Semestertider har börjat

På jobbet märks det att semestertiderna har börjat. Det blir allt tommare i korridorerna varefter mina kollegor försvinner iväg på sin välförtjänta sommarsemester.
I samband med det får jag lite förändrade arbetsuppgifter eftersom jag måste täcka upp för frånvarande kollegor. Det brukar gå bra även om jag ibland blir lätt hysterisk när jag försöker lista ut organiseringen av handlingar som vissa använder sig av.

Det är även vid sådana här tillfällen jag reflekterar lite över mitt jobb. Jag har varit på samma ställe i många år. Några av mina arbetsuppgifter har ändrats, andra är de samma men fungerar annorlunda på grund av den tekniska utvecklingen. Men på det stora hela är jag en vanemänniska som rullar fram i invanda hjulspår.

Så ibland funderar jag på att byta spår, hitta någon ny utmaning. Och kanske utvecklas lite mer som människa.
Tittar man på hur arbetsmarknaden är utformad i mitt arbetsfält är de stora dominerande arbetsgivarna så kallade bemanningsföretag. Det är inte frågan om att år efter år gå till samma arbetsplats som gäller längre i min bransch. Det är både lite skrämmande och lockande. Man är inte längre rotade i en arbetsplats men heller inte inlåst i ett ekorrhjul. Ena månaden är man placerad på en liten arbetsplats med en platt organisation, nästa månad på en stor hierarkisk arbetsplats.

Så frågan jag grunnar på under tiden jag går i de tomma korridorerna på jobbet är om jag är modig och nyfiken eller trygg och bekväm. Ska jag ta steget bort eller stanna kvar? Den frågan får jag fortsätta fundera på, för den som är klar med sina funderingar finns det utmaningar på http://www.implement.se.

Sommar

Igår grillade vi när jag kom hem från jobbet. Vi satt ute i den ljumma sommarkvällen till halv tio utan att frysa det minsta.

Idag gick vi ut på en långpromenad i den ljusa och varma sommarkvällen.

Sommaren är här och livet leker.

Men jävlar vad det kliar i mina ögon.

Andra bloggar om: , , ,

Arbetsminnen

På ett jobb jag hade i min ungdom skedde delar av slutmonteringen i en byggnad som hade dörrar som påminde om dörrarna från en ladugård från sekelskiftet. De var lite slagna och tätade inte helt så vi som stod inne i lokalen fick ibland känna av kyliga vindar utifrån. Och hade det snöat på natten var det inte ovanligt att lite snö hade drivit in precis innanför dörrarna.

När vi skulle köra ut pallarna med färdiga produkter eller hämta in material ställde vi upp dörrarna med två trälappar lutade mot insidan av vardera dörren. Kom det en kastvind kunde en av dörrarna slå igen med ett brak. Så då gällde det att dra in handtrucken så mycket att kraften inte slog i sidan av pallarna och skadade dem.

Dörrlåset bestod av en liten brädlapp som vreds runt för att låsa upp dörren. På kvällar och helger säkrade vi dörren med ett enkelt hänglås. Jag funderade ofta på hur lite kraft som hade behövts för att bryta bort låset och svänga upp dörrarna på vid gavel.

Att det över huvud taget var produktion inne i denna lokal berodde på att man hade tvingats använda den som en tillfällig lösning när man fick oväntat många beställningar, och sedan blev det en permanent lösning.
Det var bara rent dumsnålt att inte byta ut dörrarna mot riktiga industriportar. Till exempel en vikport från Prido. Då kunde vi haft täta och säkra portar. Portar med motordrift så vi enkelt kunnat öppna porten och inte behövde springa gatlopp mellan igenblåsta dörrar när det blåste.

Efter några månader slutade min anställning och jag gick vidare i mitt arbetsliv. Många år efter jag slutat revs byggnaden och ersattes med en modern industribyggnad. Förhoppningsvis med bättre portar.

Ännu en ledig helg

Så har det gått ännu en långhelg. På fredagen var det både nationaldag och musikskolans dag här i Vadstena. Den största behållningen på musikskolans uppvisning var nog de tre små killarna, ungefär lika stora som sina instrument som spelade björnen sover. Kanske inte helt tonsäkert men med stor inlevelse. På det hela var musikskolans uppträdande det roliga som hände här i staden under nationaldagen.
Det blev även en fika på la Bocata, de har verkligen gott bröd där.

På lördagen besökte vi gamla Linköping. Vi strosade runt mellan regnskurarna och tittade på byggnader och utställningar. Och  vid dansbanan var det uppvisning av sällskapsdanser från 1800-talet. Delar av publikan bar även de tidsenlig klädsel.

På söndagen blev det en heldag i Linköping då katolska kyrkan hade utomhusmässa, och därefter matservering och olika uppträdanden. Vi hade bakat Bannofee paj som vi bjöd på. Det var mat från alla delar av världen. Och det mesta var mycket gott. Under själva mässan var Charmaine med i kören så jag kunde strosa runt och fota lite innan jag satte mig i skuggan och väntade in matserveringen.

Dans i Gamla Linköping

Dans i Gamla Linköping

Katolsk utomhusmässa i Linköping

Katolsk utomhusmässa i Linköping

Pollenelände

Jag har problem med att mina ögon blir irriterande och kliar så här under pollentider. Och det blir alltid värre när jag klipper gräs hemma hos pappa.

Den här gången tänkte jag vara lite smartare. Det har regnat större delen av dagen så när det blev uppehåll gick jag till pappa för att klippa gräs när det mesta av allt pollen skulle vara dränkt av regnet.
Det var en bra idé men när man klipper gräs går man emot buska och även om det regnat under dagen var det torrt under buskarna. Så när jag körde mot buskar rök det upp pollen rakt i mitt ansikte.

Så nu sitter jag här och funderar på om det går att plocka ut ögat från ögonhålan och spola det under rinnande kallt vatten för att försöka minska kliandet.

Andra bloggar om: , , ,

Var tar tiden vägen

I söndags firade min fru och jag ettårig bröllopsdag. Och jag kan inte släppa tanken på att ett år har gått så otroligt fort.
Och på jobbet sitter vi nu och planerar höstens projekt, varav några sträcker sig långt in i nästa år. Och det känns redan som tiden är knapp för att hinna med allt.

Bröllopsdagen firades med att jag löste in en värdecheck på Guldfynd och köpte min fru en klocka som hon önskade sig. Och så blev det en fika inne i Linköping.

Andra bloggar om: , ,