Jul

Jag tillbringade julen hemma hos min mamma och julaftonskvällen hemma hos min syster och hennes familj. Det blev en del julmat och jag gav bort en hel del julklappar. Mina systersöner är nog rätt så nöjda med sin morbrors julklappar. Okej, mr S tyckte nog att snörena och julklappspappren var roligare än själva presenterna under julaftonskvällen, men mr F var väldigt nöjd med den brandbil han fick av sin morbror och moster Charmaine.

Det har varit en bra jul, även om jag saknar min Charmaine. Det har inte varit så stressigt och inte för mycket mat. Vädret med sitt regnande är inte så roligt men samtidigt är jag glad för att slippa isiga och frusna vägar när jag är ute och kör.

Annandagen ska jag använda till att vila och vara för mig själv. Jag behöver samla krafter till nyårsfirandet.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga sladdar

Min mamma har ett fiberpaket från Telia med TV, Internet och telefoni. Och nu har hon flyttat till ett nytt hus som gav mig lite utmaningar.

Fiberanslutningen sitter i ena kortsidan av huset och första telefonjacket, som måste användas för att telefonin ska fungera, sitter i andra ändan av huset. Så hur får man fiberdosans telefonanslutning att räcka genom hela huset?

Första tanken blev att flytta första jacket in till samma rum som fiberanslutningen sitter. Det skulle kräva ändringar i telefonjacken och kabeldragningar. Som driftstekniker gillar jag inte sånt. Ska det dras kablar ringer jag en elektriker.

Istället blev det att köpa en Homepluggnetonnet i Linköping och koppla in ena enheten vid elkontakten bredvid fiberuttaget. Den andra enheten hamnade vid elkontakten närmast första telefonjacket. Sedan var det bara att ansluta nätverkskabeln från fiberanslutningen till den första enheten och sedan ansluta den andra enheten med telefondosan som i sin tur jackade in i telefonjacket.

Sedan var det bara att koppla in telefoner i telefonjacken runt om i huset och börja ringa.

Renoveringsdags?

Jag läser i Expressen att många väljer att använda julhelgen till ett renoveringsprojekt. Nu har jag själv inga sådana planer. Men det fick mig att fundera på mitt egna kök.

Jag har inte gjort en enda ändring i mitt kök sedan jag flyttade in för många år sedan. Så köksluckorna har den färg tidigare ägare har valt. De är gröna med bruna knoppar. Inte direkt en sexig kombination. Även bänkskivorna och listerna är bruna.

Och tapeten har verkligen sett sina bästa dagar. Det saknas till och med en liten bit tapet vid dörrkarmen. Den lossnade när jag tog ner plast jag tejpat upp för att dammskydda köket när badrummet renoverades.

Så när jag läste artikeln om renoveringar började jag fundera på vad jag kan göra här hemma. Till att börja med vill jag byta färger. Nu inser jag att de bruna bänkskivorna inte blir lyckade om man målar över dem, de är idag oljade träytor. Så de får bli kvar. Och då sparar jag nog även listerna i den mörkbruna färgen för att få ett sammanhang.

När det gäller luckorna och tapeterna vill jag ha en ljus färg. Inte helt vitt utan något ljust som ljusgrå eller ljusblå. Jag vill inte ha något kraftigt mönster på tapeten. Enkla enfärgade tapeter gillar jag.

Mitt lilla kök

Mitt lilla kök, i färgerna grönt och brunt

Oväder

Jag har tittat ut genom mitt fönster då och då under dagen och sett hur snön piskar mot fönstret. På lunchen höll vi på att blåsa omkull under den korta promenaden till restaurangen. Vid lunchtid avvek även de flesta kollegor som pendlar till jobbet då de ville ta sig hem då det fortfarande var dagsljus eftersom väglaget och sikten är så dålig.

Då skickar min fru ett meddelande från Filippinerna att hon har lite dåligt väder idag. Bara 23 grader varmt.

Jag är helt klart på fel del av jordklotet idag.

Oväder

Oväder sett genom mitt kontorsfönster.