Söderköping och Norrköping

Vi tog en tur runt om i Östergötland idag. Första stoppet var Söderköping.

Vanligtvis brukar jag besöka Söderköping på sommaren och njuta av glass i sommarsolen. Nu var det en ödslig stad med stängda affärer, kanalen var torrlagd och Smultronstället var stängt och översnöat.

Efter att ha strosat runt i staden en stund hittade vi ett charmigt litet café som var öppet. Café Habiba hade gott kaffe och goda kakor. Jag rekommenderar verkligen ett besök om du är i Söderköping.

Efter Söderköping åkte vi till Norrköping och besökte köpcentret Ingelsta. Det var verkligen inte lika charmigt som Söderköping, men här var alla butiker öppna. Vi drog runt i butikerna och jag lyckades hitta ett par byxor på rabatt.

Efter gårdagens stora påskbuffé var vi trötta på påskmat så det blev en hamburgare på vägen hem istället.

Café Habiba

Café Habiba i Söderköping

Påskbuffé

Det har varit en stilla långfredag. Efter en skön sovmorgon hängde vi i soffan och tittade på en film.

Sedan blev det påskbuffé på restaurang Valven i Vadstena. Det var jättegott, men jag åt så mycket att jag var tvungen att lägga mig och vila en lång stund när vi kom hem. Snålheten bedrog visheten igen.

Och på restaurangen såg jag en av stadens stora bloggkändisar.

Påskbuffé på restaurang Valven

En av många renätna tallrikar under dagens buffé

DHL gillar jag inte

Jag väntade på en viktig försändelse tidigare i veckan. Den skickades med DHL.

Försändelsen dök inte upp den förväntade dagen, vilket var lite förvånande, men eftersom den kom från andra sidan världen reagerade jag inte så jättemycket på det. Men på kvällen fick jag fatt på försändelsens spårningsnummer från avsändaren och upptäckte då att DHL hade registrerat att jag avvisat försändelsen. Det gjorde mig något upprörd då jag varken avvisat eller fått något besked om försändelsen. Självklart hade DHL:s kundtjänst hunnit stänga så jag fick lugna mig till nästa dag.

Direkt på morgonen ringde jag kundtjänst och förklarade att jag inte på något sätt hade avvisat försändelsen. Då säger människan på kundtjänst att kuriren angett att det fanns en portkod i mitt hus och därför kunde han inte ta sig in och lämna försändelsen.

Nu är det så här att det kanske finns två eller tre hus med portkod här i lilla Vadstena. Och jag bor inte i ett av dem. Vår dörr öppnas klockan sex på morgonen och är öppen fram till sena kvällen. Med andra ord fanns det inget som hindrade kuriren att ta sig in i huset. Jag påpekade det, lite lagom skarpt, för kundtjänst som då erbjöd att leverera om försändelsen nästa dag. Jag vill att de skulle köra ut den samma dag som jag ringde men det gick inte. Kuriren hade ju redan åkt.
Men jag fick byta mottagaradress till jobbet så kuriren säkert skulle komma in och mötas av någon.

Idag kom kuriren med min försändelse. Han anlände två minuter innan receptionen stängde för helgen. Tyvärr kvitterade personalen i receptionen försändelsen så jag fick inte träffa kuriren. Jag hade planerat att ställa en massa dumma frågor om hur svårt DHL:s kurirer har att öppna upplåsta dörrar.

Jag kommer garanterat att betala lite extra vid nästa försändelse bara för att få slippa DHL.

Ogooglebar

Tänk att ett enda litet ord, som nästan inte är ett ord kan få så mycket uppmärksamhet. Google skickade sina advokater för att få bort ordet ogooglebar från nyordlistan. Det gick efter lite dividerande. Men istället är ordet nu ett riktigt begrepp.

Är det inte roligt hur Internet fungerar? Jag kommer ihåg att Adobe har surat lite när det gäller ordet photoshoppa. Samtidigt hade säkert Ericsson älskat om ordet Ericssona hade fått representera att ringa i mobiltelefonen.

Earth Hour -0

Jaha ännu en helg har passerat, och den här helgen uppmärksammades Earth Hour runt om i världen. Själv satt jag i en buss när det evenemanget inträffade. Och där var verkligen alla ljusen släckta eftersom de flesta sov efter en full shoppingdag i Stockholm.

Jag besökte nämligen Stockholm i lördags med min mamma. Hon var väldigt tydlig med att hon inte skulle handla, men helt plötsligt står hon en affär och köper en lila hand. Japp, en hand. Inte en mänsklig, utan en porslinshand, men i alla fall, det var en hand. Men förutom det var det en dag med trevligt sällskap och god mat.

Söndagen var lite annorlunda. Då började jag med att hjälpa min pappa att handla och fick beskedet att han äntligen ska få syrgas. Jag hoppas att det kommer att hjälpa honom att klara sina vardagar bättre.
Sedan tog jag och Charmaine bilen till Marieberg utanför Örebro och upplevde lite köphysteri på hög nivå. Sedan åkte vi in till Örebro och gick runt bland stängda affärer. Och så avslutade vi besöket på Hälls med en kopp kaffe och mazarin och chokladboll med pärlsocker.

På hemvägen stannade vi i Motala och åt lite på Viet-Thai. Så avslutar man en bra helg.

Förkyld fredag

Det har inte varit en bra dag. Jag är förkyld och har ett segt snor som driver mig till vansinne. Jag funderar ibland på att köra upp en skruvmejsel i näsborrarna och riktigt riva ut all gegga från näsan och bihålorna.

För övrigt kan man konstatera att det blir lite stressigt att hinna med alla supportärenden när en kollega har semester, en är borta på begravning och en är sjukskriven på halvtid, samtidigt som jag måste upprepa allt jag säger i telefonen både två och tre gånger för att folk har svårt att höra vad jag säger med min förkylning. Men våra användare har sällan stora problem. Idag var det till exempel en som som ville stänga av sin e-post under sin semester eftersom hon vissa dagar får tio e-postmeddelanden per dag. Jag, som får 40 till 50 meddelanden per dag, förklarade för henne att man inte stänger av e-postadresser hur som helst. I stället rekommenderade jag henne att ge en kollega fullmakt att rensa hennes e-post under frånvaron.

Annars har det varit en kall fredag utan någon vårvärme i sikte, och ett lätt förvirrat läge i lokalpolitiken.