Jag har stirrat på ett litet streck i timmar

Vi skulle flytta några virtuella servrar på jobbet idag. Ett jobb som vi räknade skulle ta cirka 2 timmar, så vi sa till användarna att det skulle ta tre timmar för att få lite marginal.
Det tog fem och en halv timma att bli klara.

Nu är det inget tungt jobb att göra, man sitter och väntar på att serverparken ska bli klara med sin mystiska magi och tala om att nu går det bra att starta den flyttade servern. Men eftersom man måste sitta beredd att agera om något går fel blir det ett långdraget väntande. Ett väntande då man tittar på ett litet streck som sak indikera hur långt jobet har kommit. En procent var tionde minut. Och inte blir det bättre av att servern så fort den går igång beslutar sig för att köra en diskcheck under uppstarten.

Så jag kom hem runt klockan elva på kvällen. Imorgon har jag ett webinar klockan åtta, så det blir ingen sovmorgon. Och flextimmarna i tidsbanken bara växer. Jag undrar om jag någonsin hinner ta ut alla dessa timmar innan jag slutar på mitt arbete.

Och så har jag fortfarande lika ont i min hals.

Men imorgon är det fredag, och det är roligt 🙂

Knarrande snö

När jag gick till jobbet idag knarrade snön under mina skor. Det var riktigt kallt och jag fick lite is i mitt skägg. Men det var ljust tidigt på morgonen.

Jag fick iväg alla papper till Filippinska ambassaden i Norge idag. Det var en rejäl bunt och jag hoppas de är nöjda med dem nu. Jag skickade brevet från min lokala OKQ8-station. När jag frågade efter priset på att skicka brevet med REK blev jag glatt överraskad. Det skulle bara kosta 48 kronor. Men efter en stund frågade kassörskan om det verkligen inte skulle skickas med REK. Hon hade inte hört mig. Men vi redde ut det hela och jag fick betala 180 kronor istället.

Äntligen en svensk

Marcus-Ericsson-profile-photo-gp2-2013-dams-39

Marcus Ericsson. Bildkälla www.marcusericsson.com.

Efter årtionden utan en svensk förare i F1 har nu Marcus Ericsson från Kumla får ett förarkontrakt hos Caterham F1 Team. Senast vi hade en svensk i F1 cirkusen var 1991 när Lill-Lövis körde.

Nu är det alltså dags igen, vilket innebär att jag måste skaffa någon form av betalabonnemang för att kunna följa sändningarna från F1. Det var länge sedan den pengahungriga sporten F1 gick att följa på en gratiskanal.

Det finns mer att läsa på Aftonbladet, NA, Expressen, Jan-Erik Berggren på Expressen.

Solskydd

För många år sedan jobbade jag på ett företag som monterade skuren dekor på bilar, skyltar och skyltfönster. Det var ett roligt och givande jobb. Men det fanns en nackdel.
Vi monterade även solfilm. Och det var ett mindre helvete att få till dem. Det blev allt för lätt luftbubblor under filmen eller feta fingeravtryck. Så det gick åt massor av vatten med lite diskmedel för att göra monteringen enklare.

Det positiva var i alla fall att skydden oftast var färdigskuren för att passa den angivna bilmodellen, och hade man tur passade de rätt så bra. Men jag har även vid något tillfälle krupit runt i bagageutrymmet på en Volvo med en tidningssida upptryckt mot en sidoruta för att skapa en mall efter rutan som vi sedan kunde använda för att fixa till solfilmens storlek.

Men som så ofta är går utvecklingen framåt och företag som Solarplexius har smartare lösningar idag. Nu köper man en satts med solskydd till sin bil. De är skurna för att passa rutan perfekt och de går att böja så mycket man behöver för att få dem på plats utan att de går sönder. De går även enkelt att ta bort vid behov.

Andra bloggar om: , ,

Halsont

Det har varit ytterligare en kall dag men idag var det riktigt soligt ute. Jag fick njuta av solen en kort stund när jag gick ut på lunch. Det var nästan så man kände att solen har börjat värma lite.

Men jag har börjat få ont i halsen. Det började som en stickande känsla i halsen på seneftermiddagen och nu på kvällen svider det rejält.
Så jag tog kycklingsoppa till kvällsmat och sippar nu på en stor kopp med honungsvatten och hoppas på det bästa.

Webben

Jag har ju hjälpt en och annan småföretagare att starta en hemsida till sitt företag genom åren. En gång i tiden var det ett segt jobb som resulterade i statiska sidor som var svåra att underhålla. Den tiden är sedan länge förbi. Nu finns det en stor mängd publiceringsföretag som gör det enkelt att skapa nya webbplatser.

Här på min egna webbpalts och på många andra webbplatser använder jag WordPress, och jag har även använt Joomla som plattform till vissa projekt.

Just WordPress är ett smidigt verktyg eftersom man kan använda det till allt från den enkla personliga bloggen som jag har, till en avancerad webbplats för företag med onlinebetalning och alla möjliga finesser.

WorldPress bygger på att man har innehållet sparat i en databas och sedan används formatmallar, så kallade templates, för att skapa utseendet på sidorna. På det sättet kan man enkelt skapa ett nytt utseende på webbplatsen om företaget skapar en ny grafisk profil. Det finns även en uppsjö av moduler som utökar funktionerna i WordPress. Man kan med andra ord bygga en mycket avancerad webbplats utan att kunna skriva en enda rad kod.

WordPress är öppen källkod utan licenser så alla kan ladda hem sin kopia och använda sig av den och alla uppdateringar är fria. Sedan kan man utöka sin webbplats med både fria och licensbelagda moduler och templates. Så har man en restaurang kan man bygga den perfekta webbplatsen med WordPress, men man kan använda samma verktyg för att skapa webbplatsen till ett hotell med rumsbokning och allt.

Men det är självklart inte enkelt för en nybörjare att utnyttja alla finesser i WordPress. Det är inte ens säkert att man kan alla begrepp som är populära just nu, till exempel responsive webbplatser. Vilket betyder att webbplatsen fungerar på alla enheter, allt från en dator till en liten mobiltelefon.
Och lägger man till SEO, sökmotoroptimering, blir det än mer förvirrande.
Då är det bra att det finns proffsiga företag som Bevace.se som kan hjälpa till. För har man fått hjälp att bygga en webbplats i WordPress är det enkelt och billigt att själv fortsätta fylla den med information varefter företaget utvecklas.