Hamnrock i Motala

Vi gjorde ett kort besök på Hamnrock i Motala. Fast vi blev lite förhindrade på vägen dit eftersom Lucy absolut skulle titta in i Motala kyrka där det pågick ett bröllop.

På Hamnrock var det lite dåligt med folk i publiken framför scenen, de flesta besökarna satt på Sjöbris servering och drack öl. Men musiken vi hörde under vårt relativt korta besök var bra. Och det var en glad stämning på området.

Hamnrock i Motala

Ett av banden på Hamnrock, tyvärr har jag ingen koll på vad de heter

Andra bloggar om: , , , , ,

Kaffe med rostad fralla

Jag har en dag fullbokad med en massa ärenden och måsten. Men mitt i all stress hinner jag sätta mig fem minuter på den solvarma balkongen, dra ner markisen lite och njuta av en kopp nybryggt kaffe och rostad hembakad fralla.

Fem minuter som lätt blir tio medan jag sippar på mitt kaffe och lyssnar på fågelsången.

Kaffe med rostad fralla

Kaffe med rostad hembakad fralla

Andra bloggar om: , , ,

Skillnader i livet

När jag idag satt på uteplatsen på jobbet och njöt av en glass slog det mig vilka skillnader det har varit på hur man utnyttjar rasten på de olika arbetsplatserna jag har haft genom åren.

Som tjänsteman har jag aldrig upplevt att en arbetskamrat plockat fram en kortlek och börjat dela ut en omgång poker. Men då jag arbetade som vaktmästare var det i princip standard med lite hasardspel på lunchrasten. Nu var det inte så jätteavancerat, utan det brukade bli en enkel omgång poker, eller femkort för att vara noga. Insatsen brukade vara en krona per spelare.

Alla som åt i lunchrummet var välkomna att delta, oavsett om du var en ny sommarjobbare eller hade många anställningsår. Ingen hade några fördelar och ingen spelade på kredit. Konan i potten innan du fick några kort.

Det var inte så svårt att räkna ut handen dina motståndare hade. De klädda korten var riktigt skitiga, och ju högre värde desto mer tummade var de.
Men det hela var riktigt oskyldigt. Det blev aldrig någon osämja och den som vunnit mest under veckan brukade köpa fikabrödet till eftermiddagsfikat på fredagen.

Nu lyser spelandet med sin frånvaro, men man kanske skulle föreslå en personalfrämjande åtgärd som ett roulette- eller ett Black Jackbord i hörnet på kafeterian på jobbet. Det är några år sedan jag spelade på jobbet så insatsen borde ha höjts till en femma.

Det blir säkert en god stämning på jobbet om man kan spela en femma på rött i rouletten samtidigt som man sväljer ner morgonkaffet.

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Blogvertiser

Andra bloggar om: , , , , , ,

Tio minuter

Ibland behövs det inte mycket för att ladda om batterierna i kroppen. Idag tog jag en kort promenad i solen under min lunch och njöt av värmen. Jag hinner med ett varv runt några småkvarter i närheten av mitt jobb på tio minuter och får då uppleva hur ljud strömmar ut från balkongdörrar som står på vid gavel, hur gott blommande träd luktar i värmen, hur glad man blir av att höra skrattande barn som springer runt i solen och leker.

Tio minuter är allt som behövs. Sedan är jag redo att stänga in mig på kontoret igen och ta mig an resten av arbetsdagen. Men jag tror det blir en liten glasspinne ute i solen under fikapausen i eftermiddag.

Andra bloggar om: , , ,

Små händelser i vardagen

Jag stod och lagade middag på kvällen när telefonen ringer. Helt plötsligt är vi bjudna på födelsedagsfest. Så det var bara att låta potatisen koka klart för att sedan lämna allt och ge sig iväg på fest.

Så vi fick en trevlig kväll med massor av god mat och dryck. Det enda problemet är att det blev sent innan vi kom hem. Fast det var trevligt att gå hem strax efter tio på kvällen. Det var fortfarande inte mörkt och luften var härligt sommarljum.

Andra bloggar om: , , , ,

Sommarväder

Det har varit en härlig dag. När jag gick till jobbet sken solen och värmde mig samtidigt som jag passerade en massa blommande fruktträd. En sådan start på veckan gör gott.

Nu höll sig inte vädret hela dagen. Samtidigt som jag gick hem började det regna. Men det höll inte på så länge så jag fick inget regn på min kvällspromenad. Och vi kunde avsluta kvällen ute på balkongen.

Blommande träd

Tyvärr kan inte bilden förmedla solvärmen och de goda dofterna i luften

Andra bloggar om: , , , ,