Munsårshelvetet

Så har munsårer kommit tillbaka i full blom. Det svider och gör ont mest hela tiden. Jag smörjer med Anti och hoppas att blåsorna ska gå ner så att läppen inte spricker.

Det är irriterande och stör mig när jag ska jobba. Jag blir sittande och tänker på hur ont läppen gör istället för att få flyt på arbetet.

Andra bloggar om: ,

Truliga republikaner

Igår skrev jag om planerna att namnge bussarna i Örebro. Idag har NA ytterligare en artikel i ämnet, den här gången är det den republikanska föreningen som har tjurat till. Orsaken är att Prins Daniels namn är ett av namnen på förslag.

Att republikaner inte gillar att kungahuset får uppmärksamhet är knappast förvånande, att det kan bli en hel artikel i NA är lite mer förvånande.
Tills man läser alla kommentarer i anslutning till artikeln. De måste vara otroligt trafikdrivande till NA:s webbplats.
I kommentarerna samlas intelligens, dumhet, missförstånd och satir i en härlig blandning.

Helt ärligt slår läsningen av kommentarerna läsningen av artikeln själv.

Andra bloggar om: , , , ,

Namnfunderingar

Jag läser på NA:s hemsida att Örebro ska namnge sina stadsbussar efter personer som utmärkt sig och gjort något för staden. I de flesta kommuner där man sysslar med sådant brukar man ha som policy att inte använda namn på levande personer, Något som man tydligen har skippat i Örebro. Där finns namn på levande personer vilket får mig att börja fundera lite.

Om nu bussen som får namnet Peter Flack är ett så kallat måndagsexemplar, och går sönder och krånglar mycket. Då kommer sura Örebroare gå runt och säga “den där jäkla Peter Flack är värdelös”, “jag undviker alltid Peter Flack” och en massa andra sura kommentarer.
Kan Peter Flack då stämma kommunen för att de har misskrediterat hans namn?

En annan sak som får en att fundera på hur Örebroarna tänker är att en av deras största söner, Ronnie Peterson, inte finns med på listan med namn.

Andra bloggar om: , ,

Vår lilla hemlighet av Toni Maguire

En del böcker får man ont i magen av att läsa. Det här är en sådan bok. Den handlar om hur Tonis förgrep sig på henne i sju år samtidigt som både pappan och mamman var noga med att spela den perfekta familjen utåt.

Åren med övergrepp tar slut i och med att Toni blir med barn efter övergreppen och anger då sin far. Reaktionerna från samhället är skrämmande. Hon blir skuldbelagd, förskjuts av sina släktingar och blir reglerad från skolan.

Under hela denna period slutar hon aldrig att älska sin mor och vägrar inse att modern visste och dolde vad som pågick i hemmet. Det är först vid sin mors dödsbädd som Toni inser sanningen, eller rättare sagt tvingar sig att erkänna den sanningen.

Läs boken, det är en stark skildring. Det är inte en bok man läser för att må bra, det är en bok man läser för att Toni förtjänar att få berätta sin historia, att få upprättelse för de övergrepp hon utsattes för.

Andra bloggar om: , ,

Att dricka en cola

Drycken Coca Cola är något jag har starka minnen och smakupplevelser med genom åren. Första gången jag smakade en Cola var i min barndom. Jag och min lillasyster fick dela på en burk genom att dricka i var sitt sugrör ur samma burk. Och det var en smaksensation utan dess like som jag minns det.

Sedan dröjde det länge innan jag fick dricka Cola igen. Min pappa hävdade bestämt att det var ett rostlösningsmedel och inget man drack. Det närmsta jag kom på många år var en isglass med smak av Cola.
Men så blev man äldre och började spendera sin egna veckopeng, och då kunde man lyxa till det med en Cola ibland. Och genom åren har det bliv några tusen burkar med denna goda dryck.

Men så började jag kämpa med min övervikt och då försvann alla sötsaker inklusive Cola ur mitt liv nästan helt och hållet. Nu kan det gå månader innan jag dricker en Cola. Men minnet av drycken och dess smak är alltid stark.

Men nu när man vid få tillfällen dricker denna dryck är upplevelsen en besvikelse. Det är aldrig samma härliga smak som man minns och den är absolut inte lika uppfriskande som minnet säger att den ska vara.
Men det inträffar något intressant cirka en kvart efter att man har druckit upp. Då slår ett begär till och man bara längtar efter att fylla på med mer Cola. Och nu säger kroppen att det smakade så där uppfriskande och härligt som reklamen säger. Trots att minnet säger att det inte alls smakade så gott.

Så vad finns det egentligen för ingredienser i drycken som ger sådana effekter?

Andra bloggar om: , , , , ,

Viktproblem

Jag har i kampen med att nå min målvikt tagit det lugnt de senaste veckorna. Sista jag vägde mig var för tre veckor sedan och då hade jag ett kilo kvar till målvikten.
Idag ställde jag mig på vågen igen och hade tappat tre kilo från förra vägningen. Jag ligger med andra ord på den nedre acceptabla viktgränsen, två kilo under målvikten.

Jag måste nu hitta en balans i min vikt så jag slutar att gå ner samtidigt som jag inte ska gå upp igen. Och nu börjar det bli svårt. Jag har under större delen av de tre senaste veckorna haft semester och slappat utan att träna, visserligen har jag gjort lite trädgårdsarbete men inget exceptionellt, likväl tappar jag flera kilo i vikt.

När jag började kämpa mot min övervikt på 40 kilo var kampen att hålla igång viktnedgången i ett långsamt men stabilt tempo. Nu svänger kampen och handlar istället om att inte fortsätta gå ner i vikt. Vilket just nu är lika kämpigt som att gå ner i vikt.

Men jag får glädjas i att jag har lyckats med min viktnedgång. Jag har nått min målvikt och passerat lite under den. Jag gått från XXXL i skjortstorlek till XL.

Andra bloggar om: , ,