112 Aina

Ok, jag har vid något tidigare tillfälle uttryckt min beundran för tv-serien 112 Aina. Den är enkel och rå och tilltalar mig.

Nu är det dags för en ny säsong, men tydligen gillar inte polisen serien, Att driva med korrupta poliser är tydligen väldigt svårt.

Ett citat från webben “Jag har ju sett trailers, och fått manus till en del program. Jag tycker att vi som myndighet inte ska delta i det här. Jag tror att de yngre tittarna inte alltid förstår att det här bara är humor.”

Jo jag är säker på att att de yngre tittarna inser att det bara är humor, men torftiga poliser gör att en extrem humorserie helt plötsligt kanske speglar verkligheten.

Men jag gillar 112 Aina.

Skägget växer

Hösten har verkligen tagit ett stadigt tag om landet nu. Värmen är borta och och idag var det en riktig höstdag med regn större delen av dagen,

Mitt skägg har växt ut riktigt bra nu. Det som började lite som ett skämt har nu blivit något som jag behåller. Vi får se hur stort jag låter det bli. Just nu funderar jag på om det kan blir ett bra tomteskägg till julen.

Skägg

Mitt växande skägg

Andra bloggar om: , ,

Abonnemang

Jag har börjat rensa bland alla mina abonnemang. Genom åren har jag lyckats samla på mig ett och annat. Jag har till exempel fortfarande ett fast telefonabonnemang från Telia som jag aldrig använder. Jag sitter med andra ord och betalar en fast månadsavgift för en tjänst som jag aldrig utnyttjar.

Just nu jagar jag min telefonoperatör och bredbandsoperatör. De är lite småkrångligt att ta sig fram till deras kundservice för att säga upp ett abonnemang. I vissa fall går man igenom en lång procedur med olika frågor och knapptryckningar bara för att sedan få besked att kundservice har öppet under kontorstid och inget annat.
I andra fall får man hjälp direkt, men måste först tacka nej till en rabatt på den tjänst man vill säga upp innan man faktiskt får säga upp tjänsten.

Åk tåg, kom för sent

Idag hade jag ärenden in till Linköping. Det blev min första resa sedan den nya pendeltrafiken invigdes, vilket innebar att istället för att åka buss direkt till Linköping eller buss till Mjölby för byte till tåget där fick jag åka buss till Skänninge för byte till tåg där.

Östgötatrafiken har inte haft någon större tur med den nya pendelsträckningen mellan Motala och Mjölby. Och det gick inget vidare idag heller. Bussen gick i tid och höll tidtabellen utan problem. Men tåget var försenat med nästan tio minuter.

Nu hade jag marginaler till mitt möte i Linköping så jag hade ingen panik men några andra passagerare skulle med ett tåg till Stockholm så de hade en svettig åktur innan de visste om de skulle hinna eller inte.

Väl framme i Linköping var det ett jäkla liv på staden. Tydligen hade LHC hemmamatch och staden var full av gapiga människor och poliser. Det small fyrverkerier lite var stans och chauffören av hockeybussen såg inte allt för lycklig ut när han inspekterade sin blivande passagerare som värmde upp med dryck och ramsor.

Styra höstmarknad

Jag tillbringade söndagen med att hjälpa min mamma sälja hantverk på Styra höstmarknad på Styra Skattegård. Det var en härlig dag med skönt solsken och glada människor. Det var även tuffa förhandlingar ibland då småtjejerna som ville handla dockkläder och annat prutade stenhårt.

Förutom den lilla höstmarknaden visades gamla jordbruksmaskiner upp på gården. Hela dagen kördes det med gamla traktor med alla möjliga maskiner och plogar. Och så dunkade en tändkulemotor igång några gånger under dagen för att driva ett tröskverk.

De kommer tillbaka!

Jag har kämpat hela den här veckan för att komma upp tidigt och gå hemifrån innan avloppsarbetet i huset börjar klockan sju. Det har varit tungt att komma upp på morgonen och framåt kvällen har jag varit helt slut.

Men idag var jag glad. Det var sista dagen med arbetet och sedan skulle jag kunna återgå till mina vanliga vardagsrutiner. Jag såg fram mot det hela dagen idag. Så när jag kom hem  och hittade en lapp utanför dörren där det stod att de skulle komma tillbaka på måndag morgon klockan sju blev jag riktigt besviken. Jag måste alltså ta mig upp tidigt på måndag morgon igen.

Andra bloggar om: , , ,