Vad fasen?

Jag sitter vid min dator på jobbet och skriver lite när plötsligt något knäpper till i mina glasögon. Rent instinktivt tar jag tag i skalmarna eftersom jag tror att de är en av skruvarna som håller ihop gångjärnen i skalmarna som har lossnat.

Men inte då. Det tar mig en stund att inse vad det är som har hänt. En fästpunkt som håller ihop glasen med övriga delen av bågen har släppt.

Glasögonen fungerar bra, men eftersom de nu inte spänner precis som de brukar bakom öronen och har en lite förskjuten tyngdpunkt på näsan är det otroligt irriterande.

Det blir till att gå till optikern i staden och fråga varför min glasögon, som ännu inte är ett år gamla, har börjat trilla i bitar.

Glasögon

Mina glasögon som har börjat gå i bitar

Andra bloggar om: , ,

Farliga virus

Min fru fick precis ett samtal på engelska. En man med en kraftig oidentifierbar brytning frågade om hon var fru Friberg.
Det bekräftade min fru lite förvånad att hon var.

Då hävdade mannen att min dator var drabbad av ett mycket farligt datavirus. Men han skulle omedelbart hjälpa henne rensa datorn. Allt hon behövde göra var att följa instruktionerna, börja med att trycka tangentbordskombinationen Windows-flagga och R.

Men eftersom vi bara har Ubuntu installerat på våra datorer och Windows-flaggan lyser med sin frånvaro la min fru på luren med en suck.

Den här typen av bedrägeri har pågått en längre tid. Blir du uppringd av någon som hävdar att de ska hjälpa dig rensa din dator från virus är det bara att lägga på luren. Följ aldrig instruktioner att köra okända kommandon på din dator från okända personer. Oavsett om de ringer till dig eller skickar e-post.

Andra bloggar om: , , ,

Åter till 1963

När Vadstena fylldes av bilar i samband med Nostalgiafton igår passade Charmaine och jag på att ta en tur med museijärnvägen här i staden.

Biljetten kostade 40 kronor och enligt den befann vi oss i år 1963. Det vi fick åka med igår var en klassisk rälsbuss. Det var faktiskt min första tur med den. Jag har åkt turer med både diesellok och ånglok tidigare.
Det är ingen lång tur man får åka. Totalt tar en tur cirka 20 minuter och då ingår ett stopp med fotomöjlighet innan man vänder och åker tillbaka mot stationen. Men det är en liten trevlig tur man får. Det är underhållande att se konduktören hoppa av och på vid varje plankorsning och få stopp på trafiken eftersom bommarna inte används.

Insidan på rälsbussen skulle inte må dåligt av lite uppfräschning. Det ser lite smutsigt ut på insidan.

Besöker man Vadstena under sommaren ska man verkligen passa på att åka en tur på smalspåret.

Och vore det lite billigare att åka kunde vi använda järnvägen som lokaltrafik eftersom tågen nu vänder cirka 100 meter från mitt hem 😉

Rälsbussen

Rälsbussen innan den vänder och åker tillbaka till stationen.

Instrumentpanel

Ingen digital instrumentpanel här. Knappar och spakar är det som gäller.

Sommar, sol och rödbrända ben

Söndagen var riktigt ordentligt varm och Charmaine och jag tog oss ett dop i Månsjön i Skänninge. Det är ett litet trevligt bad i en konstgjord sjö. Men eftersom den är så liten var den nästan lite för varm en sådan här varm sommardag. Det var förvånansvärt lite folk vid badet. Och kiosken var inte öppen.

Jag försökte undvika att sola mig men blev lik förbaskat riktigt bränd. Min vanligtvis bleka kropp antar en röd ton likt en kokt kräfta efter bara några minuter i den starka sommarsolen.

Kvällen avslutade vi med att ha en enkel picknick i hamnparken. Vi satt och såg solen gå ner och det var fortfarande dallrande varmt i luften. Det är minnet av sådana kvällar man behöver när vintern med kyla och mörker omfamnar ens själ.

Månsjön i Skänninge

Badet vid Månsjön i Skänninge

En kväll med mr F

Jag och Charmaine besökte min syster idag. Och lilla mr F håll mig sysselsatt. Efter fem timmar åkte vi hem och då var jag helt färdig. Min systerson håller mig igång. Jag får följa med till lekplatsen, ladda vattensprutan, läsa böcker och vinka hej och hej då oräkneliga gånger när han springer fram och tillbaka.

Men jag klagar inte. Det är jätteroligt och jag hoppas han uppskattar mig lika mycket som jag uppskattar honom.

Vi laddar om

Vi laddar om. Mr F hukar över sin vattenspruta.

Andra bloggar om: ,

Med odlingslandskapet som granne

Bor man i Vadstena har man odlingslandskap som granne. Direkt när stadsbebyggelsen tar slut börjar odlingarna. Så när man går sin dagliga promenad kan man se grödorna mogna på fälten runt om staden. Samma grödor som man kommer att äta när de har skördats och förädlats.

Odlingslandskap

Odlingslandskapet tar vid direkt där staden slutar

Andra bloggar om: , ,