En födelsedag avklarad

Igår fyllde Charmaine år så det blev till att fira henne. Jag fixade present och bjöd på restaurang. Eftersom vi nu är två som lever på en inkomst blev firandet inte så storslaget, men vi hade trevligt tillsammans.

När man som vi lever snålt så är det lätt att börja drömma om vad man skulle göra om man plötsligt vann en massa pengar. Om man till exempel surfar in på sveacasino och några timmar senare sitter där med en drömvinst på 10 miljoner kronor. Hur skulle det påverka våra liv?

Till en början med skulle det vara betydligt lugnare i slutet av månaden. Ingen oro för kommande räkningar. Och så skulle det nog bli lite lyxkonsumtion bara för att man har råd. En bil skulle vi behöva, ett större boende och Charmaine förväntar sig nog att när vi har så mycket pengar ska vi köpa fritidshus på Filippinerna så vi har ett eget boende där när vi besöker hennes hemland.

När det sedan gäller jobb så är jag lite kluven. Visst skulle det vara skönt att sluta jobba och slippa gå upp på morgonen. Men samtidigt gillar jag mitt jobb och trivs med att ha fasta rutiner i min vardag. Och risken är väl att man blir lite snål. Tio miljoner är ingen jättesumma, man kanske fortsätter att jobba för att ha en inkomst till hyra och andra fasta utgifter för att slippa använda vinsten till vardagslivet.

Lycka kan inte köpas för pengar sägs det ibland. Men eftersom man kan till en viss del köpa frihet med pengar så är det på sätt och vis möjligt att köpa sig lycka med pengar.

Så med tio miljoner i min ficka blev jag nog lite lyckligare än vad jag är idag, även om jag inte är det minsta olycklig.

Julen har börjat

Det har sina sidor att leva med en Filippinska. Nu har julen redan börjat smyga sig in i våra liv. Vi streamar TV från Filippinerna och där har man nu börjat spela julsånger för fullt i programmen. I gallerior har man redan börjat placera ut julpynt så jag börjar få bilder därifrån på allt pynt.

Med tanke på att det är cirka fyra månader kvar till julen infaller räknar jag med att det kommer att bli tjatigt fram tills dess.

Och så börjar det dra ihop sig till val. På jobbet ser jag en massa människor som förtidsröstar, så en stor del av väljarkåren verkar passa på att förtidsrösta det här valet. Själv har jag svårt att komma till ett beslut. Jag tycker ett antal partier har bra idéer. Men än har jag ju tid på mig att komma till ett beslut. Jag tycker i alla fall att det är lättare på riksnivå än vad det är på kommunal nivå.

Andra bloggar om: ,