Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Åk tåg, kom för sent

Idag hade jag ärenden in till Linköping. Det blev min första resa sedan den nya pendeltrafiken invigdes, vilket innebar att istället för att åka buss direkt till Linköping eller buss till Mjölby för byte till tåget där fick jag åka buss till Skänninge för byte till tåg där.

Östgötatrafiken har inte haft någon större tur med den nya pendelsträckningen mellan Motala och Mjölby. Och det gick inget vidare idag heller. Bussen gick i tid och höll tidtabellen utan problem. Men tåget var försenat med nästan tio minuter.

Nu hade jag marginaler till mitt möte i Linköping så jag hade ingen panik men några andra passagerare skulle med ett tåg till Stockholm så de hade en svettig åktur innan de visste om de skulle hinna eller inte.

Väl framme i Linköping var det ett jäkla liv på staden. Tydligen hade LHC hemmamatch och staden var full av gapiga människor och poliser. Det small fyrverkerier lite var stans och chauffören av hockeybussen såg inte allt för lycklig ut när han inspekterade sin blivande passagerare som värmde upp med dryck och ramsor.

[tags]buss, tåg, försening, hockey, linköping[/tags]