Morgonkaffe och snö

Jag sitter här vid köksbordet med radion på låg volym, med en kopp kaffe och tittar ut genom köksfönstret. Jag har lite svårt att tro på det jag ser där ute. Det snöar!

Ok, det vräker inte ner snö, det snarare blåser runt lite snöflingor i luften men det känns ändå som ett rejält bakslag i väntan på våren. Jag hade hoppas på lite sol även den här helgen.

Jag får trösta mig med en kopp kaffe till.

Andra bloggar om: , , ,

En superhjälte

Det kom en superhjälte till vårt jobb idag. Eller i alla fall någon som var klädd som en superhjälte.

En kollega klädde ut sig för att gå runt på staden och dela ut ljus för att uppmärksamma Earth Hour imorgon. Ett nytt och roligt grepp. Hoppas han får mycket uppmärksamhet och får dela ut många ljus.

Earth Hour Superhjälte

Superhjälten som gjorde ett kort stopp på vårt jobb innan han fortsatte ner till staden

Andra bloggar om: , , ,

Fullmatad dag

På jobbet var det en fullmatad dag. Det hända något under hela dagen så hela dagen bara försvann.

Av bara farten upptäckte jag ett intressant nytt program och började jaga information om det. Det är utvecklar i Holland och tyvärr verkar det vara väldigt ont om information på engelska och Google translate är allt annat än hundraprocentigt när det gäller att översätta teknisk dokumentation.

Så jag gjorde en förfråga om mer information via Twitter men även där verkar det gå dåligt. Det här verkar bli rena detektivarbetet.

Andra bloggar om: , ,

Servicefönster

Då vi har ett så kallat servicefönster idag är jag kvar på jobbet sent och uppdaterar servrar. Det är lite spännande att uppdatera en server och sedan se om den kommer igång som den ska.

Och eftersom vi är tre som jobbar här på kontoret och två som fjärrarbetar blir det ibland lite väl spännande. Som när jag precis startar en servertjänst och min skärm fylls av felmeddelande om en server som försvinner från nätverket. mitt hjärta hinner hoppa över ett slag innan jag inser att felmeddelandet kommer från en server som kollegan startar om och inte från den jag själv jobbar med.

Men snart får jag gå hem (hoppas jag).

Andra bloggar om: , ,

Tack för den servicen Tele 2

Tele 2 har gjort tekniska förändringar på sitt mobila bredband som jag använder i min telefon. Så varje gång jag surfar med telefonen får jag erbjudande om att skaffa de nya inställningarna. Så igår klickade jag på länken för att få de ny inställningarna.

Så nu får jag sms från Tele 2 som säger att nya inställningar har skickats till min mobil och att jag ska följa instruktionerna i kommande sms.
Och sedan får jag tre andra sms med exakt samma text.

Men några instruktioner och nya inställningar får jag inte. Så nu sitter jag här med en telefon som envisas med att kräva nya inställningar när jag ska surfa.

Jag kanske ska surfa iväg till en annan teleoperatör och beställa nytt abonnemang.

Andra bloggar om: , , ,