Slutet på ett år

Så på den sista dagen av detta år for jag iväg på en inköpsrunda och kom hem med både ny plånbok och en massa städmaterial. Det blev även två par nya byxor av bara farten.

Det är alltid roligt att bränna lite pengar men sista dagen av året leder alltid till lite återblickar. Och för min del har året varit fullt av riktigt tunga perioder. Mitt förhållande som jag satsat helhjärtat på gick åt helvete och med det stora delar av mitt liv. Kriminella element tog sig in i mitt liv på grund av detta vilket gjorde mitt liv än tyngre.
Min pappas hälsa blir bara sämre och sämre och det känns hopplöst att bara kunna stå bredvid och se på utan att kunna hjälpa honom på något sätt.
På jobbet har en massa projekt krånglat och i vissa fall misslyckats helt. Det är tungt och motigt för det dagliga arbetet känns allt mer som en tung uppförsbacke med en massa gammal teknik. Men samtidigt har jag världens bästa arbetskamrater som får varje dag på jobbet att vara rolig.

Jag gick ner i en depression och fick både medicinera och gå i terapi för att komma vidare med mitt liv.

Men så i slutet av året träffade jag en fantastisk kvinna som spred nytt ljus i mitt liv. Och nu avslutar jag året med en massa kärlek och framtidstro.

Så på något konstigt sätt blir slutet av året ändå fullt med lycka och framtidstro.

Gott Nytt År till er som läser denna text. Jag önskar att ni alla får ett fantastiskt nytt år med många glada stunder!

Andra bloggar om: , ,

Juldagen

De flesta städar säkert inför julen men jag väntade tills idag med mitt städande. Jag har haft fullt upp och eftersom jag inte firar jul hemma har det inte känts så viktigt med städning inför jul.
Men nu får jag besök i senare i veckan  så det var dags att snygga till mitt hem.

Jag fick även lite extra träning idag då jag tog en promenad och stannade till hemma hos pappa och skottade snö. Det var blöt och tung snö, och under den fösta snövallen fans en annan snövall som var frusen. Det blev ett tungt jobb och jag lyckades inte helt att få bort den gamla frusna snövallen.

Jag tog även en liten tupplur i soffan under eftermiddagen.

En julafton med julklappar och midnattsmässa

Jag firade julafton hemma hos min syster och hennes familj. Mr F som var enda barnet där överöstes av julklappar. Min syster hade haft en idé om att fostra honom att man bara fick en enda julklapp. En idé som var helt dödfödd då farföräldrar, morföräldrar, farbror och morbror var av en helt annan åsikt.

Det var till och med så att jag tyckte min julklapp kändes lite för lite så dagen innan julafton var jag iväg och handlade lite fler julklappar. Jag har bara köpt julklappar som jag själv tycker är roliga. Då det blev byggklossar att bygga torn med och plastfordon till sommarens sandlådelekar.

Jag avslutade kvällen i Vadstena Klosterkyrka med att delta i julnattens mässa. Det kändes som ett passande avslut på julafton.

Andra bloggar om: , ,

Historien om Pi

Det blev en resa med buss till Stockholm idag igen. Under ditresan satt vår chaufför och svor åt alla bilister som inte bländade av. Han fick sitta och blinka med sitt helljus ett flertal gånger under färden mot Linköping. Var inte folk vakna när de satte sig i bilen idag?
På färden till Stockholm var bussen knappt halvfull, men på hemvägen var det betydligt fler med även om bussen inte var helt full.

I Stockholm gick jag på bio och såg 3D-versionen av Historien om Pi. Det var en bra och mycket vacker film. Och i flera scener gjorde sig 3D-effekten bra ifrån sig. I andra kunde man lika gärna varit utan den.

Det var mycket folk i rörelse i Stockholm, julhandeln är inne i sin slutspurt och det märktes tydligt. Massor med människor som bar runt på påsar fulla med inslagna paket. Men det var ingen stressig stämning.

Andra bloggar om: , , , ,

Helgen börjar

Så har man nått slutet på det här arbetsåret. Jag är ledig mellan Jul och nyår så jag gjorde min sista arbetsdag för året idag.

Det blev en bra dag med små problem och en riktigt god jullunch på restaurang Wasa som hade julbuffé idag. Det var i nästan ett fullt julbord för lunchpriset 75 kronor.

Som lite grädde på moset stämplade jag ut redan klockan tre och fick på så sätt lite extra ledigt.

Andra bloggar om: , ,