ADAY.org

Den 15 maj genomförs ett stort fotoprojekt runt om i världen. Det kallas A Day in the World. Det påminner mycket om det svenska fotoprojektet En dag I Sverige som genomfördes 2003. Men nu ska man samla in bilder från hela världen.
Man vill ha in bilder i tre huvudkategorier: hem, arbete, kontakter. Och därunder kommer det att finnas olika underkategorier. Alla fotade under en och samma dag från hela världen.

Så vem kan delta? Alla som tycker det är roligt att ta en bild ibland. Du kan vara proffs eller en glad amatör. Alla är välkomna.

Jag tycker det här låter spännande och har anmält mig på deras webbplats. Det tycker jag att även du ska göra.

Andra bloggar om: , , ,

En tur till Peking

Vi beslutade oss att ta en spontan tur in till Norrköping idag. Det var Lucys första besök i staden och hon gillar den, förutom att den kallas Peking. Hon är något trött på att få det förklarat för sig hela tiden.

Norrköping bjöd på vackert väder, trevlig shopping och fotbollssupporter. Det var tydligen matchdag för Norrköping. Så framåt eftermiddagen fylldes staden av poliser och en och annan skrålande fotbollssupporter.

Lucy gillade Norrköping eftersom det kändes mer som en riktig stad jämfört med Linköping. Exakt vad det betyder vet jag inte riktigt, men har man levt i mångmiljonstäder brukar östgötaslättens städer ha svårt att göra intryck men Norrköping lyckades tydligen.

Lucy i Norrköping

Besöker man Norrköping ska man självklart se till att bli fotograferad med en spårvagn

Andra bloggar om: , , ,

Att ringa landstinget

Jag hade anledning att ringa en av landstingets kliniker i veckan och det är en spännande upplevelse. Man ringer in till en telefonsvarare som registrerar ens personnummer och telefonnummer och sedan säger en mekanisk röst “Vi ringer dig fem över halv nio idag”.

Så jag sätter mig och väntar på att telefonen ska ringa. När klockan är fem över halv nio ringer det självklart inte, men exakthet på minuten var inget jag förväntade mig, så jag fortsätter att vänta. Men börjar jag inte bli lite kissnödig?

Kvart i nio har det fortfarande inte ringt men nu börjar jag verkligen bli kissnödig. Men jag vill inte missa samtalet som jag är övertygad om kommer vilken minut som helst.

Fem i tio är jag fruktansvärt kissnödig. Och nu försöker jag beräkna risken för att telefonen ska ringa under de två minuter jag behöver på toaletten för att tömma blåsan.

Klockan tio rusar jag in på toaletten i panik. Och självklart ringer telefonen 30 sekunder efter att jag har börjat tömma blåsan.

På något sätt hinner jag tömma blåsan och rusa fram till telefonen innan den slutar ringa. När man lyfter luren hör jag en hurtig röst, “Tjenare Janne, det här är Jocke från XXXXXbolaget. Du som är en trogen kund hos oss…”

Det tar mig mindre än femton sekunder att förklara för Jocke att jag är inte det minsta intresserad av vad han har att erbjuda. Och så slänger jag på luren i örat på honom.

Fem över nio börjar jag fundera på om kliniken försökte ringa när jag pratade med säljaren i telefonen.

Tio över nio är jag övertygad om att kliniken ringde när säljaren var i telefonen. Nu funderar jag på hur processen är på kliniken om man inte kommer fram. Ringer man igen eller struntar man i det och tar nästa nummer i kön?

Kvart över nio inser jag att jag kanske inte fick på luren ordentligt när jag slängde på den i örat på Jocke. Så jag lyfter på luren för att kontrollera att det tutar som det ska.

Tjugo över nio är jag övertygad om att jag har missat samtalet från kliniken. Antingen ringde de när Jocke ringde och störde mig eller så ringde de när jag kontrollyfte på luren.

Fem i halv tio letar jag reda på pappret från kliniken för att hitta deras telefonnummer igen.

Halv tio sitter jag med klinikens telefonnummer framför mig med ena handen på luren redo att ringa ytterligare en gång.

Då ringer kliniken.

Andra bloggar om: , , , ,

Fysiskt arbete

Det blev en hård dag idag. Jag har hjälpt till att bygga vindskydd vid min mammas uteplats. Och jag är verkligen inte van vid kroppsarbete. Just nu är jag helt slut och jag känner att morgonen troligtvis kommer att bjuda på en del träningsverk. Och då bestod det mesta av mitt arbete av att jag håll upp saker på plats under tiden Lennart gjorde det tunga arbetet.

Det blev i alla fall bra så jag hoppas jag blir bjuden på mycket fika på den uteplatsen i sommar.

Mammas uteplats

En del av vindskyddet runt mammas uteplats

Andra bloggar om: ,

Potatisförsäljning

Jag hoppade in på Gripenbergs gårdsbutik idag. Jobbet gick ut på att i huvudsak fylla på med potatis när kunderna plockat åt sig sina påsar.

Eftersom det är helgen innan lön räknade jag med att det skulle bli en lugn förmiddag. Och det kanske inte direkt var stressigt men de gånger jag satte mig för att äta något dök det upp kunder som envisades med att plocka åt sig stora påsar som det inte ryms så många av inne i butiken. Så jag fick gå och fylla på med ojämna mellanrum hela dagen.

Det är lite roligt att prata med en del kunder. Idag fick jag en lektion i hur avskyvärda bankerna är. Och skatteverket.

Andra bloggar om: , ,

Tjänsteresa till Stockholm

Det blev en tidig morgon för mig. Jag gick upp klockan halv fem för att hinna med bussen till Mjölby. Det var slitsamt och inte kändes det bättre när jag stod och väntade på bussen och den passerade mig på väg från bussgaraget till första hållplatsen, fem minuter efter att den borde ha avgått från första hållplatsen. Så vi kom iväg från Vadstena tio minuter försenade. Nu hade jag en rejäl marginal till tåget i Mjölby så jag behövde inte bli orolig.

I Stockholm åt vi lunch på en servering som heter 9Deli. De hade god mat och fullt med kunder. De är helt klart värda ett besök.

Dagen var givande även om man blir lite trött av att sitta i ett möte hela dagen.

Andra bloggar om: , , ,