

Andra bloggar om: ,

Mer vinter

Jag börjar bli trött på vintern. Varje gång solen tittar fram hoppas jag att våren ska slå till med lite värme, men istället blir det ett bakslag med riktig kyla eller snö.
Men eftersom det är sportlov nästa vecka så får jag väl stå ut.

På jobbet är det dags för licensrapportering. Inte världen roligaste jobb men inte så ansträngande då allt inventeras automatiskt nu för tiden. Och för en gångs skull har vi inte ökat på vårt innehav av aktiva licenser under föregående år.

Andra bloggar om: , , ,