Piratpartiet – politiska Sveriges största rövslickare?

Piratpartiet växer hos väljarna, fram för allt hos unga manliga väljare. Så mycket att de kan ta plats i Europaparlamentet. Enligt folk som förstår sig på det beror det på de senaste uppmärksammade frågorna om Pirate Bay, IPred och FRA.

Tittar man på deras politiska partiprogram har de inte mycket åsikter. Det som nämns är självklart ett fritt internet, upphävning förändring av upphovsrättslagen och individens frihet. Men vad står de för förutom det?

Inte mycket av vad man kan läsa på deras hemsida. De lovar att rösta med makten bara de får vad de frågar efter. Så du vet tydligen inte vad du röstar på när du röstar på Piratpartiet.

Tittar man på deras partiprogram har jag svårt att tolka det på ett annat sätt än att Piratpartiets röster är till salu mot att deras fåtal punkter uppfylls.

Så låt oss då leka med tanken att majoriteten ger Piratpartiet vad de önskar kommer på Piratpartiet rösta med i majoriteten om den:

  • beslutar att höra skatten till 80%
  • öka miljöskatten på bensin så en liter bensin kostar 25 kr
  • begränsa a-kassan till 40% av den tidigare inkomsten
  • införa 10 karensdagar
  • förbjuda fackföreningar
  • hårdbeskatta privata förmögenheter

Ingen vet, för Piratpartiet varken vill eller kan inte berätta. Så det kan sluta med att du som röstar på Piratpartiet får uppleva ett samhälle som du hatar bara för att du vid valet var enögd och bara tänkte på några få frågor och missade helheten.

Läs mer på:

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,