Det händer saker

Min trasig soffa har reklamerats och försäljaren meddelade snabbt att stommarna ska bytas. Men de behövde kvitto och bild på soffan för att få till rätt kombination och färg på soffan, så det skickade jag in idag.

Och så fick jag ett rek. på posten idag. Det kom från den Filippinska ambassaden i Norge. Nu är jag registrerad som gift även i Filippinerna. Min fru är mycket nöjd med det.

På jobbet håller vi på att gå i mål med ett roligt projekt. Det började som en liten fundering på ett problem som fanns ute i verksamheterna i torsdags förra veckan, och nu är det nästan en färdig produkt. Vi behöver bara finputsa lite på gränssnittet och skapa dokumentationen.

Kunde jag nu bara bli av med den här envisa förkylningen som förföljer mig vecka efter vecka vore livet riktigt gött att leva.

Trasig soffa

Jag håller på att möblera om här hemma. Och idag var det dags att flytta soffan i vardagsrummet. Den soffan har det senaste halvåret blivit sämre och sämre. Idag när jag tippade upp soffan fick det sin förklaring. Fjädrarna på undersidan har släppt. Inte alla men nästan hälften av dem.

Det ser ut att vara en typ av plastfästen som håller fast fjädringen. Och dessa fästen har gått rakt av på de fjädrar som har släppt.

Soffan är cirka ett och halvt år gammal, inköpt på Ulfåsa Möbler och Golf. Den ser snygg ut och är inte sliten i övrigt.

Så vad gör man nu? Klagar hos försäljaren? Försöker laga soffan själv, hur man nu ska göra det? Eller ska man bara ge upp och slänga ut den?

Just nu sitter jag på soffans sittdynor direkt på golvet. Det fungerar en kort period men jag kan inte ta emot några gäster för då får de sitta på golvet.

Min trasig soffa

En del av soffan med spretande fjädrar.

Andra bloggar om: , ,

En vecka under isen

Förra veckan var ingen bra vecka. Jag fick gå hem från jobbet på tisdagsmorgonen på grund av illamående. Sedan tog det verkligen fart. Jag blev dålig i magen, kräktes, diarré, fick feber och fruktansvärt ont i halsen.

Så jag låg i sängen större delen av veckan, ynklig och eländig. Och ska jag vara helt ärlig känner jag mig fortfarande lite svag. Varje gång jag gör något ansträngande rinner svetten i strida strömmar utmed min rygg. Och jag måste sätta mig ner och hämta andan.

Men nu är jag igång igen och har idag kört en massa grejer till återvinningscentralen. Det är otroligt vad skräp man har liggande hemma. En trasig kaffebryggare i ett skåp och en trasig dammsugare i ett annat skåp. Till och med en gammal rostig grill i källaren lyckades jag bli av med. Det blev ett helt billass att köra iväg.

Jag har fortfarande lite möbler att göra mig av med men det ska jag skicka iväg till någon välgörenhetsorganisation så de kommer till ny nytta.

Och så har jag tryckt på publiceringsknappen för en ny webbplats. Min fru vill hjälpa sitt hemland Filippinerna på något sätt. Och eftersom jag inte kan så mycket mer än IT blev det till att bygga en ny webbplats om turism på Filippinerna. Den är fortfarande lite under konstruktion men frugan ville så gärna att den skulle startas så besökarna kan börja trilla in. Så alla är välkomna att besöka filippinerna.org.