Det kom ett SMS

Efter gårdagens inlägg om mitt kollapsade strykjärn kom det ett sms med tipset att det finns strykjärn på MSI Järn här i Vadstena. Så jag jagade iväg konsulten från Stockholm från jobbet klockan halv sex och gick med långa kliv genom staden bort till butiken och köpte mig ett nytt strykjärn av märket Philips.

Så nu har jag tillbringat kvällen med att stryka mina vita skjortor. Utan att det blir några fläckar på dem.

Det nya strykjärnet

Mitt nya strykjärn

Andra bloggar om: , ,

Strykjärnselände

Det var tvättdag idag. Tvättningen gick som en dans, förutom att det var skitväder att gå hem i när det var dags att ladda om tvättmaskinerna,

Men under strykningen inträffade en smärre katastrof. Mitt strykjärn som levt på lånad tid hittade på riktiga jävelskap. När jag stryker kragen på en vit skjorta spottar det jäkla strykjärnet ut en svart sörja i ett av ånghålen.

Ok, skjortan går att tvätta om, men strykjärnet har gjort sitt och med mer än hälften av skjortorna ostrukna är det lite problematiskt. Och inte tror jag det finns strykjärn att köpa här i Vadstena så jag måste fara iväg till Motala imorgon för att köpa ett nytt.

Skjortor på tork

Tvättdag igen, skjortor på rad

En smutsig skjortkrage

Så här illa gick det när strykjärnet fick fnatt

Andra bloggar om: , , ,

Blöt måndag

Röd fluga med vita prickar

En röd fluga med vita prickar

Det var en regnig och blöt måndag idag. Det har regnat hela dagen och himlen har varit helt grå. Måndagar är inte min favoritdag i vanliga fall och med sådana här förhållanden blir det inte bättre. Det enda som är bra med en måndag är att det är första dagen i färden mot nästa helg.
Och ok, allt är inte dåligt med måndagar, även om det idag har varit lite väl tungt.

Efter förra veckans slipsbärande drog jag igång veckan med en röd fluga med vita prickar. Och nu börjar kommunalrådet på jobbet att ställa frågor om att knyta flugor
Jag har kanske värvat ytterligare en gentleman som väljer att klä sig lite mer klassiskt?
Det är inte helt enkelt att knyta en fluga på första försöket, men med lite träning går det utan problem, Och det finns som vanligt hjälp att hitta på Internet, här, här och här.

Och så var det dags att sortera tvätten. Tvättdagen imorgon börjar vid sjutiden så det gäller att allt är klart så man kommer igång direkt på morgonen. Jag har 21 skjotor att tvätta, varav elva är vita. Det kräver lite jobb att klä sig med stil.

Ny kostym invigd

Min nya mörka kostym

Jag tog en bild med min telefon och insåg efteråt att jag glömt att sätta dit den vita näsduken i kavajfickan.

Min ena morbror firade sin 65-årsdag idag så det var ett perfekt tillfälle att inviga min nya mörka kostym. Med en vit skjorta med mina nya manschettknappar och en blå slips blev det en lyckad kombination. Jag är helt klart nöjd med min investering.

Annars har det varit en stillsam helg, jag gjorde några ärenden igår men i övrigt har jag tillbringat mest tid i soffan med TV:n på och en dator bredvid mig.

Igår hjälpte jag en liten gårdsbutik att börja använda en iZettle för att kunna acceptera kortbetalningar i butiken utan att behöva installera en bankansluten kortterminal. Det är en smart lösning som skapar nya möjligheter för småföretagare som gårdsbutiker och liknande.

Efter en vecka med bara slipsar får jag satsa på att använda lite flugor under kommande vecka. Och så har jag tvätten. Då är det åter dags att tvätta och stryka 20 skjortor. Tvättandet är inga problem men strykandet på kvällen är inget jag ser fram mot.

Andra bloggar om: , , ,

Trivsam helg

Jag for iväg till Stockholm på lördagen med Blåklintsbuss. En dagstur kostar 250 kronor tur och retur vilket är ett acceptabelt pris tycker jag.

Det blev en dag med besök i olika butiker. Jag besökte bland annat klädbutiken Ströms. Det var roligt att gå runt bland alla snygga kostymer. Men jag undrar om butiken verkligen går ihop sig med tanke på hur många personal som var utplacerade runt om i butiken och hela tiden frågade om man behövde hjälp. Det blev lite tjatigt i längden, men de var trevliga och svara glatt på mina frågor. Det slutade med att jag gick därifrån med en snygg fluga.

Det blev även ett besök på Grace Tea House för en god kopp grönt te och en månkaka. Ett besök där rekommenderas verkligen. Jag köpte även en liten termos att dricka te ur.

Innan hemresan träffade jag en helt fantastisk kvinna inne på Gallerian. Plötsligt finns det en liten ljuspunkt långt borta i den långa mörka tunnel med kaos och ångest som jag lever i för tillfället.

Söndagen blev lite mer stillsam med en sovmorgon, genomgång av en förenings årsredovisning och en datorleverans.
Men på kvällen gick jag till kyrkan och lyssnade på Akademikören från Linköping. Det var riktigt bra. Synd bara att kyrkan är så kylig när man sitter still en längre tid. Men jag njöt verkligen av uppträdet.

Nu känner jag mig redo att möta en ny vecka.

En skylt i observatorielunden

Någon hade satt upp ett flertal skyltar med ordet "Smile" runt om i observatorielunden

Månkaka och te

Månkaka och te i Grace Tea House

Bluff, bluff, bluff

Får du plötsligt en bild som nedan på din datorskärm ska du inte betala. Det handlar inte om att polisen har upptäckt din dator i något olagligt sammanhang. Skulle de göra det skickar de inte ut boten via en webbsida med konstig svensk grammatik.

Visserligen ser sidan snygg ut vid första ögonkastet. Där finns polisens logotyp tillsammans med Regeringskansliets. Men läser man texten med den konstiga svenska blir man inte så imponerad.

Lägger man sedan till att man ska betala in 1000 kronor i böter via Internetbaserade valutor sjunker imponeringsnivån ytterligare.

Det tråkiga i sammanhanget är att det är ett envist ransomeware som är lite krångligt att ta bort. Men det finns hjälp att få på Internet.

Polisen Enheten för databrott

Polisen Enheten for databrott, en ren bluff

Andra bloggar om: , , , , ,