Vår lilla hemlighet av Toni Maguire

En del böcker får man ont i magen av att läsa. Det här är en sådan bok. Den handlar om hur Tonis förgrep sig på henne i sju år samtidigt som både pappan och mamman var noga med att spela den perfekta familjen utåt.

Åren med övergrepp tar slut i och med att Toni blir med barn efter övergreppen och anger då sin far. Reaktionerna från samhället är skrämmande. Hon blir skuldbelagd, förskjuts av sina släktingar och blir reglerad från skolan.

Under hela denna period slutar hon aldrig att älska sin mor och vägrar inse att modern visste och dolde vad som pågick i hemmet. Det är först vid sin mors dödsbädd som Toni inser sanningen, eller rättare sagt tvingar sig att erkänna den sanningen.

Läs boken, det är en stark skildring. Det är inte en bok man läser för att må bra, det är en bok man läser för att Toni förtjänar att få berätta sin historia, att få upprättelse för de övergrepp hon utsattes för.

Andra bloggar om: , ,