Jag ska bara…

Mitt webbhotell gjorde en systemförändring i veckan. Efter det arbetet fick jag ett mail som väldigt tydligt talade om för mig att jag behövde uppdatera DNS-inställningarna för min domän hos min domänleverantör. Jag läste detta tydliga mail på jobbet och tänkte att det gör jag sen, när jag kommer hem.

Väl hemma hade jag självklart glömt det.

Efter 48 timmar försvann min webbplats helt från Internet.

Det kostade mig 100 kronor och cirka 10 timmars driftsstörning innan jag var tillbaka igen.

Allt bara för att jag glömde göra en liten, liten uppdatering.

Man ska inte skjuta upp saker.

Fast det lär jag göra igen, mitt minne är kort och inte lär jag mig av mina misstag.

På rea utan pengar

Jag och Charmaine besökte Ikano-huset i Linköping i helgen som gick. För någon som brukar besöka Kista Gallerian är det kanske inte så jätteimponerande men det slår i alla fall Östenssons här hemma i Vadstena när det gäller utbudet.

Det var dagen före lön för min del så plånboken vad tom. Och självklart vandrade vi rakt in i en rea där MQ sålde ut ett antal snygga kavajer av märket Bläck med 70% rabatt. Jag hittade en kavaj i min storlek som satt perfekt på mig. Och med den stora rabatten kostade den nästan ingenting. Tyvärr var ingenting vad jag hade i plånboken så jag fick avstå köpet.

Vinterkylan tar allt hårdare på mig. När graderna kryper ner mot minus fem eller lägre blir mina fingrar stumma och jag börjar få svårt att greppa saker. Och då är jag ändå inomhus i värmen. Våren med några ynka plusgrader kan inte komma snabbt nog.

Inga problem är tråkigt

Så jag fick hem min Raspberry Pi. Jag installerade Raspbmc på den direkt. Det är en utgåva av operativsystemet till Raspberry som anpassats till multimediacentret xbmc.

Det fungerade direkt, och efter lite anpassning hade jag alla play kanaler och radiokanaler som jag brukar använda igång. Utan att det krånglade det minsta. Det var roligt i ett eller två dygn.

Hur roligt är det när något fungerar utan problem?

Som tekniker älskar jag att lösa problem så det är dags att hitta på ett projekt för min lilla Raspberry. Jag har lite lösa funderingar och kommer snart att skriva ner vad nästa projekt blir.

Glada samtal

Jag har börjat ringa runt till kommunstyrelsens ledamöter för att boka upp dem för utlämningen av iPads. Det är än så länga glada tillrop vid varje samtal. Ingen har än så länge låtit besviken när jag talar om för dem att jag har en iPad att lämna ut till dem.

Nu handlar det bara om att få tag på alla ledamöter och boka upp dem så de har sin iPad före fredagen den 1 mars som är deadline för utlämning.

Det ska bli skönt när det här projektet är slut.

Andra bloggar om: , ,

Raspberry Pi

Den har kommit nu!
Jag har varit som ett litet barn på julafton de senaste dagarna. I onsdags kväll beställde jag en Raspberry Pi från Mätteknik för alla, och har sedan kunna följa min beställning på dess väg via på DHL:s webbplats. Och på lunchen fick jag gå och hämta min lilla skönhet.

Helgen är räddad. Nu blir det att pilla, mixtra och testa vad jag kan göra med den roliga saken. Jag har redan några idéer men det föds hela tiden nya när man följer vad andra gör med sina små maskiner.

Raspberry Pi

Min nya Raspberry Pi

Andra bloggar om: , ,