Vadstena är stort

Ok, det kanske är att överdriva lite. Men om man ska skicka ett brev med REK måste man ta sig till macken i ena utkanten av staden. Och ska man göra det på sin lunchrast och man har arbetsplatsen i andra ändan av staden och man har punktering på cykeln så man måste gå. Ja då är Vadstena ovanligt stort och utsträckt.

Och att stressgå med ett öga på klockan direkt efter att man slängt i sig lunchen var heller ingen bra idé.

Men jag fick iväg brevet och slipper tänka på det mer.

Andra bloggar om: , ,

En färgfläck i mörkret

Röd fluga

Dagens röda fluga

Det var en mörk dag idag. Vintertiden har börjat, det har regnat och blåst och varit obehagligt kallt. Samtidigt tar ångest och depression över allt mer av mitt liv och all energi går åt till att hantera jobbet.

Så vad gör man för att få lite värme och glädje i vardagen?
Man tar på sig en röd fluga till jobbet!
Med den sprider man glädje på jobbet. Antingen tycker folk att det är snyggt och blir glada för det eller så tycker de att den är löjlig och blir glada på min bekostnad. I vilket fall som helst sprider den lite glädje.

Andra bloggar om: , , , ,

Gravar

Det är höst och snart Alla helgons dag så jag har gjort en insats på kyrkogården i Motala. Gravarna har städats och jag har lagt liggare på dem.

Jag har även investerat i en ny gravlykta till farmor och farfars grav. Ica hade en snygg modell, den var inte billigast men den är snygg och verkar hållbar. Vi kommer dock att fuska lite i år. Efter helgen kommer vi att använda ett elektroniskt ljus i lyktan. Jag har tidigare varit motståndare till det men jag har allt svårare att avsätta tid till resorna till kyrkogården varje helg. Men på storhelger kommer det att brinna ett riktigt ljus i lyktan.

Farmor och farfars grav 2012

Liggaren på farmor och farfars grav i år.

Andra bloggar om: , , , ,

Shopping i skitväder

Idag hade affärer i Vadstena extraöppet på kvällen och min plan var att passa på att handla lite te för mitt presentkort. Så efter jobbet gick jag ner till staden. Just då öppnade sig himlen och det började hagla som bara den. Jag hade inget paraply med mig så jag blev både blöt och kall.

När jag kom fram till affären insåg jag att presentkortet låg kvar hemma på köksbordet. Så jag gick hem och hämtade det. Jag tog med mig paraplyet för att slippa bli ännu blötare men det vände sig bara ut och in några gånger i blåsten.

Till slut var jag inne på Kopp & Kanna och handlade mitt efterlängtade te. Det blev fem olika sorter och en liten påse med smaksatt kaffe. Och eftersom det var en specialkväll fick jag dra en lott som gav mig 15% rabatt på köpet.

Vädret var bättre såg jag gick en sväng på Storgatan och steg in på Engholms skor. För att beskriva det kort gick jag ut från butiken med ett par nya höstskor. Jag fick 300 kronor i rabatt så det gick i princip inte att säga nej till det köpet.

Butiken Bond hade satt ner sina skjortor. Jag gick därifrån med en ny vit skjorta och en röd slipover. Men jag fick 200 kronor i rabatt.

Jag passade även på att testa ett erbjudande som heter svarta lådan på ostbutiken Stig in hos Pia och Charlotte. Det är en ask med kex, marmelad och en jäkla massa olika sorters osttärningar. Gott och ett roligt sätt att smaka på olika ostar.

Jag fick lön idag.

Den är nästan slut…

Svarta lådan

Svarta lådan, en ostbricka take away

Det är härligt med regn (ibland)

Efter jobbet drog jag på mig träningskläder och regnkläder och gav mig ut på en rask långpromenad. Det kom några enstaka stänk i början av promenaden men efter en stund regnade det rätt bra. Och det smattrade så trevligt mot mina regnkläder. Just då i det ögonblicket gillade jag regnet. Hade jag varit på väg till jobbet utan mina regnkläder hade situationen var helt annorlunda.

Men nu blev regnet en del av upplevelsen där jag gick i mörkret. Jag försökte hålla ett högt tempo men det märktes att jag inte hållt igång de senaste veckorna. Jag hade svårt att hålla tempot uppe hela sträckan. Och när jag kom hem kände jag av benen. Det är illa att man blir otränad så snabbt.

Andra bloggar om: , , ,

En ny era

Jag började med något nytt idag. Jag tog på mig en röd fluga med vita prickar. Vi får se vad det blir för reaktioner på jobbet.

Annars har jag haft en bra natt med en hel natts sömn framkallad på kemisk väg med hjälp av en sömntablett. Det behövdes verkligen och nu känner jag mig nästan som en ny människa.

image