Varför så nyfiken

Jag hade tvättstugan igår och råkade ut för något ovanligt. När jag gick ner för att kontrollera tvätten hade någon varit där och öppnat dörrarna till tvättstugan och torkrummet.

Då blir man lite fundersam. Om man själv inte har tvätttid varför ska man springa i tvättstugan? Och varför ska man in i ett fullhängt torkrum? Är man nyfiken på vad grannarna har för kvalité på sina sängkläder? Eller vill man se om det finns något i en passande storlek som man kan stjäla, eller var det så att flickvännens trosor som hängde längst in i ett hörn lockade?

I vilket fall som helst resulterade den öppna dörren till torkrummet att all tvätt inte torkade under tvättiden så jag fick fälla upp min lilla torkställning i lägenheten för att torka det sista där.

Visst skulle jag kunna låsa rummen men låsen i dörrarna i tvättstugan är samma lås som sitter i lägenhetsdörrarna så alla boenden som kan ta sig ner i källaren fram till tvättstugan kan också låsa upp dörrarna med sina nycklar.

Andra bloggar om: , ,

Torsdagslunch

Jag slog på stort idag på lunchen. Jag hade med mig ärtsoppa med fläsk, och lite senap i en separat burk, samt två ostmackor.
Till dessert hade jag pannkakor och till det hade jag vispad grädde och jordgubbssylt i två separata burkar.
Det tog mig längre tid att diska alla burkar än vad det tog mig att äta maten. Och eftersom det tog sådan tid för mig fick jag erbjuda mig att diska besticken åt två kollegor som stod efter mig i diskkön och trampade lite stressat.

Nu försöker jag hålla mig vaken med en något överfull mage.

Ikväll blir det något mer snabblagat och enkelt att ta med som lunch imorgon, typ makaroner och köttfärssås. Det får räcka med ett överdåd i veckan.

Vad är det med vädret?

Idag var det riktigt obehagligt att stiga upp ur sängen. Jag frös och mådde allmänt dåligt när jag steg upp. Och inte blev jag gladare av att titta på termometern. Det var minus sju grader ute. Och siffrorna blinkade vilket betyder att temperaturen sjunker.

När jag väl hade fått i mig lite frukost och klätt mig tittade jag till på termometern en gång till, då hade det blivit elva grader kallt. Det hade med andra ord blivit fyra grader kallare på mindre än en timma. Då var det nästan så jag kröp tillbaka ner i sängen.

Men istället gick jag till jobbet. Och väl där kunde jag konstatera att min banan som jag ska ha till förmiddagsfikat har blivit brun i kylan på vägen till jobbet.

Jag vill ha vår nu!

Tvåsamhet

Det har varit en trevlig helg. Jag har stigit upp på morgnarna och lagat frukost åt två. Vilket är betydligt bättre än att laga frukost bara åt sig själv.
Det är även trevligt att gå om varandra i köket och trängas runt spiseln när det är dags att laga middag. Det är helt enkelt trevligt med lite tvåsamhet. Tyvärr tog helgen slut och flickvännen var tvungen att åka hem till Stockholm igen och vardagen tog vid.

Helgen innehöll även ett besök hemma hos min syster och lilla mr F. Han var på gott humör. Och eftersom det var hans namnsdag i helgen fick han en fotboll i namnsdagspresent av mig. Det var en uppskattad present.

Veckorna blir allt mer och mer en transportsträcka till helgen när jag får chansen att tillbringa tid med min flickvän.

 

Blixtar och dunder, magiska under

För ett halvår sedan trodde jag på allvar att mitt liv var slut, jag var krossade, lurad och sviken. Jag såg framför mig ett liv där jag aldrig mer skulle lite på en människa och än mindre bjuda in någon i mitt liv.
Så levde jag mitt liv full av bitterhet och ilska i flera månader.

Tiden gick och så en dag befinner jag mig i Gallerian i Stockholm, mitt emot en blyg och vacker kvinna. Jag fullständigt drunknade i hennes vackra ögon.
Jag lämnade Stockholm den dagen både lycklig och förvirrad. Jag som aldrig mer skulle bjuda in någon i mitt liv, jag som aldrig mer skulle bli förälskad. Men det dröjde inte länge tills jag var tillbaka i Stockholm, den här gången för en riktig dejt med denna vackra kvinna.

Vi besökte gamla stan och hamnade på ett litet fik där vi satt och pratade en bra stund. Det var något alldeles förtjusande med henne och hennes sätt.
När vi väl  lämnade fiket blåste det kallt och snöade. Jag la min arm runt hennes axlar för att erbjuda lite skydd mot vinden och hon lutade sig närmare mig. När vi gick där i snövädret tittade jag ner mot henne och såg hur snöflingorna fastnade i hennes vackra hår. Då var det precis som bröderna Herreys sjunger i sin gamla slagdänga, blixtar och dunder, magiska under. Jag var förälskad!

Och den känslan har bara blivit starkare och starkare för varje dag som går. Mitt hjärta slår några extra slag varje gång hon skickar mig ett sms. Jag sitter i timmar i en buss bara för att få chansen att tillbringa några korta timmar med henne. Och jag är lycklig på ett sätt som jag aldrig varit förut.

Charmaine min älskade pinay.

Föredragning på kommunstyrelsen

Så var det då idag dags att visa upp lösningen med elektroniska handlingar för kommunstyrelsen. Lösningen bygger på iPads och går vanligtvis under benämningen läsplattor.

Chefen och jag fick god tid på oss att förbereda visningen då kommunstyrelsen hade ett kort avbrott för kaffe precis innan vårt föredrag.
Vi testade att allt fungerade, chefens bildspel på datorn och jag anslöt vår iPad och kontrollerade att allt fungerade.

Vi började med att chefen drog bakgrunden för projektet, tidsplanen för framtiden och svarade på en massa frågor om juridik och ansvar. Sedan var det min tur.

Jag anslöt paddan och började med att visa den synkroniserade e-posten, kontakter och kalender. Och så drog jag igång huvudnumret i föredragningen, den app som ska användas till handlingarna. Då, poff, slocknade skärmarna, och appen tvärdog.

Lite förvånad började jag med en snabb felsökning, drog ut VGA-adaptern och anslöt den igen, lånade en annan VGA-adapter utan någon framgång. Hur jag än gjorde var skärmarna svarta oavsett vad jag såg på paddans skärm. Till slut fick jag låna ordförandens padda och med den fungerade skärmarna så jag kunde slutföra demonstrationen.

Det är ju typiskt att demospöket ska slå till, men nu blev det ändå en lyckad om dock något snabb demonstration. Nu har jag bara att slutföra dokumentationen och fixa till handböckerna så är det bara att dela ut alla paddor och avsluta projektet.