Ytterligare en idol har gått bort

Det är ett elände att bli gammal, ens idoler försvinner en efter en. Fast i just det här fallet var han inte gammal. Det är Warrants sångare Jani Lane som har gått bort, 47 år gammal.

Aftonbladets hemsida beskrivs han som skaparen av låten ”Cherry Pie”, ett epitet som Jani själv kanske inte skulle älska.

Det finns en inspelad intervju med Jani där han uttrycker sitt förakt för hur den berömda låten ”Cherry Pie” kom till. Plattan låg klar för att mixas med ledmotivet ”Uncle Tom’s cabin” när skivbolaget beslutade att den låten inte var tillräckligt ”Radio” eller ”MTV” och krävde en annan låt som ledmotiv och första singel. Så låten ”Cherry Pie” skapades över en natt för att tillfredsställa skivbolagsbossarna.

Personligen tycker jag att både ”Cherry Pie” och ”Oncle Tom’s cabin” är bra låter även om de är väldigt olika varandra. Och hela den LP:n (japp, jag har den som LP, inte som CD) är full med bra låter, precis som CD:n Dog Eat Dog.

Jag kan bara säga R.I.P Jani, du gjorde stora avtryck i mitt liv.

Det finns lite godbitar på Youtube för den som vill höra mera Warrant