Iron Man 3 och rådjur

Vi åkte till Skänninge på kvällen och gick på bio. Vi såg Iron Man 3. Det var inte direkt den bästa film jag sett. En massa specialeffekter och pang pang. Men jag måste erkänna att figuren Iron Man aldrig varit min favorit bland alla Marvels karaktärer så det kanske spelade in.

På vägen hem sprang det två rådjur över vägen. Det var skymningsljus så de syntes så där lagom dåligt. Och det är inte de smartaste djuren i det läget. Det första rådjuret sprang snabbt över men det andra stannade till lite mitt framför min bil. Men då hade jag redan fått stopp på bilen.

Det susar i mitt öra

Jag har drabbats av något mycket irriterande idag. Under dagen har det susat och surrat i mitt vänstra öra.

Det märktes inget i morse när jag gick upp och började i tvättstugan. Men när jag kom till jobbet hade jag ett litet tryck i mitt vänstra öra, ungefär som när man har fått vatten i örat efter att man badat. Sedan började det susa och surra i örat.

När jag pratade i telefonen och la luren mot vänsterörat lät det som samtalet var i en mugg med snöre mellan, som man gjorde som barn.

Under dagen har det blivit lite bättre. Tryckkänslan i örat har släppt men det finns fortfarande ett envist bzzzzzzz i mitt öra.

Andra bloggar om: , , ,

Födelsedag

Det kändes inte så skönt att vakna i morse och jag funderade på att ligga kvar i sängen tills dagen var slut. Jag menar, om jag inte går upp utan sover hela dagen kanske jag inte blir ett år äldre.

Men till slut tog jag mig upp och gick till jobbet. Och där var det nästan som vanligt.

Fast på kvällen gjorde jag något som fick mig att känna mig riktigt ung. Jag gick på ett samrådsmöte om byggnation i Asylenparken. av 90 personer var jag helt klart en av de yngsta.
Nu är jag inte målgruppen för de nya lägenheterna men jag tycker projektet låter spännande och kan säkert bli något bra om det verkligen blir av.

Jag kan inte fatta att jag travat runt på jorden i 41 år idag.

Börjes livs

När jag var barn fanns det fortfarande några kvartersbutiker i Vadstena. I närheten av mig fanns Börjes livs.

Dit gick vi som barn och köpte smågodis som det kallades då.
På den tiden fyllde man inte en stor påse med lösgodis från stora fack med godis. I stället köpte man godiset för styckpris och på Börjes stod godiset bakom kassörskan, så man talade om för hur mycket man skulle handla för, och sedan talade man om hur många bitar av varje sort man ville ha. Och varefter kassörskan plockade i påsen talade hon om hur mycket pengar man hade kvar.

När vi blev äldre letade vi tomglas som vi pantade på Börjes. Små flaskor för 25 öre och hade man riktig tur hittade man en literflaska, tyvärr kommer jag inte ihåg vad den gav i pant om det var en krona eller kanske hela två kronor. Det blev i alla fall en hel del godis.

När vi blivit ännu äldre, oförståndiga tonåringar, så köpte vi snus på Börjes. Catch mini portionssnus. Den såldes i en påse inte dosa, och portionerna var individuellt förpackade. Den måste ha varit framtagen med oss nybörjarsnusare som målgrupp.
Vi stoppade snuset under läppen och var skittuffa en liten stund. Sedan kräktes vi och mådde dåligt. Men det hindrade oss inte att fortsätta.

Snabbköpen tog död på de små kvartersbutikerna och sedan många år är Börjes livs borta och huset är ombyggt till privatbostad.

Jag tog en bild idag på huset hur det ser ut idag, och på den här länken finns det en bild på hur Börjes livs såg ut någon gång på 80-talet.

Börjes livs

Huset som var Börjes livs

Andra bloggar om: ,

Twitter exploderar

Jag använder Twitter för att följa en massa IT-nyheter och folk inom öppen källkod. Och vanligtvis kommer det några uppdateringar per dag om nya projekt eller nya program.

Men idag hände något annorlunda. Helt plötsligt fylls min Twitter med kommentarer om Boston. Hashtaggen #prayersforboston finns med i nästan alla inlägg. Det uppmanas att man inte ska använda mobiltelefon i Boston, man ska istället skicka SMS eller tweets i sina kommunikationer. Och så efterfrågas det blodgivare i Boston.

Jag sitter där helt förvirrad och undrar vad som hänt, men efter en stund kommer det information om explosioner under Boston maraton och svenska medier börjar rapportera. Människor är döda och många är skadade, mitt under ett maraton.

Sedan kommer det en massa tweets om flera bomber runt om i Boston, och sedan stängs mobilnätet av för att förhindra fjärrutlösning av fler bomber.

Den här veckan kunde ha börjat bättre.